NISU USPJELI UNIŠTITI TUŽBU, ALI SU JE SABOTIRALI

Francis A. Boyle, tužitelj i prvi zastupnik Tužbe RBiH protiv Srbije i Crne Gore za genocid

NISU USPJELI UNIŠTITI TUŽBU, ALI SU JE SABOTIRALI

  • Za devet godina nije učinjeno ništa na pripremi nove Tužbe,  pa je teško vjerovati da će sada  nešto uradaiti kako valja
  • Iako je prof. Boyle nudio da radi u timu besplatno, potpuno su ga izolirali i nikad ga nisu upitali za savjet, niti da im pomogne

Prof. Francis A Boyle:  Francis-Boyle - CopyNakon što nije učinjeno ništa na pripremanju novih dokaza za reviziju Tužbe,  za devet godina – to će biti sada jako teško uraditi u ovoj kasnoj fazi u  igri za pripremu zahtjeva za reviziju  presude Svjetskog suda pravde iz 2007. godine da bila uspješna. 

Nakon što sam uklonjen s mjesta  advokata bosanske Tužbe na Svjetskom sudu pravde u januaru 1994. godine, tražio sam do RBiH da ostanem u njenom pravnom timu.

Pristao sam da radim besplatno kako bih pomogao Bosni tokom rata koji je trajao  i genocida koji se događao u tom trenutku.

Na moju ponudu, uslijedila je šutnja sa bosanske strane. 

Odvjetnici Tužbe nikada me nisu kontaktirali ni do danas. Nikad me nisu pitali za savjet.

Nikada nisu tražili da im pomognem.

Oni mi nikada nisu rekli šta će oni učiniti u vezi s Tužbom.

U retrospektivi –  jasno je da će su oni sabotirati Tužbu na  Svjetskom sudu pravde.

Znali  su da bi mogli doći pod udar (moje snažne kritike)  snažnog sudijskog zvižduka upućenog njima – ako bih saznao šta namjeravju.  

Zato, oni nisu imali nikakve veze sa mnom.

Mislim da sam putovao u Bosnu najmanje tri puta – ako me sjećanje dobro služi – kako bih spriječio da unište Tužbu.

Nisu uspjeli uništiti tužbu, ali su je sabotirali .

I tu smo danas – samo sa godinom dana na raspolaganju da nešto napravimo.

(Izjava data 2. aprila/travnja 2016)

***

Kratak dodatak ovoj izjavi prof. Boyla

PATRIOTI SU STALI UZ BOYLA U SPASAVANJU TUŽBE OD TIHIĆA I SOFTIĆA

  • Ne samo da je Tihić rušio Tužbu RBiH na Svjetskom sudu, nego je na Tribunalu svjedočio u korist Šešelja –

Ovoj izjavi profesora Boyla treba pridodati da su patrioti RBiH, odlučno stali uz njega, te da su  prevođeni Nacionalnim Kongresom RBiH učinIli sve da bi ga vratili u naš pravni tim kako bi spriječili uništenje Tužbe. Predvodnik sabotera bio je pokojni Sulejman Tihić, predsjednik SDA, kasniej član Predsjedništva BiH –  i njegovo potrčlalo Sakib Softić.

 Tihić je tada svjedočio na Tribunalu u korist Šešelja

Sada se SDA buni protiv oslobađajuće presude Šešelju, a njen pokojni Predsjednik je tome dao svoj doprinos, a niko od člamnova SDA se nije bunio.

Ismet ef. Spahić, Cerićev zamjenik, izjavio je 2010.  kako je Tihić “ubačeni srpski čovjek”. Šta više, taj i takav Tihić viđen je na Reisovoj sećiji na bajramskom prijemu kako sjedi najbliži Ceriću, pa tako i ef. Spahiću. Taj “ubačeni srpski čovjek” Tihić je tada bio politički favorit i miljenik Islamske zajednice.

Tihićevu sramnu ulogu u sabotiranju Tužbe preuzeo je Bakigrb_1992_1998r Izetbegović kojeg, zajedno sa Softićem, patrioti moraju odstaniti iz procesa ako žele stvoriti makar i malu šansu za uspješnu reviziju.

Ako do revizije nikad i ne dođe, patrioti RBiH nikada ne smiju odustati od prava na RBiH – što znači ukidanje RS.To pravo nam garantira UN-ova Konvencija o sprečavanju i kažnjavanju genocida. U javnoj optužbi koju j profesor Bpyle uputio Izetbegovića za sabotažu Tužbei poricanje genocida, navedeni su i paragrafi te konvencije, pod koje potpada svako kod negira genocid.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: