SKANDAL KOJI POTRESA BOSNU U VEZI SA SVJESNOM SABOTAŽOM I VELEIZDAJOM NASTAVKA SPORA ZA GENOCID PROTIV SRBIJE ZA GENOCID NA SVJETSKOM SUDU PRAVDE OD STRANE BAKIRA IZETBEGOVIĆA – SDA I ISLAMSKE ZAJEDNICE

Nepobitni dokazi svjesne sabotaže veleizdaji, laži obmana Bakira Izetbegovića i njegovih pobočnika

* Bakir Izetbegović je pred nastavak sabotiranog nastavka spora na Svjetskom sudu pravde slao u Beograd dvojicu kurira – Denisa Zvidića i Safeta Softića kako bi Vučića informirali da neće biti nastavka spora ne Svjetskom sudu pravde protiv Srbije i Crne Gore za genocid. Za tu veleizdaju bi u svakoj normlnoj državi visio na banderi ili bio na doživotnoj robiji.

+ Prof Francis A. Boyle, naš prvi zastupnik na Svjetskom sudu tvrdi kako je Tužba RBiH sabotirana od kako ju je podnio Svjetskom sudu 1994.

  • Taman i da slučajno nisu slali muštulukdžije Vučiću u Beograd da Revizije neće biti, SDA je učinola sve da ne bude nastavka spora na Svjetskoms udu pravde – baž po želji Vučića

Safet Softić je išao u Beograd Vučiću na muštuluk o sabotaži u svojstvu potpredsjdnika SDA i ali i kao viski dužnosnik Islamske zajednice. Bio je predsjednik Sabora u mandatu od 2012. do 2014. a nakon ove posjete Vučiću, postao je predsjednik Sabora IZ.

Izetbegović je priznao kasnije da je lagao, ali je odgovornost za ovu podlu veleizdaju i obmanu, svalio na pleća svoga svajetnika Dževada Mahmutovića kojeg je kasnije unaprijedio. Safet Softić je posatao novi stari predsjednik Sabora Islamske zajednice.

Iako je riječ o teškom krivičnom djelu, Islamska zajednica je preko svojih tellala pokušala od Izetbegovića napraviti sveca, tražila od imama da po džamijama veličaju B. Izetbegovića i njegovu izdaju – tvrdnjom da je to dobro za Bošnjake.

Reis Kavazović uručuje odluku o imenovanju Safeta Softića, potpredsjednika SDA, na mjesto predsjdnika Sabora Islamske zajednice – kao nagradu za veliezdaju nastavka spora protiv Srbije i Crne Gore za genocid.
SDA i Islamska zajednica su od početka spora sabotirale Tužbu. Oprostile su genocid i urbicid, dovele ćetničkog vojvodu čak u Srebrenicu i zakitile ga Cerićevim cvijetom

Safet Softić, potpredsjednik SDA je i dalje predsjednik Sabora IZ.

Skandal oko slanja Izetbegovićevih kurira Vučiću izbio je nakon interviewa koje je vlasnik Face TV Senad Hadžifejzović nedavno imao sa Vučićem u Beogradu.

Hoće li Izetbegović, Softić Zvizdić imati zehru obraza pa podnijeti ostavke, a nekad u budućnosti biti krivično gonjeni za ovu sramnu veleizdaju? Hoće li odgovarati i Sakib Softić, lažni agent koji je sabotažu pravde naplatio stotinama hiljada maraka, a u posljednjoj je inkasirao 100.000 dolara, svjestan obmane i svoje i Izetbegovićeve?

Izetbegovićevi kuriri Safet Softić i Denis Zvidić koji su muštulučili Vučića (četničkog vojvdu) U Beogradu kako je nastavak spora protov Srbije na Svjetskom sudu za genocid – samo igrakaz, obmana i laž. Ima li iko od aktera zehru obraza pa da se ubije

Taj interview je izazvao kritike u javnosti. Hadžifejzović smatra da su negativne ocjene uslijedile zbog pitanja Vučiću da li su Izetbegovićevi kuriri dolazili kod njega da bi ga obavijestili da nastavka spora na Svjetskom sudu neće biti uz poruku Izetbegovića da on samo igra igru. To pitanje i odgovor Vučića SDA-mediji su prešutjeli.

– Nikada na to ne bih odgovorio, časni ljudi čuvaju i svoj i tuđi obraz – odgovorio je Vučić na pitanje Hadžifejzovića je li tačno da je Izetbegović slao emisare u Beograd prije sastanka u Vijećnici.Hadžifejzović pita:

– Iz intervjua sa Vučićem zašto svi izbjegavaju jedno, ako nije i ključno pitanje i ključni odgovor, pitanje je bilo: da li je Bakir Izetbegović poslao u Beograd emisare, izaslanike, svoje predstavnike da Vučiću prenesu ovu poruku:

Vučić odgovara na pitanja Hadžifejzoviću kao gost dva puta u kratko vrijeme; Kao sa Izetbegovićem, Zvizdićem, Softićem, Cerićem i tolikim drugim, a baška Izetbegovićem, evo i sa Vučiće, TV novinar je često ćaskao, ali nije otkrivao mnoge tajne za koje je sigurno znao, sve dok mu SDA-ovci nisu povrijedili njegovu sujetu

„Organizovat ću u Vijećnici ovu predstavu za narod i slagati svoj narod da ću ići u reviziju presude protiv Srbije za genocid u Srebrenici. Ti, Vučiću, nemoj reagovati jer od toga nema ništa. Idem samo da odigram“. Ovo niko nije prokomentarisao i sva paljba komentara, analiza, osuta po nama, po meni je isključivo zbog ovog odgovora organizovana, naravno od stranke SDA, te skupine, sekte, odmetnika, šta su već – rekao je sinoć Hadžifejzović.

Hadžifejzović je rekao je i ovo:

– Da, Bakir Izetbegović prije prevare u Vijećnici, u Beograd je poslao dvojicu emisara, poštara, tada svoje najbliže saradnike Denisa Zvizdića i Safeta Softića. Da, Vučić je u intervjuu potvrdio, to jest nije demantirao da je dobio poruku da ne reaguje nakon prevare u Vijećnici. Da, nakon sastanka Zvizdića i Softića sa Vučićem, Izetbegović je organizovao prevaru, probudio svjesno nadu porodicama, građanima Srebrenice i BiH i objavio reviziju. Da, Vučić nakon Vijećnice nije, ili je sasvim blago usput reagovao na historijski skup u Vijećnici na koju su na prevaru došli mu i reis i politički protivnici. Dakle, po dogovoru.”Hadžifejzović podsjeća da je u svoje emsije tada dovodio ugeldne pravne stručnjake i znalce. Nažalost, među njima nije bilo profesora Francisa A. Boylea, prvog zastupnika naše Tužbe na ICJ koji je odstranjen jer bi taj spor dobio. Pa i na osnovu onog što je dobio, možemo ukinuti genocidnu RS, ali SDA i IZ to ne daju.

Infrmirali smo jutros prof. Francisa A. Boylea, našeg prvog zastupnika na ICJ po tužbi RBiH protiv SCG za agresiju i genocid o ovoj aferi.

Prof. Boyle je inače prvi javno prozvao Izetbegovića i Softića (prije toga i ostale) za sabotažu.

Prof. Boyle je odmah odgovorio:

“Tužba koju je Bosna podnijela na Svjetskom sudu za genocid protiv Jugoslavije sabotirana je sve stalno manje više od kada sam u januaru 1994. postavljen za agenta RBiH. O tome imate dokumentiranu historiju u mojoj novoj knjizi “Zaustavljanje genocida Srba nad Bosancima!” (Bihać, 2021).

Nakon što su Revizijom tužbe sabotirali Izetbegović i Softic, odlučio sam napisati ovu knjigu kako bih dokumentirao dugu historiju sabotaže tužbe još iz 1994. “

Francis A. Boyle

Profesor međunarodnog prava, generalni agent za Republiku Bosnu i Hercegovinu sa vanrednim i punomoćnim ovlastima pred Međunarodnim sudom pravde.

Hoće li prof. dr. Francis A. Boyle koji je ukazivao na vrijema ove lopovluke oko sabotiranja Tužbe biti u prilici da na bosanskim medijima svjedoči o tome? Hoće li neko pročitai njegovu knjigu? Hoće li mu biti vraćena mogućnost da obnovi svoj BH-pasoš i dođe u Bosnu kao njen zaslužni građanin?

Prof. dr. Francis Boyle je dodao:

Imam mnogo Prijatelja u SDA iz vremena rata i genocida protiv Republike BiH. Iz tog razloga, postao sam doživotni član SDA Chicago. Bio sam i počasni gost za Mlade muslimane na večeri s njima u Sarajevu. SDA će sada morati izvući odgovarajuće zaključke o svom budućem vodstvu. Fab.

SDA na čelu sa Izetbegovićima i Tihićem je izigrala i ponizila, uvrijedila i obmanula prof. Boylea manipulirajući s njim, njegovom titulom i znanjem, zaslugama za našu državu RBiH i na kraju ga odbacila.

Mene je stid!

Samtram da bi Hadžifejzović pod hitno terbao razgovarati sa prof. Byleom.

Pogledajte šta o aferi kaže Hadžifejzović

SDA je pokušala demantirati Hadžifezovića, ali taj demantij je ustvari sve potvrdio – da su Zvizdić i Softić po priavtnoj SDA lniji bili kod Vučića, da su razgovarali o (odustajenju) od Revizije.

“Demantij” SDA demantira prakse same SDA. Bakir Izetbegović je svjesno obmanuo javnost da će biti Revizije, iako je sve uradio daje ne bude.

Učinio je sve kako bi Vučiću i Dodiku bilo po volji. Time je SDA spasila i genocidnu RS i genocidnu Srbiju.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: