MEDŽLISU IZ U MRONJIĆ-GRADU (Varcar Vakufu) PRODUŽEN MANDAT UZ POHVALE, MOJE PISANJE KOJE NIKO NE MOŽE OSPORITI PROGLAŠENO INSINUACIJOM…

Na Facebook stranici Šaćira Spahića objavljeno je saopćenje Medžlisa Islamske zajednice koje prenosim u cjelosti:

Medžlis IZ Mrkonjić Grad· 

Održana konstituirajuća sjednica Izvrsnog odbora Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad

Danas je održana konstituirajuća sjednica Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad na kojoj su novoizabrani članovi Izvršnog odbora Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad jednoglasno izabrali Šaćira Spahića za predsjednika Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad u mandatu od četiri godine.

Pored izbora predsjednika na sjednici Izvršnog odbora raspravljalo se o tekućim pitanjima.
U posljednjih nekoliko dana u fokusu lokalne i šire javnosti izneseni su stavovi koji su insinuacije na društvenim mrežama i portalima koji vrijeđaju i podrijevaju integritet Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad, predsjednika Medžlisa islamske zajednice Šaćira Spahića i glavnog imama MIZ Mrkonjić Grad mr. Mufida ef. Huskića i nekadašnje predsjednice Medžlisa Zinete Šehović i ostalih naših vrijednih Bošnjaka.
S tim u vezi, Medžlis IZ Mrkonjić Grad izdaje saopštenje da organi Medžlisa islamske zajednice pružaju punu podršku Medžlisu, predsjedniku Medžlisa i glavnom imamu u njihovom predanom i požrtvovanom radu u funkcioniranju vjerskog života na teritoriji Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad.
Ovim saopštenjem želimo da obavijestimo lokalnu i širu javnost da čuvamo jedinstvo i integritet Medžlisa i svih vjernika muslimana na području Mrkonjić Grada i šire.
Medžlis IZ Mrkonjić Grad radi predano u punom svom kapacitetu kroz različite organizacije, manifestacije i socijalno djelovanje kako bi svakom vjerniku na području Medžlisa obezbjedili sve potrebne uslove za ispoljavanje vjerskog života.
Medžlis islamske zajednice Mrkonjić Grad korektno sarađuje sa lokalnim institucijama kako bi Medžlis zajedno sa vjernicima u punom svom kapacitetu nesmetano ispoljavali svoje vjersko uvjerenje.
Ovim putem Medžlis IZ Mrkonjić Grad se zahvaljuje džematlijama i svim ljudima u Bosni i Hercegovini i dijaspori na svakoj pomoći u funkcioniranju i održavanju Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad.

***

Moj osvrt na gornje saopćenje
LICEMJERNA ZAMJENA TEZA, OBRNUTI RED VRIJEDNOSTI MEDŽLISA IZ U MRKONJIĆ-GRADU, UZ PUNU PODRŠKU DUHOVNE FUKARE U I OKO TAKVE ISLAMSKE ZAJEDNICE

Islamska zajednica u Mrkonjić-Gradu nastavlja po starom – Medžlis ponovno izabran u punom sastavu, data podrška i muteveliji i hodži-magustru Mufidu Huskiću, Zineti Šehović, stižu čestitke, a moje pisanje koje niko ne osporava – proglašeno uvredom i insinuacijom, moji napisi kojima pera ne mogu odbiti, tvrde – “vrijeđaju i podrijevaju integritet Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad, predsjednika Medžlisa islamske zajednice Šaćira Spahića i glavnog imama MIZ Mrkonjić Grad mr. Mufida ef. Huskića i nekadašnje predsjednice Medzlisa Zinete Šehivić i ostalih naših vrijednih Bošnjaka.” Kraj citata, klasične zamjene teza!

Ako iko podriva i vrijeđa jedinstvo u IZ, to su oni na koje sam ukazao u svojim tekstovima.

Na moju adresu, mada nisam u njihovom Saopćenju imenom spomenut, stižu kritike i od strane Medžlisa, pa i od onih neobaviješetnih, ali i od duhovne fukara u i oko IZ; osuđeno je moje pisanje kao insinuacija, mada niko nije osporio ni jedno napisano slovo. Medžlis bez ikakvog osnova ističe, kako su “u javnosti izneseni stavovi koji su insinuacije na društvenim mrežama i portalima koji vrijeđaju i podrijevaju integritet Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad, predsjednika Medžlisa islamske zajednice Šaćira Spahića i glavnog imama MIZ Mrkonjić Grad mr. Mufida ef. Huskića i nekadašnje predsjednice Medzlisa Zinete Šehivić i ostalih naših vrijednih Bošnjaka.” Kraj citata.

Ovo je kasična zamjene teza! Ovo je obrnuti red vrijednostI, zamjena istine uz pumoć laži i licemjerja, podršku duhovne fukare u i oko IZ od vrha do dna…

Medžlis mi munafički i drsko poručuje; Neka kočijaš psovač hodža i dalje psuje, neka ne klanja pet vakata u džamiji, neka se diči nezasluženom časnom titulom glavnoga imama, neka mu se sređuje kuća i kancelarija, neka ga nagrađaju sa radnim mjestom u jednoj od najljepših džamija i neka i njega i muteveliju hvale kao da su je on i mutevelija izgradili! Neka se džemat osipa, neka se vakufska imovina smanjuje, neka se otimačina nastavi, mi ćemo zažmiriti licemjerno na sve to!

Medžlis po če očito svom, a ja ću nastaviti po svom!

Ovako me je nekad osuđivao i Općinski komitet Saveza komunsita!

To su poruke Medžlisa upućene ne samo meni, nego je to čorluk javnosti, pravim vjernicima, vjeri i Dragom Bogu, sve to uz onu Dodikovu”Niko nam ništa ne može – jači smo od sudbine.”

Moja poruka tom Medžlisu, a i onima koji stoje iza takvog Medžlisa; Ni Medžlis ni IZ, ni sva ta duhovna fukara u iko IZ, neće me ušutkati jer je istina na mojoj strani, a Bog je i moj, svima nam sudija.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: