Slučaj gospođe Selme Ganić koja javno tvrdi da jedem izmet; DUHOVNI SMRAD SE ŠIRI VIRTUALNIM SVIJETOM, ZAHVATIO JE I STRANICU MRKONJIĆKOG MUTEVELIJE I LOKALNOG MEDŽLISA, MNOGIMA U TOM DUHOVNO ZAPUŠTENOM DRUŠTVU TAJ SMRAD MIRUHNE

Ne postoji velika razlika između onog četnika koji je u sred mrkle noći istresao vreću svinjskog izmeta na moj auto i gospođe Selme Ganić koja na Facebook profilu Šaćira Spahića, mutevelije Islamske zajednice u Mrkonjić-Gradu, bez ikakvog povoda i razloga tvrdi kako ja jedem izmet. Da ne upotrijebim riječ koju ona izgovara svojim mubareć ustima, poslužiću se preslikom kao dokazom njenog primitivizma i neodgoja.

Na čelu te družine primitivca je glavni junak primitivac, hodžu Mufida Huskića koji mi radilištu obnove Kizlar-agine džamije u Varcar Vakufu, dakle pokraj Božje kuće prijeti i kaže: “Nabijem te na onu stvar!” Tog i takviog psovača IZ unapređuje u glavnog imama iako ne klanja ni pet vakata namaza za što je plaćen. Njegov primtivizam koji podržavaju brojni njegovi sljedbenici, među njima i Selma Ganić, su i povod ovim tekstovima.

Gospođa Selma Ganić je svoj vulgarni primitvluk stekla u kući u kojoj je odrasla pokraj pijace na Rudinama, u mektebu ako ga je pohađala, u školi gdje se tobože obrazovala i gdje ju je vaspitalo, na fakultetu kojim se hvališe, na ulici. Njen javni govor je prostački i vulgarni uličarski rječinik velikog primitivca.

Ako su je roditelji, hodža, učitelj i nastavnik, profesor na fakultetu učili i odgajali Selmu Ganić drugačije, ni odgoj ni nauk se kod nje nije primio. Izrodila se u nevaspitanu i zatucanu duhovno zapuštenu primitivku, prostakušu, koja se služi poganim uličarskom rječnikom na javnom mjestu, umjesto nekim argumentom i kulturnom razmjenom mišeljenja. Umjesto toga ona smatra da jedem izmet.

Ona ne poštuje ni osnovne elemente vjere, pa ni kad je u pitanju kulturan i pravedan odnos odnos prema starijim osobama. Ali, najgore je ona ne poštuje činjenice koje sam javno iznio, nego vulgarno udara na me. Svoj neodgoj i nekulturu ona javno javno manifestira, a čopor kojem pripada šuti, što znači odobrava, “lajkuje.” Na njen primitivluk i prostakluk kao nedopustvo ponašanje ukazale su joj tri osobe, ali džaba, primitivka ostaje to što jest i uporno brani svoju tvrdnju:

Zato tvrdim da se u njenom slučaju ni kućni, ni mektebski ni školski odgoj nije primio. Nije se nakalemio ni kod onih koji su taj primitvizam odšutjeli, ili meračili na njemu.

Mutevelija i Medžlis, (hodžu – glavnog imama da i ne spominjem, on je dno dna) na čijoj stranici gospođa Ganić već nekoliko dana tvrdi da jedem izmet, nisu reagirali, jer i sam hodža je prostak, kao i oni koji ga brane i podržavaju čak i institucionalno, da ne spominjem baš bozuk i čopor kojem pripada i koji je sokole. Neka se i Muftija upita gdje u tom svemu jer takve štiti od istine i pravde, pa primitivce unapređuje.

Osim tri osobe, gospođu Ganić niko drugi nije ni makar ni blago opomenuo, ili upozorio na nedopustiv vokabular u javnom prostoru i to na Facebook stranici na kojoj se ponajviše se informira o religijskim sadržajima i temama, izvještava o obnovi džamija, kosidbi, prikazuju video-snimci mevluda i teravija, izgovara Božje ime, predaje rahmet umrlim učenjem El Fatihe, hvali zaslugama za vjeru, državu i narod.

U stvarnosti je “muslimanka” Ganić hrabrija od četnika koji je istresao svinjski izmet na moj auto u gluho doba noći kao kukavica. Hrabrija je i od Edina Velića koji čeka da me neko napadne, pa da i on zalaje i zaprijeti.

Smrad se žiri stvarnim i virtualnim svijetom, poput Facebook stranice Šaćira Spahića, mutevelije; većini tamošnjeg društva smrad ne smeta, niti njima treba gas maska jer mnogima smrad miruhne

Smrad svinjskog izmeta saprao sam sa mojih kola. Policija niti je tražila, niti našla četnika koji me je častio svinjskim izmetom. On je “eroj” ne smao među svojim četnicima. I gospođa Ganić je heroj, ona je javno u ime čopora ustvrdila ono što većina u čoporu i sama misli.

Gospođa tvrdi da jedem izmet 24 sahata na dan, javno i transparentno. Četnika se krio pod plaštom noći kao kukavica. Prijavljen, ali nekažnjen. Ni gospođu Ganić mnogi podržavaju, ili šutnjom odobravaju njen primitivizam iskazan na stranici koja bi terbala odisati islamom i kulturom, dijalogom činjenicama, mirisati na tradiciju i ljepotu, a ne hajkom i primitivlukom. Njena “muslimanska” drskost i primitivizam, nadvisili su četnički kukavičluk i podmuklost, pa čopor duhovno zatravljenih osoba merači nad hrabrošću neodgojene Selme Ganić.

Smrad izmeta koji mi gospođa Ganić javno strpala u moja usta, ostao je tamo gdje mu je i mjesto, na Facebook profilu mutevelije Medžlisa Islamske zajednice u Mrkonjić-Gradu koji nije regirao na taj smrdljivi primtivizam jer mu izgleda taj smrad miruhne kad već niakkvih argumenata nema protiv mene, dobro je i to. Zadah toga smrada ostaje tamo i gdje je nastao – u ustima gospođe Ganić smrdeći u njenom društvu “U Medžlidsu kod Šaćira.”

Smrad, iako u virtualnom svijetu, koji društvenim mrežama šire primitivci poput gospođe Ganić smrdi gore od svinjskog izmeta u stvarnosti.

Pravi izmet, pa i svinjski, može se saprati, smrad neutralizirati.

Smrad u virtualnom svijetu je neuništiv i vječan kao i primitivci koji ga proizvde.

Duhovni smrad i truhlež zaudara ne samo od gospođe Ganić, nego i mnogih drugih, pa se poput šumskoh požara nezaustavivo širi virtualnim svijetom. Gas maska tu ne pomaže!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: