AKO ZA SABOTERE TUŽBE PROTIV SRBIJE I CRNE GORE SOFTIĆA I IZETBEGOVIĆA – MASOVNA GROBNICA TOMAŠICA NIJE NOVI DOKAZ, ZA NAS JESTE – JESTE

prijedor

  • Zahtijevajmo plebiscitarno povratak prof. Francisa A. Boylea na čelo našeg advokatskog tima koji će nas I našu državu zastupati uspješno ko i do sada i izboriti se za pravdu I ukidanje genocidne RS I uspostavu Republike Bosne I Hercegovine *

U današnjem “Oslobođenju” oglasio se dr. Sakib Softić, saboter naše Tužbe na Svjetskom sudu pravde. Gusla kajdu dragu četničkom uhu. Obmanuje javnost da odgovor na pitanje hoće li biti nove tužbe ili ne na Svjetskom sudu protiv Srbije i Crne Gore – zavisi od Bakira Izetbegovića i dejtonskog Predsjedništva. To nije tačno. Softić je legalni pravni zastupnik u tom još neokončanom sporu i on ne terba pitati nikoga.

softić
Sakib SOFTIĆ – lutka na koncu Bakira Izetbegovića, obojica negatiori genocida

 

On sada spominje nekakav širi konsenzus.

Nije jasno šta doktor parava (sic!) misli pod pojmom “širi konsenzus” – da li dogovor sa Čovićem, Dodikom, Vučićem, Šešeljom…, ili na naradnu i građansku volju Bošnjaka – antifašista.

Jasno je međutim da Bošnjaci moraju plebiscitarno nastaviti pravnu bitku  za Republiku Bosnu i Hercegovinu ukoliko žele opstati.

U već dobijenoj Tužbi  na Svjetskom sudu pravde 2007. RS je proglašena krivom za genocid, a Srbija za nesprečavanje genocida. Rezultati genocida se moraju ukloniti, inače će se genocid ponoviti.

Prof. Francis A. Boyle, koji je i podnio Tužbu Svjetskom sudu pravde 1993. i koji je jednoglasnom odlukom sudija dobio dvije izvršne odluke Suda – praktično se izborio za što je na tom Sudu jedino i dobijeno. Softuć je sve učinio da Tužbu izgubimo.

Prof. Boyle je izjavio kako je Softić sabotirao Tužbu, te da za devet godina nije ništa uradio na novim dokazima, a bio je dužan.

Francis-Boyle - Copy
Bošnjaci moraju po svaku izboriti da ih prof. Boyle zastupa na Svjetsko sudu

I B. Izetbegović je prespavao tih devet godina kada je pitanju RBiH, ali nije kada su u pitanju velikorpski interesi i negiranje genocida u ime svih Bošnjaka.

Za sramotno i ponižavajuće dovođenje Vučića u Srebrenicu prošlog ljeta kada je primorao Majke Srebenice da četničkog vojovodu zakite Cvijetom Srebrenice prof. Boyle javno je optužio B. Izetbegovića za krivično djelo negiranja genocida koje je strogo kažnjivo po UN-ovoj konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju genocida.

Ako ta dvojica sabotera pravde – B. Izetbegović i Sakib Softić za žrtve genocida i RBiH misle kako masovna grobnica Tomašica nije novi dokaz u nizu drugih za genocid u RBiH, onda obojica još upornije nastavljaju negiraju genocid i RBiH.

Novi dokazi se ne odnose samo na dokaze koje je Tribunal iznio ili nije iznio u presudi Karadžiću za genocid, ili (za sada) oslobađajućoj presudi izrečenoj četničkom vojvodi Šešelju. Trubunal već sada najavljuje mogućnost žalbe, nakon oštrih reakcija u javnosti Bosne i Hrvatske.

Mi smo na potezu mi – a ne Softić i Izetbegović.

tomasica_masovna-600x350
Ako za Tribunal, ako za Softića, B. Izetbegovića masovna grobnica Tomašica nije dokaz genocida, za nas jeste. U Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju genocida, u pravnom tumačenju njenih odrdaba – stoji i ovo:  I pojdinac može biti kriv za genocid čak i ako  ubije samo jednu osobu, ako zna da učestvuje u VELIKOM PLANU UNIŠTENJA ČITAVE GUPE ILI NJENOG DIJELA

 

Odlučno jasno i glasno zahtijevajmo da se prof. Boyle vrarti u tim iz kojeg je izbačen Sakib Softić i onemogućen bilo kakav upliv B. Izetbegovića.

 

kavazović i izetbeović u tomašici
Reisu-ul-ulema Islamske zajednice i B. Izetbegović u svojstvu predsjednika SDA i člana dejtonskog predsjedništva u Tomašici nakon otkrivanja masovne grobnice; lažne, krokodilske suze

Jedini razlog izbacivanja prof. Boyla kao zastupnika RBiH na Svjetskom sudu pravde je što je htio ukinuti RS i vratiti RBiH.

 

U tome, hoćemo li imati RBih ili kao narod nestati,  najmanje je važno šta kažu i Čović i Dodik, a i Varadi ili neki drugi četnički advokat. Mi odlučujemo!

Oni ne mogu odlučivati o pravu i pravdi, niti o našoj sudbini i sudbini RBiH. Nestanak RBiH – znači nestanak i najborojnijeg naroda u Bosni – što je plan Zapada kojeg provodi sa Beogradom, Zagrebom, a i Sarajevom.

 

Prijedor-dzenaza20072015
Što više suza i što veća džennaza, više para za hodeže, a jeftinih poena za političare.. Dženaza ubijenim muslimanima Bošnjacima u Prijedoru gdje su stradali i Hrvati: jučer, oni danas i sutra – mi. 

 

***U prilogu link na Pravnu definiciju genocida po Konvenciji UN-a o sprečavanju i kažnjavanju genocida

http://www.preventgenocide.org/ba/pravnadefinicijagenocida.htm

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: