Otvoreno pismo direktoru RTVBiH Belminu KARAMEHMEDOVIĆU U POVODU UNAPREĐENJA NOVINARKE KOJA JE JAVNO ČESTITALA DAN GENOCIDNE RS: VEŽI KONJA GDJE IZETBEGOVIĆ, DODIK I ČOVIĆ KAŽU!

belmin
Belmin KRAMEHMEDOIĆ  poslušna sluga dejtonskih partija i vladara – umjesto da suspendira i pokrene disciplinski postupak protiv novinarke koja javno čestita nezakoniti dan genocidne RS, on je promiče u voditlejicu najvažnije informativne emisje. I zaslužila je, brate, a i sve je po zakonu na koji se Belmin poziva, a na osnovu kakvog su mogui i tava novinarka i takav njen direktor

Do mene je došao vaš odgovor na javnu prozivku na društvenim mrežama zbog propusta vodstva RTVBiH u povodu tretmana tzv. dana genocidne RS u programima Vaše Kuće, a posebno neprihvaljivom i bezobraznom inatu Vaše koleginice Svjetlane Topalić koja javno čestita taj nezakoniti praznik, malo joj jednom! Na kritike u vezi s tim, Vi odgovarate kako radite po zakonu kojeg niste Vi krojili. Vi odlično znadete ko je krojio taj zakon na koji se pozivate. Krojile su ga one stranke koje su se i usaglasile da Vi budete direktor RTVBiH.

svjetlana
Svjetlana TOPALIĆ – ni luk jela ni luk mirisala:  Twiter je za nju mjesto gdje se iznose lični stavovi, pto nema veze s poslom kojim se ona bavi kad čestita Dan četničke genocidne, ilegalne tvorevine. Kad citira Trumpov Tweet, onda je to zvaničnan, držani stav predsjednika USA, pa ga tako tretiraju na TVBiH 1.

Vi dobro znadete čija ste produžena ruka, a ja ću Vam reći da je uređivačka politika TVBiH bastion propagande ilegalnog, zločinačkog i genocidnog dejtonskog sistema koji prizna rezultate ganocida, udruženih zločinačkih pothvata, ali ne jedino važeći ustav RBiH.
Vi igrate kako uz  ćurlik svira Bakir Izetbegović na čelu dvojca SDA-IZ, njišete se po taktu (sic!) četničkog guslara Dodika, ili poskakujete uz Čovićevu tamburicu, sve u isti mah.
Sve su to braća po zločinu prema državi Bosni, a vi na RTVBiH ste njihove produžene ruke, plaćenici i propagandisti, sve po – zakonu.

Dejotonski mediji su dio sprege politčke i kriminale mafije, po ocjeni američkog Potkomiteta za spoljnu politiku. Kad vas Amerikanci tako karakteriziraju, nije teško pogoditi šta mi slobodni građani mislimo o vama s obzirom na to da nas terorizirate svaki dan lažnim vijestima sa vaših ekrana, plaćeni našim novcem.

Vi nekoliko puta snimate interview sa gospođom Sebijom Izetbegović, ne zbog lošeg svjetla i tona, nego što gospođa nije bila plaho zadovoljna samom sobom. To što stotine hiljada nisu zadovoljne s njom, nema veze. Vi ste čak skinuli, ili niste reagirali na skidanje,  emsije na BHR 1 o sevdalinci dr. Semira Vranića, svjetski znanog mladog patologa, koji je morao napustti KUSC Sarajevo zbog terora gospođe Izetbegović. Emisju o sevdalnici vam je radio besplatno, a kako je obraloženo, emisija je teška za termin oko podne, pa je skinuta, ali zato je lahkosvarljivo srbijansko muzičko smeće kojim nas zasipate svaki dan.

U ovom slučaju, umjesto da odmah suspendirate tu četničku “novinarku” i propagandistu, koja  se tu našla zahvaljujući kojim i Bog zna kakavim vezama, Vi ste je odmah promovirali u urednicu najvažnije informativne emsije, sve pozivajući se na zakon. Ma, Vi bi nju možda i suspendirali, ali jača je anutocenzura od poštenja; vi i bez išareta znadete da se to ne bi svijedlo Vašim nalogodavcima. Možda je i to po nekom ilegalnom dejtonskom zakonu, kojeg bespogovorno sprovodite. Obraz – olmaz.

svjetlana 2
Svjetlana Topalić: Za javnu čstitku dana gencidne RS, promičba. Novinar ugldnog CNN-a dobio je otkazjer je kritizirao Izrael.  Skandalima oko neustavng “Dana RS”  SDA i njeni mesiji skreću pažnji sa najbitnije teme – neustavnog deytonskog sistema i još neustavnije genocidne RS koja morabiti ukinuta.  Ali, dok je B. Izetbegovića i medjske bastilje Sivog doma – nemamo šanse

Šta je sa Vašim ljudskim, novinarskim etničkim kodeksom? Ako ga imate, što ga ne primijenite, pa šta koštalo! Ali, organ zvani kičma kod takvih ne postoji. Ako postoji, ona je zauvijek robovski savijena.
Možda će vas đuture posmjenjivati SDA, eno prijeti vam Mehmedović, da bi uknjižila jeftin politički poen, ali politiku neće mijenjati, ni prema RTVBiH, ni prema Dodiku, ni Čoviću, ni prema RS-u ili HB. Ako vas smjene, dovešće druge iste ili gore, po svojoj mjeri, baš onako kako je Dodik doveden za predsjdnika države koju ne prizna – mudrom politikom A. Izetbegovića, priznanjem genocidne RS i svega što uz to ide, izdajom Ustsva RBiH. Zato su moguće čestitke “urednice” – četnikuše – povodom ilegalnog dana genocidne RS i njena promidžba u viši statusni rang, zahvaljujući Vama i Vašem manjku osjećaja za ljudske moralne i novinarske entičke uzuse i standarde. Vaši kriteriji su etnički i služinski, što Vi pravdate zakonom i procedurom. Zakon i procedura se sprovode nakon suspenzije, a ne nagradom onoga ko je počinio nešto u najmanju ruku ružno, neprihvatljivo i drsko, poput te svjetleće mračne zvijezde Svjetlane.

Za mene je ta Svjetlana samo zorni primjer općeg stanja ne samo na RTVBiH. Četnici šenluče, a Vi ih unapređujete.

img_2139
Ibrahim HALILOVIĆ, autor pisma Karamehmedoviću, dogodišnji profesionalni novinar, reporter – smostalni urednik na TVSA; dobitnik godišnjih nagrada RTVSA za novinske tekstove i kameru, zatim nagrade  Udruženja novinara RBiH 

Dobro je da se mračna Svjetlana ukazala, odavno nas navikavate na takve i na mrak! Ali šta je sa jatacima – osnivačima i čuvarima genocidne RS kojima su saveznici Dodik i Čović, a njihove partije koalicioni partrei u prljavom kurvanjskom krevetu u bludu iz interesa. Dok dižu dreku na Svjetlanu, a i na Vas, poslanici SDA u tzv. Narodnoj skupšini gencidne RS dižu obje ruke da bi se osiguralo pola miljuna maraka u budžetu RS za proslavu tog “neustavnog praznika” na kojem, istina nisu bili ni Džaferović, ni Izetbegović, ni Kavazović, ali s Banjoj Luci imali svoje bedele, kao i u menadžemntu TVSA od kojeg bi sada da se distanciraju. Dreka se diže na 9. januar, a svaki drugi dan u godini može biti Krsna slava genocidne tvorevine, njima to ne smeta.  Za njih je, u ime svih nas, genocidna nakaza vječna, u to ime praštaju i genocid i urbicid, halaljuju državu, ali za mnoge kao što sam i sam, nije! RS ja vanbračno nezakonito kopile proisteklo iz ljubavi SDS-a i SDA, a pod zaštitom IZ i ostalih dejtonskih partija i udruga. Naravno i medijskih plaćenika.

Kao što reče gospođa Sacha, koga vi (množina!) to pokupšavate napraviti budalama! Nismo svi tako tanuhne pameti, niti smo ćoravi kod očiju.

Ove redove ispisuje Vam onaj koji je nekoliko decenija proveo kao dopisnik, novinar, samostalni urednik-reporter na TVSA, a koji je nepodoban za Vas i takve poslušnike kao Vi, jer nije dobar ni SDS-u, ni SNSD-u, ni SDA, što mu dođe kao orden, važniji od nagrada koje je nekad primao u sada Vašoj i četničkoj Kući. Ne, mene ne zanima rad u takvoj usmrđenoj medijskoj baruštini, ako bi Vi na tako što pomislili kao razlog nizanja ovh redova.

Vi i Vaše medijske zvjezdice i umišljeni novinari i urednici neosjetljivi ni na ono što su sami preživjeli od četničkog terora, vi sijate mrakom, a ime i unapređenje Svjetlane, sinonim je toga mraka!

Vama je dobro, vedrite i oblačite na mračnom dejtonskom medijskom nebu, unaprijeđujete četnike, urednici vaših emsija, čak i novinarke sa Zlatnim ljiljanima, utrkuju se ko će intervujirati Dodika, čitaj kome će u kameru Dodik više lanuti; Vaše voditeljice dočekuju Dodika ispred zgrade Sivog doma sa cvijećem. Uskoro će Dodiku sterati i crveni tepih, jer on je, po zakonu – predsjednik države koju ne prizna i rarazvaljuje, a medijska je zvijezda koju su stvorili dejtonski mediji. Nažalost Dodik nije sam. Nepodbnima, onima koji se nisu prodali za sahan pilava, na date ni prismsrdjeti RTVBiH.

Svi ste vi nalegli na četničko-ustaški projekat, a unapređenje gospođe Topalić zadnja je potvrda.

Cvijet Srebrenice na prsima neke četnikuše nismo primjetili o Danu žalosti, zahvaljući Vašem je i Radojinom blagoslovu. Važno je da ste podanički odradili RTV prijenos, pa i onaj u kojem izamnipulirane majke Srebrenice kite Cvijetom Srebrenice – simbolom genocida – četničkog vojvodu Vučića, a da se ni jednim komentarom kritike niste osvrnuli na taj sramni čin. U emisijama BHRTV može se danima govoriti o Srebrenici, liti krokodilske suze, ali da se ni jednom riječju ne spomene ko pobi te nedužne građane.

Naravno, sve je po tom zakonu na koji se pozivate.

Za mene je ilegalan i taj zakon, i RS i ta vaša RTVBiH kao tellal poricanja gencida i Republike BiH koju čak ne spominjete ni na dan referenduma, ili o 25. novembru… Slavna oslobodilačka Armija Republike BiH izjednačena je s četnicima i ustašama, i to sve po nekom zakonu, sličnom onome na kojeg se pozivate.

A Vi, umjesto da se svemu tome usprotivite, Vi unapređujete četnikuše urednice u rang četničkih informativnih vojvoda i bespogovrno provodite volju dejtonskih vladara i stranaka.

Ibrahim HALILOVIĆ,
dugodišni dopisnik – novinar – samostalni urednik – Reporter na TVSA
u penziji

 

poziv šukrije, nejbolje ver. nor., krupno

 

 

One Reply to “Otvoreno pismo direktoru RTVBiH Belminu KARAMEHMEDOVIĆU U POVODU UNAPREĐENJA NOVINARKE KOJA JE JAVNO ČESTITALA DAN GENOCIDNE RS: VEŽI KONJA GDJE IZETBEGOVIĆ, DODIK I ČOVIĆ KAŽU!”

  1. Dragi moj Ibrahime. Svaka Ti je na mjestu i velika Ti hvala na takvome pisanju istine, ne sam ovakvima o kome je riječ, već i prema svima onima koji Bosnu zavijaju u crno. Aferim i upućujem za Tebe mnogo Sellama i mnogo dobroga zdravlja. K.I.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: