Još jedna podvala dvojca SDA-IZ; UKINUTI IME, ALI NE I SUŠTINU – GENOCIDNU TVOREVINU RS!

Još jedna podvala dvojca SDA-IZ;

UKINUTI IME, ALI NE I SUŠTINU – GENOCIDNU TVOREVINU RS!

Upoznat sa ovom podvalom SDA oko inicijative za ukidanja imena RS-u, prof. Fracis A. Boyle je poručio:

“AKO RS IZGLEDA KAO PATKA, HODA KAO PATKA, GAČE KAO PATKA – RS JE JOŠ UVIJEK PATKA, BEZ OBZIRA KAKO JE NEKO ZVAO! DAYTON MORA BITI PONIŠTEN!”

  • Kao odgovor na vaskrslu inicijativu SDA o ukidanju imena RS, Dodik okuplja sve političke partije. Tema – razdruživanje od RBiH

Pišu Ibrahim HALILOVIĆ i Dženana DELIĆ

SDA šibicari i peveranti, srbalije i nitkovi, saboteri pravde na staru kartu opet se igraju našom intelgencijom i pamćenjem, izigravajući pravo i pravdu.
Iz nekakve njihove stare sehare izvukli su ubuđalu preverantsku ideju o ukidanju imena RS, kojoj je autor pokojni Sulejman Tihić. Tihić predložio ukidanje imena RS, pa odustao. Evo, neko u SDA je ponovno došao na istu ideju, sa istim scenarijem. Nije teško pogoditi ko. Riba smrdi od glave!

bskir, 1
Nova stara inicijativa o tobožnjem ukidanju imena RS, a genocidna monstruozna tvorevina neka vječno opstane; Bakir Izetbegović u ime svih Bošnjaka sabotira i dalje pravo na RBiH i cementira RS kojoj je autor pokojni Sulejman Tihić. Tihić predložio ukidanje imena RS, pa odustao. Evo, neko u SDA je ponovno došao na istu ideju, sa istim scenarijem. Nije teško pogoditi ko. Riba smrdi od glave! 
alija, 1
Alija Izetbegović, vele-izdajnik Ustava RBiH, prvi u svijetu priznao  genocidnu RS po presudama svjetskih sudova za genocid ne smije opstati. Raznim izgovorima ubjeđivao nas je u neminovnost RS i tako negirao genocid. Čak je tvrdio da će RS nestati kada njeni stanovnici uvide  da se u Federaciji bolje živi!

Podsjetimo se. SDA je na čelu sa Izetbegovićem, uz glasno “amin” IZ, u liku tadašnjeg reisa pučiste Cerića, uz klimoglav pravnika Kasima Trnke, naklonost bosanskih mislitelja, i nikakvu reakciju javnosti, prva u svijetu priznala RS koja je počinila genocid. Ekipa SDA-IZ nije se odrekla RS ni nakon pravomoćnih sudskih presuda pojedincima izrečenim na Tribunalu i RS kao paradržavi za genocid. Oprostili su i genocid i urbicid činom da su se u ime svih nas kleli u njenu vječnost. Ni[ta im ne znači ni presuda za genocid izrečena RS-u na Svjetskom suda pravde! Nikad je i ne spominju!

Suština te SDA prevare sastoji se u frazi – ukinuti ime “Republika Srpska,” ali neka genocidna tvorevina RS vječno opstane. To je u skladu sa munafičkom, dvoličnom, licemjernom politikom SDA koja ima uporište u IZ, a i u tzv. ‘akademskoj zajednici’. Jedno govoriti do do podne, drugo oko ikindije, u akašam treće, a uvijek raditi protiv države za račun sh zločinačkog projekta uništenja države i nestanka njena najbrojnijeg naroda.

tihić

Pokojni Sulejman Tihić i nekadašnji predsjednik Srbije Tadić; Tihiću je bio važniji zagrljaj sa Tadićem, nego pravo i pravda za državu RBiH. Odbio zahtjev prof. Boylea  da na Svjetskom sudu ukine genocidnu RS. Pokrenuo  inicijativu, pa odustao od ukidanja imena RS, kako bi SDA zadržala i ime samu genocidnu RS Istu bajatu pokvarenu ploču vrte B. Izetbegović, Džaferović (Best Bakir s Boy), Kavazović, njihovi trabanti i botovi.

Predlagali nazive entieteta brojevima 1 i 2 ili slovima A i B. Kao da bi tada bilo išta suštinski promijenjeno u opstanku tvorevine (tzv. RS), čiji su temelji nastali na presuđenom genocidu i najtežim ratnim zločinima na tlu Evrope od II svjetskog rata do danas.

To je bila kamuflaža za cementiranje opstanak RS. Kurtćehajić je došao najzad tobe, ostali – boj se, neće nikad. Vjerni pravu na ukidanja genocidne tvorevine ostali su građani u okviru Pokreta za RBiH – NKRBiH, Face grupe koja broji preko 60,000 članova, te još nekih grupa i grupica, ali njihov glas je još slab.

U reakcijama, koje sada dolaze iz RS na tu incijativu o ukidanju imena, Dodik, Borenović, Govedarica i ostalo četničko SDA društvo poziva se na Dayton kojim je RS ‘zauvijek ozvaničena’.  

Poručuju da SDA ‘riskira mir i budućnost formalno zajedničke države’. Dodik poručuje da je upitan njegov rad u Predsjdedništvu, te prekida suradnju sa SDA.
SDA veleizdajnici i četničija, ruku pod ruku, i ovom prilikom utvrđuju svoje pozicije, jačaju svoj predratni, ratni i daytonski savez u očima naivnih. I ovog puta sve liči na dobro uvježbanu i insceniranu krizu u režiji SDA – SDS – SNSD- IZ. Ne nasjedajmo na te podvale. Uzmimo pravo u svoje ruke i izborimo se za našu RBiH!

Boyle. nova

Prof. Francis A. Boyle; I pored velikih poniženja od strane dinastije Izetbegović, i dalje ne odustaje od pravde za državu čije državljanstvo mu SDA osporava iako ga je legalno stekao

SDA je otjerala prof. Francisa A. Boylea, a zastupanje naše Tužbe protiv SCG na Svjetskom sudu pravde prepustila svojim marionetama, Šaćirbegoviću, Trnki, Softiću. U njih je pravo rastegljiv pojam, ali RS neupitna. Oni su javno i tajno učinili sve da RS opstane – da se ne dobiju i ne provedu presude najviših svjetskih sudova o genocidu i pravna načela ‘ius cogens’ norme koja se mora bez pogovora izvršiti i kratko rečeno, ukinuti genocidna RS zauvijek.

Profesora Boylea su dodatno ponizili sramnom optužbom da je pronevjerio novac – mada mu nisu isplatili ni pfening kao nadoknadu za njegov višegodišnji rad. (Kockao se državnim novcem se bavio Šaćirbegović, ali pojeo vuk magarca!) Šta više, SDA-IZ se oglušila na Boyleove ponovljene molbe da mu se obnovi bh-pasoš jer je građanin RBiH koji je pravo na državljanstvo RBiH stekao legalnim putem.
Ali, to je samo dio ledenog brijega poniženja i uglednog doktora međunarodnog prava, našeg prijatelja i nas samih.

Podsjetimo se i ne zaboravimo!

Kada je došla na red obnova procesa na Svjetskom sudu pravde protiv Srbije za genocid, SDA na čelu sa Izetbegovićem je tvrdila (lagala) da je validan zastupnik na ICJ Safet Softić, iako je Izetbegović znao da je Ivanić pisao ICJ-u i osporio Softića, i pored važeće odluke Predsjedništva. Prof. Boyle je javno optužio Softića i Izetbegovića za sabotažu toga procesa jer nisu prikupili ni jedan valjani dokaz za Sud za čitavih deset godina. I pored te opstrukcje i sabotaže, Softić je naplatio svoj honorar u šestocifrenom iznosu, a IZ na čelu sa Čengićem je pokušala preko džamijske mašinerije SDA proturiti podvalu da je sabotaža revizije presude i pravde ‘herojski potez’ i da je odustajanje od spora dobro za nas!

sakib softić 1
Sakib Softić, saboter pravde na Svjetskom sudu u korist vlastitog džepa i sh.velikodržavnog projekta. Kao agent, Softić nije dobioništa. Onemogućio je svjedočenje žrtava na Sudu, za deset godina nije prikupio nijedan dokza protiv Srbije.  

Niko i iz SDA i IZ i ne pokušava osporiti drskost B. Izetbegovića koji uporno ponavlja i u zemlji i u svijetu: ‘Bošnjaci neće ukinuti RS!’
Sada bi ‘dvojac u akciji’ da se ovim potezom kako ono Dodikovo ne pretvori u SDA ‘ne mogu’. Savršeno smišljeno, ali za naivne, kao I za SDA uhljebe, koji će to ‘nije se moglo’ sa velikim zadovoljstvom gurati pod nos svakome ko pokuša spominjati kako B. Izetbegović i SDA sve ove godine ni prstom nisu maknuli da se poništi Dejton, koji je pravno ništavan po osnovu presuda za genocide haaškog Tribunala i Svjetskog suda pravde i ‘ius cogens’ norme. Ako ne vjerujete, pogledajte ko je SDA ‘koalicioni partner’ na političkoj sceni i sve će se samo kazati. Možete li zamisliti; Hitler u zatvoru, Treći Reich legalan, a ono što je ostalo Židova okupili se u partiju uz suglasnost rabina i idu u koalciju sa Hitlerovom nacističkom partijom!?

hasan
Hasan Čengić, glavni haznadar A. Izetbegovića, alfa i omega SDA i IZ. Tihić ga javno pitao, mada je znao, otkud Čengiću tolike pare, “avioni, kamioni.” Čengić je dospio na crnu američku listu, a kod nas je uzoriti državnik i musliman Donedavni predsjendik Sabora IZ svoju sabotažu nastavka procesa na ICJ protiv Srbije za genocid pokušao je opravdati zahtjevom imamima da rastellale po džamijama kako je potkopavanje pravde “dobro za nas.”SDA i IZ su sve prilike za ukidanje genocidne RS propustili, kako bi genocidna tvorevina ostala vječna. U tome su imali pomoć daytonskih ‘pravnika’ i potkupljene ‘akademske zajednice’. Narod niko ništa i ne pita, osim kada ga treba na ovaj ili onaj lopovski način ponovno navući da glasa za SDA kao svoga najvećeg dušmanina.

I ovim novom-starom podvalom o ukidanju imena RS-a, dvojac SDA-IZ ponovo nas usmjerava u pogrešnom pravcu – da se bavimo reakcijama Dodika i osalih četnika na tu inicijativu, a da zaboravimo na se i na naše pravo na izvršenje pravde i ukidanje genocidne RS. Ima jedna narodna izreka koja kaže: “Zovi me i loncem, ali nemoj me razbiti!” Niti ovom inicijativom biti promijenjeno ime, niti će RS nestati.

Bog zna kakav je šejtalnuk u pitanju, moguće neki mutni poslovi i razvaljivanje već ozakonjenog dogovora oko ulaska u NATO kao u slučaju “reforme” policije.

Jer, kako kaže prof. Boyle: “Ako RS izgleda kao patka, hoda kao patka, gače kao patka, onda je RS još uvijek patka bez obzira na to kako je neko zove. Dayton mora biti poništen!

 

cerić i kavazoić
Sadašnjii bivši reis – Gdje je stao Cerić, nastavio Kavazović. Pravda za RBiH i žrtve genocida za njih je nešto poput lanjskog snijega; po njima, genocid su počinile neodgovorni pojedinci i grupice, pa u  genocidnoj RS u ime svih nas halaljuju i genocid i urbicid, a od četničkog vojvode Vučića nemamo boljeg prijatelja, kako tvrdi Kavazović, a ni od Dodika – kako nas je ubjeđivao Cerić. Takvi neće nikad ukinuti RS, džaba čak i fetve koje su zaboravili prije nego se tinta osušila na njima

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: