ODA RADOSTI NA DAN ŽALOSTI

Uoči Dana žalosti za žrtvama genocida, sinoć je u Mrkonjić-Gradu priređen veseli koncert Policijskog orkestra MUP-a RS na radost načelnika Općine i brojne publike.

Da je čak slučajno i iz neznanja, greškom, zakazan ovaj koncert uoči Dana žalosti za žrtvama genocida, trebalo ga je otkazati i izviniti se javnosti. Zbog otkazivanja koncerta bio bi tužan gradonačelnik dr. Dragan Vođević, brojna publika, svi uskraćeni za zluradu muzičku radost vojnih koračnica i srpskih pesama dok čitav normalan svijet žali za žrtvama genocida…

Veseo je načelnik Općine Dragan Vođević , o tome nas je dao izvijestiti. Publika oduševljena. U svom komentaru svoju preveliku radost i ushićenje iskazuje i Edina Maksimović baš u vrijeme kada u Srebernici spuštaju u kabure žrtve genocida. Načelnik Općine je po vokaciji doktor. Nadao sam se u njegov humanizam, ali on je svoj humanizam zajedno s publikom i radosnom Edinom bacio u blato.

Veselo društvo na muzičkom koncertu uoči obilježavanja najvećeg zločina poslije Drugog svjetskog rata

Citat: Драган Вођевић-начелник општине Мркоњић-Град  · Ово љето у нашој општини је пуно културних и спортских дешавања, за све генерације и узрасте, а концерт Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске се уклапа у наше активности.Задовољство ми је што се синоћ у Мркоњић Граду одржао овакав концерт, а срећан сам јер смо сви уживали у музици и репертоару Полицијског оркестра МУП-а.Концерт је почео војним маршевима, наставио родољубивим пјесмама српског народа, а завршио са познатим пјесмама, које сви волимо-Ружо румена и Пукни зоро.Хвала оркестру, који нас је орасположио и хвала мојим Мркоњићанима који су се још једном показали као одлични домаћини. Kraj citata.

Tu je bio i moj komentar upućen direktno Edini Makisomović Šehović. Pošto je higijeničaru plaho tuknuo istinom,, pobrisao ga je čim ga je sočio. Ipak, gumica mu je za baciti.

3 komentara

Write a comment…

Sehovic Maksimovic Edina

Bravo! Vraća se cini mi se u nasu čarsiju nešto od onog što pamtimo mi stariji.Polako, ima nade sa novim gradonačelnikom za bolje!!

· Odgovori · 1 h

Jasmina Dedic Celic

Sehovic Maksimovic Edina ah, rodoljubivim pjesmama srpskog naroda, drugi narod ne postoji, toliko o dobrom….

· Odgovori · 36 min

Ibrahim Halilović

Sehovic Maksimovic Edina Gospodina Vođevića kao doktora smatrao sam humanistom. U čestitci za njegov izbor za gradonačelnika napisao sam kako se nadam da će prema svima ljudima – građanima biti jednako dobar i pravičan kao prema svim svojim pacijentima. Sad vidim da mi nade nisu isunjene. Nikad ne bih organizirao ovaj koncert policijskog orkestra uoči dana kada čitav humani svijet žali za žrtvama genocida. Policija RS je direktan učesnik krvavog zločina! Normalan human insan ne raduje se zlu ni jednog čovjeka na svijetu, pogotovo svoga komšije, tim manje ako je i sam počinio zlo ili ga nije spriječio, osudio, nego nalazi načina da se zlu veseli… Ali ta se kriva Drine ne mere ispravaiti. Tvoj komentar, Edina, plasiran baš na Dan sjećanja i oplakivanja žrtava genocida razočarao me više nego gest organizatora jer si ushićena (ovakvim!) koncertom, a vrijeme je plača i tužnog saosjećanja. Ne znam, biće da sam ja, a ne Ti izgubljen u vremenu i prostoru.

· Odgovori · 1m

Most Relevant is selected, so some replies may have been filtered out.

Write a reply…

NAPOMENA Koju minutu po objavi, izbrisan je moj omentar. Kao da sam znao, sačuvao sam kopiju. Brisanje je dokaz “demokracije” s kakvom smo suočeni duže od tri decenije. Prvo su pokušali izbrisati sve nas i sve naše tragove. Sada su im ostali (samo) komentari. Namjera je ista, samo vremena i metode druge.

Dokaz brisanja je i profilna slika načelnika Dragana Vođevića.

Na njoj je mnogo zamanje mrkonjićko, varcarskom ni traga; Kizlar-akina džamija, kao stožerni, prvi i najvažniji objekat našeg grada nepoželjan je simbol čak i na profilu načelnika. Slika govori više od hiljadu riječi. Ovom mozaikom slika načelnik je ozrcalio svoje pravo lice, ma šta govorio i kao osoba, doktor, funkcioner. Sinoć je to ponovno i dokazao veselim koncertom uoči Dana sjećanja na žrtve genicida.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: