JAJCE (NI)JE HRVATSKI GRAD

Obračajući se prisutnima na obilježavanju 26. godišnjice oslobođenja Jajca, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović proglasio je Jajce hrvatskim gradom, citat:

“Da ste vi bili razjedinjeni, da vi niste imali zajedničko zapovijedništvo, da niste bili snažni pleter hrvatskog bića, mi danas ne bi slavili 26 obljetnicu oslobođenje hrvatskog grada Jajca.” Kraj citata.

Do prije nekoliko godina bh-hadezeovci su proglašavali Jajce hrvatskim kraljevskim gradom, a obljetnicama su prisustvovali i najviši dužnosnici Republike Hrvatske na čelu sa Kolindom Grabar Kitarević i koji su dernečili uz hrvatski državni dekor i uz uz zvuke “Lijepe naše.”

Čović je više puta spomenuo “hrvatske žrtve” pale u obrani Jajca, Žrtve Bošnjaka čiji je poduži spisak koji metar dalje, Čović nije ni spomenuo jer se one, ako nisu bili bojivnici HVO ili HV ne računaju. Čoviću nisu ni na kraj pameti ni Srbi koji su zajedno sa Bošnjacima i Hrvatima kao pripadnici Armije RBiH (Teritorijalne obrane) branili i ginuli za ovaj grad.

Sokoleći četnike na juriš i zauzimanje Jajca, presuđeni ratni zločinac Stanislav Galić je u svom proglasu iz jula 1992. godine proglasio Jajce srpskim gradom jer je u “Jajcu stlovalo najviše srpskih kraljeva.”

Prije nego je Jajce palo u četničke ruke, bojovnici HVO su bježali sa borbenih linija, a njihovo vodstvo je optuživalo branitelje TO za kukavičluk.

Prije nego je Jajce palo u četničke ruke, HVO je pokušao izvršiti puč i preuzeti vlast u Jajcu od legalno izabranih oragana. Meta im je bila i TV Jajce koja nije priznavala Herceg Bosnu koju je HVO pokušao instalirati u Jajcu u ratu, a koja opostoji već 26 godina.

Na historičarima je utvrititi istinu zašto Jajce nisu oslobodili borci VII korpusa, ARBiH među njima brojni Jajčani, prekaljeni borci koji su oslobađali Vlašić, Kupres, Donji Vakuf, ali ih je Alija Izetbegović zaustavio u Vincu desetak kilometara od Jajca, ne dajući im osloboiti svoj grad i vratiti se svojim kućama.

HVO je po zauzimanju (oslobađanju, sic!) Jajca uveo apartheid prema Bošnjacima. Nije im bilo dopušteno zadržavanje u rodnom gradu, posjeta razrušenim domovima, mezarima. U grdau su se mogli zadržati samo sahat dva.

Danas u Jajcu vlada SDA.

Ali, stvarnu vlast ima HDZ čiji su kadrovi prigrbili po “oslobođenju” sve ono što je vrijedno u Jajcu. HDZ i Herceg Bosna gospodare privredom, hidrocentralama, u Jajcu posluju Hrvatske pošte Mostar u kojima nema ni jedan zaposleni Bošnjak ili Srbin, pokraj čijih šaltera prodaju isključivo hrvatske suvenire. U Općini će vam činovnica reči da će vaš predmet bit riješen idućeg tjedna. Na diplomama srednjoškolaca grb je upokojene, ali vrlo žive Herceg Bosne…

Sve je to tako i još gore jer je Alija Izetbegoić za partnere imao Tuđmana i Bobana, Karadžića i i Miloševića, a njigov sin Čovića i Dodika. SDA sa šajtanom u Jajcu tikve sadi.

Bakir Izetbegović u Jajce dolazi redovito uoči izbora. Laže i palamudi, obećava i selameti, SDA pobjeđuje, ali vlast u Jajcu drži HDZ jer je u njegovim rukama ekonomija i prirodni resursi. Nakon tribine, Bakir sa svitom klanja džumu u obnovljenoj džamiji Esme sultanije. Nakon svadbe svoje kćeri, poslije naredne tribine pred opće izbore iduće godine, ovaj bi veeeliki musliman mogao sa svojom svitom na rakiju u kafanu preko puta.

SDA i HDZ su davno nazdravili Jajcu kao hrvatskom gradu.

Čivić samo govori istinu.

One Reply to “JAJCE (NI)JE HRVATSKI GRAD”

  1. Hvala ti Dragi Ibrahime sto postojis!!!!

    Skickat från min iPhone

    14 sep. 2021 kl. 08:51 skrev Ibrahim Halilović :

    
    Ibrahim HALILOVIĆ posted: ” Obračajući se prisutnima na obilježavanju 26. godišnjice oslobođenja Jajca, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović proglasio je Jajce hrvatskim gradom, citat: “Da ste vi bili razjedinjeni, da vi niste imali zajedničko zapovijedništvo, da niste bili sna”

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: