DOKAZI NKRBIH O SABOTAŽI SAKIBA SOFTIĆA I SDA

Iz arhive  NKRBIH:
Dio važne historije o sabotaži Sakiba SOFTIĆA i SDA u slučaju Tužbe RBiH za genocid protiv SRJ – Srbije i Crne Gore

Carla Del Ponte: NIKO NIJE PITAO  TRIBUNAL DA PREDA DOKAZE KOJE JE NJEN TIM DOBIO IZ SRBIJE U VEZI SA GENOCIDOM

Online Glasnik NKRBiH, 14. jula 2007.

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

muhamed
Dr. Muhamed BOROGOVAC, NKRBiH; CARLA DEL PONTE BACILA RUKAVICU U LICE SOFTICU NA DJENAZI U SREBRENICI – IZJAVA KOJA JE ZASJENILA DJENAZU U POTOČARIMA
Novinari kazu: “Nije vijest kada pas ujede covjeka nego kada covjek ujede psa.” Dakle, nije vise vijest da su cetnici prije 12 godina pocinili genocid u Srebrenici.
Medjutim, ipak su novinari dosli do prave vijesti 11. jula 2007. u Srebrenici, koju su prenijele svjetske agencije, a ta vijest je da je Karla del Ponte javno, pred mnogobrojnim novinarima porekla da je imala ikakvu nagodbu sa Beogradom da ne predaje dokumente iz Srbije, i da je izjavila da niko nije ni pitao Tribunal da preda dokaze za genocid koje je njen tim dobio iz Srbije.
Sjetimo se da su se poslije neadekvatne presude za genocid, nasi advokati, a posebno nas agent Sakib Softic, pravdali da nisu mogli koristiti dokaze koje je dobila Carla Del Ponte od Srbije. Oni su cak imali spremljenu pricu da se Karla del Ponte nagodila sa Srbijom da tu dokumentaciju nece dati na Medjunarodni sud pravde, te da bez te dokumentacije iz Srbije nije bilo moguce dokazati “namjeru,” te zato nije bilo moguce dokazati genocid Srbije.
DAKLE, TO JE BILA LAZ. SOFTIC VEOMA LAKO MOZE DOKAZATI DA JE ZATRAZIO DOKUMENTACIJU IZ SRBIJE OD CARLE DEL PONTE, AKO JE TO ZAISTA UCINIO. TAKAV JEDAN ZAHTJEV BI SIGURNO BIO ZVANICNO PROTOKOLISAN.
Nema govora da bi Carla Del Ponte sebe izlozila takvoj blamazi, da kao glavni tuzilac UN-a javno laze. Ovim je jos jednom dokazano da su Softic (dakle i njegov sef Tihic) sabotirali Tuzbu za genocid.
Pravnicki (advokatski) profesionalizam obavezuje svakog pravnika da se svim sredstvima bori za svoga klijenta, cak ako je klijent i najgori ubica, a nasa dva pravnika, funkcionera, sabotiraju svoga klijenta – nasu domovinu Republiku Bosnu i Herceogivnu.
del ponte
Carla del Ponte: Niko nije tražio tajne dokumente koje j Srbija predala Tribunalu u vezi sa genocidom u Srebrenici

Kakav pravnicki profesionalizam, kakve trice i kucine – srpstvo u njima je jace.

Slijedi ta veoma vazna izjava Carle del Ponte u originalu na Engleskom, kako su je prenijele svjetske agencije:
“FTV carries a long video footage showing Srebrenica survivors accusing the Prosecutors of cooperating with Belgrade, and Del Ponte unsuccessfully trying to respond to accusations. Footage showed a man asking del Ponte did she made a deal with Belgrade to conceal evidence of Serbia’s involvement in BiH war, which she denied stating that nobody asked her Office for documents that could be used for the trial BiH had before International Court of Justice.”
Sada, je Softic na redu da predoci dokaz, broj protokola ako postoji, da je zatrazio od Tribunala dokumentaciju iz Srbije. Time bi Softic zauvijek skinuo hipoteku sa sebe kao korumpiranog pravnika koji je sabotirao Tuzbu Republike BiH za g

PRVA SOFTIĆEVA LAŽ – dokaz da je  lažov i saboter

muhamed
Gornja izjava Carle Del Ponte je ponovo dovela Sakiba Softica u centar paznje, pa je to prilika da i ja opisem moje nedavno iskustvo sa Softicem.
Nedavno, u satorkom naselju Srebrenicana na Kosevu odrzavao se okrugli sto “Srebrenica poslije presude Medjunarodnog suda pravede u Hagu”. Jedan od gostiju je bio Sakib Softic i on je rekao dvije veoma krupne direktne lazi.
Podjimo redom. U prvoj svojoj diskusiji na okruglom stolu on je objasnjavao kako su stroga pravila dokazivanja zlocina na MSP-u u Hagu. Ispricao nam je slijedecu pricu, sto su svi ucesnici okruglog stola i svi Srebrenicani iz satorskog naselja culi:
Meni kazu ljudi: “Kako niste mogli dokazati da je Jugoslavija pocinila taj genocid?! Pa svi smo vidjeli oznake JNA, zvijezde petokrake na Tenkovima, kamionima, avionima itd.?”
Medjutim, nije to tako jednostavno. Mi smo morali naci dokument, naredbu da se izvrsi napad u odredjeno vrijeme na odredjenom mjestu. Kada god bi mi dosli sa takvim dokumentom, tada bi Srbijanski advokati doveli u sumnju autenticnost dokumenta. Kada bi mi dokazali da je dokument autentican, tj. da nije montaza, onda to jos nije bio dokaz da se napad zaista i dogodio. Pravdali su se kako je bio embargo pa nije bilo goriva za doticni napad, bez obzira sto je naredba bila izdata. Tada bi mi morali “iskopati” izvjestaj sa ratista koji potvrdjuje da je naredba doista i izvrsena itd.” – tvrdio je Softic.
Ja Softicu nisam javno odgovorio na to, jer kada sam dobio rijec ja sam odlucio da govorim o najvaznijoj stvari, a to je da Srebrenicani trebaju usvojiti pravosnaznu odluku o izdvajanju iz RS, da ne trosim vrijeme na Softica.
softić
Saboter i  lažov Sakib  SOFTIĆ. Izjavio je da je tražio tajne dokumente, ali ga je Del Ponte uhvatila u laži

Medjutim, poslije okruglog stola, sam upitao Softica slijedece: Na svakom sudu pa i na Medjunarodnom sudu pravde se dokazni postupak moze provesti i pomocu svjedoka. Zasto ste vi odlucili da ne izvodite zrtve genocida kao svjedoke!? Zar se Prof. Boyle i cijela patriotska BH javnost nije ljutila na vas sto ste trazili da sudjenje traje samo 4 sedmice i to BEZ zrtava gnocida kao SVJEDOKA? Kada vam je Prof. Boyle savjetovao i molio da trazite makar 12 sedmica za dokazni postupak i da izvodite svjedoke vi ste se samo oglusili?

Softic je zinuo kao da je progutao muhu, a onda se na brzinu snasao i rekao da su oni koristili ranije data svjedocenja sa Tribunala.
Mejdutim, to je podvala. Naime, na Tribunalu je Carla del Ponte dokazivala zlocine pojedinih zlocinaca i nisu izvodjeni dokazi niti unakrsno ispitivanje svjedoka o umijesanosti drzave Srbije. Bas zbog preciznosti dokaznog postupka, o kojoj je Softic govorio, nije moguce dokazni postupak pojedinacne krivice, smatrati dokazom genocida drzave.
Dakle, Softic se odrekao svjedoka, i tako izabrao tezi put dokazivanja genocida, pomocu vojne dokumentacije Srbije,a sada samo saznali od Carle del Ponte da on nije ni trazio tu dokumentaciju od nje?!

DRUGA SOFTICEVA LAŽ :“BEDINTEROVA KOMSIJA DALA PRAVNI OSNOV ZA SRPSKI ENTITET ILI AUTNOMIJU”

muhamedU svom drugom javljanju na okruglom stolu Softic je rekao najdirektniju laz koju sam ikada cuo od jednog pravnika. Name, Softic je rekao da je Badinterova komisija dala pravni osnov da se osnuje RS.
U stvari Badinterova komisija je dala pravni osnov jedino za Priznanje Republike BiH, koje se ubrzo potom i dogodilo. I u vezi te Softiceve lazi sam konfrontirao Softica poslje okruglog stola. Pitao sam gsoftića: “Kako je
Badinterova komisija mogla dati pravni osnov za poseban srpski entitet ili autonomiju, kada u to vrijeme nije bilo nikakvih etnckih granica po BiH?!”
Ovaj put je Softic bio malo vise iznenadjen, pa nije smislio nikavu dodatnu laz, nego je prmrmljao: “Tacno, nije bilo etnickih granica…” i onda je gutajuci gnedle, uhvacen u lazi, trajno zanijemio.

STRANCI SE BESPLATNO BORE ZA PRADU ZA ŽRTVE GENOCIDAI, A SOFTIĆ SABOTIRA ZA PARE

hapšenje hartmanove
Gurubo hapšenje  Florence HartmanN: Kao da je gospođa Hartmann ratni zločinac, a ne oni koji su skrivili genocid kojih je i danas na slobodi, kao i oni koji prikrivaju dokumente, što je  suučesništvu u negoranju genocida, što je krivično djelo. Dok se se Ratko Mladić, optuženik za genocid, sa ostalim ratnim zločincima šetao po krugu Pritvorne jedinice Tribunala, Hartmann je strpana u kafez odakle je iza rešetaka gledala na taj nestvaran prizor koji joj je  priredio Sud koji bi se terbao boriti za pravdu.  Svjetlo i njenoj samici je gorjelo cijelu noć kao bi joj što više naudili – ni krivoj ni dužnoj. Da je pravde, Softić i svi ostali koji su sabotirali Tužbu protiv SCG  i koji negiraju genocid, pa i oni u Tribulu, morali bi  biti nekom bosanskom zatvoru. Prof: Boyle na vijest o hapšenju Florence Hartmann: “Još jedan u nizu prljavih poslova Tribunala”

Francuska novinarka Florence Hartmann je strapana u zatvor od strane Tribunala za ratne zločine. Bivši dopisnik “Le Monde” uhapšena je u Haagu dok je čekala izricanje presude Radovanu Karadžiću, pod optužbom za  otkrivanje tajnih informacija o masakaru u Srebrenici koje je objavila u svojoj knjizi

 

U privatnom telefonskom pozivu iz pritvora je rekla da se našla u bizarnoj poziciji “gledanja generala Ratka Mladića (optuženi vojni vođa bosanskih Srba] kako hoda po dvorištu i druži se s drugim zatvorenicima, dok  sam ja zaključana u kafezu. Sremotno  je da sam doživjela i to i kako UN-ova i holandska policija pokušava odstraniti žene iz Srebrenice i preživjele logoraše koji su pokušavali da me zaštiti od hapšenja, nakon svega što smo prošli .”

Hartmann je osuđena za nepoštovanje suda u 2009. godini otrivanja tajni Tribunala u svojoj knjizi. Tribunal je skrivao ključne informacije o masakru u Srebrenici 1995. godine iz obližnjeg Međunarodnog suda pravde.

 

florence
Hartmann: Preživjele žrtve imaju pravo znati da Tribunal krije važne dokaze o učešću Srbije u  genocidu u Srebrenici. Sasvim suprotno radi saboter Sakub Softić koji ne smatra važnim, niti traži te dokumente, niti poziva preživjele žrtve genocida da svjedoče na Svjetskom sudu pravde

Osuda je kasnije potvrđena u žalbenom postupku. Ona je prvobitno kažnjena € 7.000 globe, ali ta kazna preinačena kasnije i pretvorena u kaznu sedam dana zatvora nakon što je Tribunal utvrdio da kazna nije plaćena.

 

U decembru 2011. godine, Francuska je odbila zahtjev Tribunala  za izručenje Hartmannove.

Hartmann je prišao policija UN-a na travnatom području izvan tribunala u četvrtak, na (24. februara 2016.) gdje su se okupili preživjeli rata u Bosni i porodice žrtava da tu dočekaju presudu o bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću.

Demonstranti su pokušali da zatvore krug oko nje, kako bi se sprečilo njeno zaotočenje,  zatočenje, ali je kasnije policija uspjela da ih razdvoji i odovede u zgradu Suda i odvede je kroz predvorju dok su se čuli  protesti protiv njenog tretmana.

Nakon što je izvještavala za “Le Monde u Bosni,” Hartmann je bila zaposlena  u Tribunalu kao glasnogovornica i savjetnik Tužilaštvo.

U svojoj knjizi 2007. “Paix et châtiment” (Mir i kazna) ona je otkrila da su dokumenti koji su dokazivali  srbijansko saučesništvo u genocidu u Srebrenici i koji su bili zapečaćeni zapečaćeni (sakriveni) od strane suda.

Hartmann , koja nije otkrila sadržaj dokumenata, insistirala je na tome da preživjele  žrtve genocida koji su izgubili svoje najmilije  imaju pravo znati da važne  dokumente o o umješanosti Srbije u genocid u Bosni – preživjeli imali pravo znati o o toj odluci Tribunala da ih drže u tajnosti.

The Guardian, subota, 26. marta 2016. 

Video – FTVBiH, emisija Pošteno, 28. mart 2016.

https://www.facebook.com/federalna/videos/vb.309363762412432/1336590736356391/?type=2&theater

I dok se Florence Hartmann bori za istinu i otkrivanje javnosti tajnih dokumenata Tribunala, dok se prof. Boyle bori za kažnjavanje genocida i spas Bosne i Bošnjaka od nestanka, dotle Safet Softić i SDA – prije Tihić, sada B. Izetbegović – sabotiraju pravdu. Oni žele, kako kaže, prof. Boyle povijest genocida i pravdu za RBiH i žrtve sahraniti sa kostima nevino pobijenih 

 

 

3 Replies to “DOKAZI NKRBIH O SABOTAŽI SAKIBA SOFTIĆA I SDA”

  1. Sve sami izdjnici, zločinci i saučesnici u genocidu nad nedužnim narodom legalne i legitimne države RBiH. Dalje ne bih komentarisao.

  2. U Jugoslaviji je postojao tajni, zajednicki, dogovoreni plan o prisilnom preseljavanju pravoslavaca, katolika i muslimana kako bi se stvorile “ETNICKI CISTE TERITORIJE “. Glavni tvorci toga tajnog dogovorenog plana Tudman i Milosevic nisu zivi. Kiro Gligorov je licno obavijestio Aliju Izetbegovica o detaljnim kartama podjele BiH gdje je svako selo bilo ucrtano, koje mu je Tudman pokazivao u Zagrebu. U Beogradu i Zagrebu su postojale komisije koje su radile, dogovarale i uskladivale karte novih teritorijalnih, etnickih granica. To predstavlja najvisi cin UDRUZENOG ZLOCINACKOG PODUHVATA. To je proizvelo gradanski rat sa nesagledivim posljedicama. O tome se ne govori, iako je poznato, ali zaboravljeno u javnosti. To nije dovoljno istrazeno, ili se svjesno prikriva ? O tome se ne pise i ne govori u javnosti kako bi svi prezivjeli sarradnici i saucesnici tog tajnog dogovorenog plana sa svih zaracenih strana ostali na slobodi ne kaznjeni. Takode treba istrazititi da li je i na Kosovu postojao slican plan izmedu Albanaca i Srba.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: