USKRAĆIVAJEM PRAVA NA ODGOVOR MUSTAFI CERIĆU, AZHAR KALAMUJIĆ I REDAKCIJA IZDVOJENO.ba ONEMOGUĆI SU MI DA SE BRANIM NA MJESTU GDJE SAM NAPADNUT

Na ovim stranicama objavio sam 24. 01. 2020. tekst pod naslovom“Slučaj Mustafa Busuladžić, Husein Đozo, Aziza Šaćirbegović DVOJCU SDA-ISLAMSKA ZAJEDNICA VAŽNIJE SU SLUGE OKUPATORA, KAO I ŽENA KOJA PITOM ČASTI MLADOG MUSLIMANA ALIJU IZETBEGOVIĆA – NEGO NARODNI HEROJI, VIJEĆNICI ZAVNOBIHA, POTPISNICI MUSLIMANSKIH REZOLUCIJA O ZAŠTITI SRBA, JEVREJA I ROMA OD USTAŠKOG TERORA…” (https://ihalilovic.com/2021/01/24/slucaj-mustafa-busuladzic-husein-dozo-aziza-sacirbegovic-dvojcu-sda-islamska-zajednica-vaznije-su-sluge-okupatora-kao-i-zena-koja-pitom-casti-mladog-muslimana-aliju-izetbegovica-nego-narodni-hero/

Tri dana kasnije, portal Izdvojeno.ba objavljuje tekst Mustafe Cerića pod naslovom

MUSTAFA CERIĆ O KOSOVCIMA MEĐU NAMA: Svjesni i nesvjesni urotnici u Bošnjaka – primjer Ibrahima Halilovića

(http://izdvojeno.ba/mustafa-ceric-o-kosovcima-medju-nama-svjesni-i-nesvjesni-urotnici-u-bosnjaka-primjer-ibrahima-halilovica/?bs-comment-added=1#comment-12017)

Narednog dana, obraćam se e-mailom Redakciji IZDVOJENO.ba i urednku Azharu kalamujiću ovim riječiam.

Poštovani uredniče portala IZDVOJENO.ba, Redakcijo!

Piše Ibrahim Halilović

Šaljem vam link na moj Blog gdje sam objavio odogovor Mustafi Ceriću na njegov pamflet koji ste jučer objavili. Na početku teksta, zbog čitatelja moga Bloga, objavio sam transript posta kopiranog na vašem portalu. Ako vam je problem “sjeći” taj moj tekst, pa izvaditi samo moj odgovor, javite mi, pa ću za vas pripremiti odgovor u tehničkom smislu kako vama odgovara. Žao mi je što su se sigurno potkrale tipkarske greške, pa ako imate lektora/korektora, molim vas da te greške ispravite. Hvala vam uz želje za svako dobro i uspjeh u radu! Ibrahim Halilović.” Dodatak – Link na moj odgovor

Umjesto da mi kulturno odgovore na učtivo pismo, ili pak navedu razloge zbog kojih neće objaviti moj odgovor, u cjelosti ili u dijelovima, na onoliko prostora i na istom mjestu gdje su objavili napad na me Mustafe Ceriće, urednik Azhar Kalamujić i Redakcija šute, ignoriraju me. Ne odgovaraju na moj e-mail.

Kasnije, moj e-mail se pojavljuje u rubrici “Komentari” toga portala, čime su me urednik Kalamujić i Redakcija stavili u neravnopravan položaj u odnosu na Mustafu Cerića koji me bez ijednog razloga i povoda proglasio KOS-ovcem, mada to nikad nisam bio, a on jeste, što je široj javnosti vrlo posnato. Ukraćena mi je prilika da se branim u istom ringu u kojem me je Mustafa Cerić žestoko i bez razloga napao, potvarao i etiketirao raznim insinuacijama i izricao bez suda i sudija gotove presude.

Bez moga odobrenja i suglasnosti, Redakcija IZDVOJENO.ba su objavili moj e-mail, umjesto odgovora Ceriću čime su napadača favorizirali, a napadnutog pokušali ušutkati.

Poslao sam e-mail ponovo i negodovao. Umjesto odgovora na e-mail, blagog izvinjenja, pravdanja za takav odnos prema meni, Redakcija IZDVOJENO.ba objavljuje i taj e-mail u rubrici “Komentari.”

To je neprofesionalan, drzak i bezobrazan način izigravanja odgovarajućeg zakona o medijima. To je neprimjeren pokušaj omalovažavanje mene na račun favoriziranog Mustafe Cerića. To je vezivanje mojih ruku kako se ne bih mogao braniti na odgovarajući način od bjesomučnih napada Mustafe Cerića koji je izvršen uz pomoć uredništva portala IZDVOJENO.ba.

Poslao sam im još jedan e-mail. Citat:

Poštovana Readkcijo “IZDVOJENO.ba” Azhare Kalamijiću!

Nedopustiv je vaš neprofesionalni odnos prema meni! Jer, čak i obično novinarstvo, a kamo li  istraživačko koje njeguje vaš urednik Kalamujić, dobitnik regionalnog Pulizera, kao novinar CIN-a, morao je na istom mjestu, na istom prostoru, dati i meni priliku da odgovorim na teške potvore Cerića, ničim izazvane.

Washington Post’s foreign correspondent Andrew Higgins and a South African journalist Stephan Hofstatter received Duško Jovanović award before CIN’s Azhar Kalamujić. (Photo: CIN) Nagrada Kalamujiću, reporteru koji je stao rame uz rame novinara “Washington Posta” za istraživačko novinarstvo koje, kada je odnos laureate Kalamujića prema meni, potpuno izostalo. Kalamujić koji se zakitio EU nagrdaom koja se daje za objektivno istraživačko novinarstvom je favoriziranjem Cerića, svojim ignoriranjem starijeg kolege i istine, ignorirao i zlatno pravilo novinarstva koje glasi “Čuti i drugu stranu.” Naslov Kalamujićeve priče za koju je dobio EU nagradu je “Sutkinja Fazlagić raskućila žrtve holokausta.” Budući da je sutkinja glavni junak Kalamujićeve istraživačke priče, a ne novinar,, pitanje je li i u toj priči zaboravio zaltno pravilo domaćeg i međunarodnog prava “Audi in aleteram partem.” (Neka se čuje i druga strana!” Nagrada istarživačkom novinaru Kalamujiću uručena je u Podgorici

Umjesto toga, bez dozvole i suglasnosti  objavljeno je moje pismo Redakciji i Kalamujiću, u kometarima na Portalu.

To nema veze sa krilaticom “Čuti i drugu stranu” koja je osnovni postulat novinarstva, a posebno onog istraživačkog i to od lauerata koji su primili takve nagrade.

Ne znam! Možda je (američkim ?) finacijerima CIN-a, novinarima, baš stalo da se radi suprotno i da se uskrati pravo da i druga strana dobije šansu da se makar obrani od ničim izazvanih napada, ovog puta Cerića koji me proglsio KOS-ovcem, a ptice na grani znaju da je KOS-ovac on, a ne ja.

Ali, tog istražitelja novinara Kalamujića to ne zanima. Njemu je Redakciji Izdvojeno.ba je važniji Cerić od istine. 

Sramota!

Ne objavljujte ovo moje pismo u komentaraima!

Zaslužujem odgovor ovdje, jer ovdje je moje pismo i napisano, ne ignorirnje ni mene ni zakona! Ne vrijeđajte moju intelgenciju, ne oduzimjte mi pravo na javnu riječ, pravo obrane.

Komentar znam napisatti i sam, ne treba mi pomoć vas ignoranata!
Ibrahim  Halilović 

Muk, ni riječi odgovora na pisma, a kamo li objave makar i jedne rečenice moga odgovora Mustafi Ceriću.

Ništa drugo mi ne preostaje nego tužiti ih redovnom sudu i taržiti ne samo izvinjenje za takav postupak, nego i nadoknadu za nanesenu duševnu bol, javni udar na moju ličnost i moju reputaciju iznošenjem teških kleveta i uskraćivanja zakonskog prava na odgovr i obranu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: