Prof Boyle: NAZVATI ULICU PO CLINTONU JE ČIN PORICANJA GENOCIDA…

Foto: EPA-EFE/Bill Clinton

Skupština KS / Sarajevo bi uskoro moglo dobiti ulicu Billa Clintona

13. 09. 2021. u 22:46:00 Radiosarajevo.ba

Haris Zahiragić, SDA zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo predložio je da glavni bh. grad dobije ulicu Billa Clintona, nekadašnjeg predsjednika SAD i velikog prijatelja BiH.

Njegova inicijativa odnosi se na to da se ulica Put života ili dio te ulice preimenuje u u ulicu Bulevar Billa Clintona ili da se doda ime ovog predsjednika.

Clinton je bio predsjednik SAD-a od 1993. do 2001. godine, i u vrijeme sklapanja Dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH.

On je bio i jedan od govornika na svečanoj ceremoniji povodom 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog sporazuma.

“Još žalim što nam je trebalo toliko vremena da ujedinimo sve prijatelje Bosne kako bi se spriječilo ubijanje i što je trebao da se desi užasan genocid u Srebrenici kako bi potakli sve članice NATO-a na djelovanje”, kazao je Clinton, dodavši da je danas više zahvalan što je održao mir koji je dogovoren u Daytonu.

Kako je tada poručio, dok se borimo sa trenutnim izazovima, ne smijemo zaboraviti postignuće od prije 25 godina.

“Kao što je predsjednik Izetbegović jednom rekao: I najnesavršeniji mir je bolji od nastavka rata. Bio je u pravu tada i danas”, kazao je Clinton.”

Prof Boyle: PRIZNANJE CLINTONU – TEŠKA GREŠKA…

Povodom ove incijative o davanju imena ulice u Sarajevu po bivšem američkom predsjedniku Clintonu, zamolili smo za komentar profesora dr. Francisa A. Boylea, eksperta međunarodnog prava i advokata naše Tužbe protiv Srbije i Crne Gore za agresiju i genocid.

Prpf. Boyle se ljubazno oazvao našoj molbi. Citat njegova komentara: “Holbrooke je priznao kako je ga je Clinton upućivao da žrtvuje Zepu, Srebrenicu i Goražde kako bi Milošević mogao imati kompaktnu Veliku Srbiju.

Dati ime ulici u Sarajevu po Clintonu bi bila bi teška greska i uvreda za zrtve maskra u Srebrenici. Ovo priznanje Clintonu predstavljalo bi čin poricanja genocida što je završna faza genocida nad narodom i Republikom Bosnom i Hercegovinom.” Kraj citata!

Ovu incijativu pokreće zastupnik SDA veličajući Dayton, Clintona, Aliju Izetbegovića, a namjeno prešućujući kako je u Daytonu izvršen zločin nad Republikom Bosnom i Hercegovinom ukidanjem njenog Ustava i sprečavanjem Armije RBiH da oslobodi zemlju.

SDA-ovac Zaćiragić namjerno prešućuje kako je Dayton podijelio našu državu, nagradio genocid i priznao genocidnu RS kojoj je rodni list izvadio Alija Izetbegović, a mihur udarili Clinton, Holbrooke, međunarodna zajednica sve po mjeri i želji SDA. Dayton je doveo našu državu na ivicu nestanka, ali SDA nas uvjeravao kako je to veliko postignuće i selamdt, pa sve grobare RBiH od Alije do Clintona treba ovjekovječiti kao naše spasitelje i heroje.

Treba SDA u tome spriječiti jer, to je negiranje genocida kao njegova završnica, kako to tačno reče prof. Boyle.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: