OPOZICIONAR VUKANOVIĆ BRANI ČETNIKA STANIVUKOVIĆA ZBOG FOTOGRAFIJE IZ FOČE NA KOJOJ SE NJEGOV KOLEGA NAŠAO IZA ČETNIČKE ZASTAVE

    • Stanivuković
      Narodni poslanik u tzv. Narodnoj skupštini genocidne RS Draško STANIVUKOVIĆ slikao se u Foči  iza četničke zasatave čim je još jednom pokazao svoje pravo četničko lice. I dok zbog te fotografije Stanivuković prima žestoke kritike razočaranih Bošnjaka koji su mu do sad vjerovali, njegov kolega u Parlamentu i prijatelj Nebojša Vukanović pokušava obraniti svoga četničkog kolegu 

      Poslanik u tzv. Narodnoj skupštini genocidne RS Nebojša Vukanović objavio je na svom Blogu tekst obrane svoga zastupničkog kolege Draška Stanivukovića pod naslovom “HAJKA I OKRUTN0ST”  http://nebojsavukanovic.info/hajka-i-okrutnost/ koji je prenijela “Slobodna Bosna” pod naslovom “VUKANOVIĆ OTKRIVA ZAVJERU U VEZI STANIVUKOVIĆA I ČETNIČKE ZASTAVE”

  • Tim povodom poslao sam dužu poruku Vukanoviću u kojoj sam mu napisao da je braneći neobranjivo, zabio i sebi golčinu. Zadrt, kao i svaki profesionalni političar koji prakticira jednostranu komunikaciju  – neko mu piše, a on ne odgovara – nije bio ni mukajet za mojom porukom, ali poslije kritike koju sam mu uputio,  najzad me udostojio odgovora. Bolje bi bilo da je šutio.
  • Poruku Vukanoviću prilagođenu za objavljivanje, kao i njegov odgovor možete pročitati ovdje, .

G. Vukanoviću!

mojaPročitao sam Vaš tekst u “Slobodnoj Bosni.” “Avaz” koji spominjete ne čitam, ATV ne gledam, isto je to medijsko smeće, pa me i ne zanima šta pišu o bilo kome, ili bilo čemu, pa ni o Vašem suborcu Stanivukoviću, pa čak ni kao četniku…

Smeće, fašističko đubre, je i ona četnička zastava iza koje se u Foči nasmijan slikao Vaš kolega, Dodikov opozicionar, Stanivuković koji je tom slikom još jednom javno dokazao svoje pravo četničko lice.

On je tom slikom zabio golčinu sam sebi veću nego što mu zabija javnost kojoj i sam pripadam.

Obojica primate poslaničke paušale, plaće, i od mojih para. Rekao bih da je taj novac zaslužujete, ali pod uvjetom da se umjesto u genocidnu RS, zaklinjete u državu BiH, da je priznate kao svoju državu, i da ne negirate genocid, što bi bili dokazi da ste raščistili s fašizmom – četništvom.

Imao sam javnih okršaja četnicima dok su još sjedjeli obrijanih brada kao komunisti po općinskim komitetima SK prije nego li ste se obojica rodili. Utekao sam od četničkog noža iz Varcar Vakufa –  Mrkonjića u Jajce gdje su me ustaše htjele likvidirari jer sam se javno otimao pučističkom oružanom instaliranju Herceg Bosne. Obitelj mi je držana pod četničkom stražom dva i pol mjeseca kao talac, a da nisam znao je li živa. Brat mi je isprebijan na Manjači, nije htio ljubiti “srpsku zemlju,” niti pjevati četničke pjesme, jedva živu glavu iznio, pa umro mlad, sa 52 godine. Po izlasku iz logora niko se nije brinuo o njemu, pa je brzo skočao.Bratovu smrt nosim na svojoj duši, jer su ga tukli i zbog mene.  Četnici bi mene bi ispekli na ražnju i danas, ali ne i samo četnici i ne samo ustaše.

Od 1993. sam u nemilosti zločinačkog režimskog dvojca SDA-IZ, što je isto kao biti odlikovan najvećim ordenom. ne daj mi Bože da sam u kolu sa onima koji su priznali genocidnu RS, koji se pajdaše s četnicima i ustašama, koji su nas opljačkali u ratu, koji zvijezdu skidaju s neba u dejtonskom miru.

vukanović face
Nebojša VUKNOVIĆ u gostima kod Hadžifejzovića na Face TV  

Radim besplatno makar dvije novinarske norme dnevno mukte, često popljuvan zbog istine u borbi za Republiku Bosnu i Hercegovinu čiji je Ustav jedini važeći za kojeg ne haju pročetnički mediji u Sarajevu koji goste vas i promoviraju vaše četništvo. Sa grupom patriota, vodim grupu građana na Facebooku koja broji blizu 60.000 članova, koja se nalazi u potpunoj medijskoj blokadi već devet godina, jer se bori za građansku RBiH. I dok pred čestitim građanima RBiH stoji neprobojni zid dejtonske medijske bastilje, vi četnici na čelu sa Stanivukovićem dragi ste i poželjni gosti u sarajevskim medijima – Hadžifejzović TV N1, Glorija, Gordana Katana (to je ona pto ne zna ko poruši banjalučke džamije!), Al Jezeera…,  prave od vas medijske zvijezde ugrožene u RS. Ti isti mediji, kao gluhi  su i slijepi na gaženje osnovnih ljudskih prava povratnika. TV N1 ne haje ni za prodajom Hadži-Babinog mezara u Banjoj Luci. Kukavice, novnari i urednici zakažu interview, pa otkažu, boje se švercera vakufskim nekretninama u Banjoj Luci! Ali, ne boje se nikog dok se drče s četnicima po Sarajevu. Obraz olmaz!

Vama je pristup medijima genocidne RS onemogućen iako se pravite većim četnicima od Dodika. Mene pak ponajviše javno vrijeđaju vaši simpatizeri, novokomponirani muslimani i Bošnjaci, među njima svakako oni koji vas u zvijezde ukivaju. Opet – meni orden!

Ovo Vam pišem, Vuksanoviću, kao nekadašnji novinar TVSA, samostalni urednik. Dobio sam nekoliko godišnjih nagrada od kolega, jednu i za izvještavanje sa Olimpijade, jednu za prilog o pljačkama u režiji komunista… Od 1993. sam u nemilosti zločinačkog dvojca SDA-IZ, što je kao biti odlikovan. Ne, ne hvalim Vam se, a još manje kukam. Hoću samo neka znate kako imam kredibilitet za ovo pismo.

Pokušajem javne obrane Stanivukovića Vi ste zabili golčinu u svoju i u njegovu mrežu. Četničke maske su pale. Pokušavate braniti neobranjivo! Fašizam je potučen u II svjetskom ratu, biće poražen i u Bosni, kad tad.

Stanivuković na BaščaršijiNiko, pa ni  Stanivuković, ne smije biti toliko naivan i nesmotren, neobrazovan, a da uniđe u politiku, pa da ga neko može javno tako nasaditi (razotkriti – kao fašistu-četnika) tako da ga Vi pokušavate braniti. Jalov, je to, ćorav posao Vukanoviću! Ako ste znali da je Vaš kolega opozicionar naivan, mlad i neiskusan, trebali ste ga na vakat povući za rukav i spriječiti taj fašistički snimak, i još bolje podučiti da je četništvo – fašizam, genocid. Niste dopustili sebi taj luksuz, bili bi valjda i protiv svojih ubjeđenja. Bolje je da niste povukli Stanivukovića za rukav i odvratili ga od slikanja, jer kako bismo znali da je on lažni demokrata, a veliki četnik, dušmanin Bošnjaka i države Bosne. Kako bismo znali da ste Vi njegov loš advokat! Teško da će, ali nadajmo se da ipak hoće, i ta dopunska spoznaja o četniku Stanivukoviću i Vama kao njegovom branitelju, djelovati otrežnjujuće na njegove, ali i Vaše i Trivićkine, bošnjačke simpatizere, običan svijet, političare, medije…

Stanivuković, SA, grljeneje

stanivuković, grljenjeNije tu stvar samo u slikanju, stvar je u četničkoj ideologiji koju Vaš kolega Stanivuković, zajedno sa Trivićkom ispoljava i isijava gdje god stigne koristeći pri tome i besplatne usluge medija u tzv. Federaciji. On nije četnik samo u Foči, on je četnik i kada se buni zbog toga što je “Ulica 9. januar” daleko od središta grada. On je četnik po vokaciji. Vi ste dio te ekipe, Vi znate zbog čega ste s njim i sa Trivićkom, Vi znate koje zajedničke osobine vas vežu.

Treba razbiti to četničko leglo jer ste – i onaj koji se slikao sa četničkim znamenjem i Vi koji ga pokušavate braniti ista čaršija. Pružili ste dosta aduta za tu ocjenu, možda nedovoljno za lahkomislene Bošnjake i za javnost, ali za me i meni slične – i previše, ne od juče.

Zlatni dečkoI Vi i Stanivuković ste uživali ugled u Sarajevu, bili rado viđeni na Baščaršiji i kod Hadžifejzovića, na N1. Sarajke su se zalijetele u zagrljaj Stanivukoviću, lile suze radosnice zbog susreta, Stanivuković je proglašen Zktnim d(j)ečkom bh politike. Vi ste se hvalili javno kako ste lijepo primljeni svugdje po Bosni.  U RS ste dogurali samo do basamaka RTRS. Pod krinkom boraca za pravdu, protiv kriminala, smaknuća nedužnih ljudi, Dodikovih opozicionara, ipak ste se na kraju pokazali kao četnici, Trivić i Stanivuković otvoreno, a Vi kao Stanivukovićev zastupnik i branitelj. Sada je to bjelodano, ne možete se sakriti, a ni opravdati.

Na Facebook profilu Dragana Bursaća koji je raskrinkao četnika Stanivukovića “Bošnjakinja” tvrdi kako je ta slika sa četničkom zastavom fotomontaža! Nas, i kad kolju, mi ne vjerujemo ni svojim očima, ni svojoj krvi! Vjerujemo, zato, vama, i vi to znate i koristite, ne prvi put! To bi i dalje tako jer su vam nakolonjeni (sarajevski) mediji. Ali, postoje i društvene mreže i teško da se šta može sakriti, pa ni četništvo Dodikove opozicije, đaka koji žele nadmašiti svoje četničke učitelje. I Trivićka koja se ponosi Dražom Mihajlovićem sama se razotkrila.

Pogledate li Stanivukovićev FB profil, uvjerićete se koliko je do sada bilo prevarenih i naivnih Bošnjaka, građana koji su mu podilazili, koji su ga prigrlili kao svoga rođenoga,  a koliko ih je sada nakon jasne spoznaje o njemu kao četniku. Stanivuković je podvala i sarajevskih medija. Kao i sa Dodikom, Hadžifejzović lijepo časka s Dodikom kojeg čak javno brani, kao Vi Stanivukovića.

Propalom obranom četnika Stanovukovića Vi ste rame uz rame s tim četnicima. Tako se potpuno topi i Vaš stečeni ugled među Bošnjacima,  malo je onih koji Vam vjeruju.  Vrata javne scene moraju biti zalupljena četnicima poput Stanivukovića, Dodika, Krajišnika… Ta će se medijska vata morati širom otvoriti istinskim građanima RBiH.

Zastava iza koje stoji nasmijani i „naivni“ Stanivuković samo je malo modificirana zastava “Crne ruke,” zavjerenika koji su zatrli u krvi i zločinu srpsku dinastoju Obrenovića, koji su kao pokrovitelji i inspiratori „Mlade Bosne“ bili sevepom atentata u Sarejevu i Prvom svjetskom ratu koji je odnio pedesetak milijuna žrtava. Oni su iskasapili kraljicu Dragu, njene odsječene dojke su nosali u tašni i pokzivali po beogradskim birtijama. Šta je takvima, šta je njihovom sljedbenicima i zastavničarima zaklatu “poturicu!” Ko napiti se vode. Zakletva “Crne ruke” je „Ujedinjenje ili smrt,“ a ujedinjenje se odnosi na nazor, genocidima pripajanje Bosne Srbiji, koje je moguće jedino novim genocidima, kod tolikih u prošlosti, pod tom istom crnom zastavom iza koje stoji Stanivuković. Na tu zastavu su posebno osjetljivi Bošnjaci u Podrinju jer ona simbol klanja i njihovog istrebljenja… Normalnom čovjeku se povraća na taj fašizam.

sejfo-s-ljiljanima-u-banja-luci

Da Vas podsjetim; Tokiću se u Banjoj Luci sudi zbog isticanja državne, važeće zastave RBiH, dok u isto vrijeme crne horde četnika marširaju mjestima gdje su počinili i gdje se javno zaklinju da će počiniti novi genocid, kao u Višegradu gdje su spaljivali žive ljude;  u crnim odorama, u crnim košuljama, pod crnim barjakom Crne ruke, njihovu poruku nam je odaslao i Vaš kolega četnik Stanivuković. Vas nije ni malo stid, da pače, branite ga javno od Bošnjaka i antifašističke javnosti, što je isto kao i da ste se i sami slikali pokraj te zastave.

Za javno ispoljavanje četništva prijetnjom novim genocidom, Srebrenicom…, niko od 30.000 bosanskih nacista “ravnogoraca” ne odgvara, kao ni za poricanje genocida, nepoštivanje zakona i odluka Ustavnog suda… Za to se ide na robiju. Tako će i Stanivuković ostati nekažnjen od države u kojoj se povampiruje fašizam. Povampiruje se jer je nagrađen nakon gencida, zaoravo fašizam vlada Bosnom. Stoga, suđenje Tokiću vidim kao suđenje lojalnim građanima RBiH. To je suđenje i meni jer sam lično sokolio Tokića da se jedino slika sa tom slobodarskom zastavom sa ljiljanima.

Kada sam sa prijeteljem i suborcem Marjanom Hajnalom 2012. istakao zastavu s ljiljanima ispred Spomen muzeja ZAVNOBiH-a u rodnom Mrkonjiću, policajac Kaurin, koji u slobodno vrijeme nosi kokardu, po ubjeđenju četnik, htjede nas uhapsiti; digla se četnička kuka i motika, od boračkih udruženja i medija u genocidnoj RS, do sugrađana, prijetli hapšenjem, linčem.

Mladi četnik me htjede ubiti u mom rodnom gradu, 30 svjedoka bijaše okolo, niko ne htjede svjedočiti šta je i kako bilo, milicija ne sasluša nasilnika ni sedmicu dana nakon pokušaja ubojstva; mene pozvaše na informativni razgovor po prijavi nekog pjandure pod optužbom da sam slikao livade i šume planine Lisine (sic!), pa mi ugred rekoše kako sam ja napao siledžiju – iako sa teškom upalom pluća, podrebricom, rukom u zavojima…, iako sam imao liječničko uvjerenje o povredi koju mi je nanio taj četnik. Da sam ja prijeko pogledao četnika, završio bih u zatvoru.

Četništvo je Dodikova službena politika, četništvo je ideologija Trivićke, Stanivukovićke, a Vi ste u tom društvu, pa po onoj narodnoj – ispada s kim si, takav si. To i Vaš pokušaj obrane Stanovukovića potvrđuje.

Četništvo je temelj zvanične državne zločinačke i genocidne politike kreirane u glavama monstruma Crne ruke, osmišljene u SANU, provođene vojno i politički, logistički u svakom pogledu iz Srbije, uz pomoć domaćih fašista. Četnike niko nije napao, a oni zločin i genocid smatraju obrambenim otadžbinskim ratom. I – k tome, nagrađeni su za genocid.Što je to tako, zahvalite režimskom dvojcu SDA- Islamska zajednica. Ono što divizije četnika nisu mogle posići genocidom, dobile su od zločinačkog dvojca SDA-IZ.

Da sam na Vašem mjestu, okanio bi se tog četničkog društva, javno bih osudio fašizam Stanivukovića. Pa i kada biste to učinili, ne bih Vam vjerovao u iskrenost. 

Stoga, nema druge nego zaključiti; to vaše opozcionarsko društvo kada bi došlo na vlast, bilo gore od Dodika. Možda ne u kriminalu, ali u četništvu bi.

U Mrkonjiću su mi četnici porušili kuću.

nož...Ustaše su 1995. poslale granatu na balkon stana moje supruge. Uništen mi je oldtimer, sve što sam tekao 40 godina; ispisuju mi parole „Nož žica Srebrenica“ na poštanskom sandučetu, istresaju na automobil vreću svinjskog izmeta, buše gume, napadaju i oštećuju imovinu, provociraju, fizički napadaju, pokušavaju ubiti, a sudija mene globi kao da sam ja nekoga napao. Primjena zakonskih paragrafa o pravu na život i zaštitu života i imovine,  ne postoji kada sam bar u ja u pitanju. Progonjena sam zvijer. Ima mnogo još gorih slučajeva kršenja ljudskih prava u genocidnoj RS i tzv. Federaciji. Vi, Vukanoviću ustajete u obranu Srba u Crnoj Gori koji inače imaju zagarantovana ista prava kao i svi ostali građani Crne Gore. Tražite baška sjednicu i tzv. Narodne skupštine genocidne RS kako bi usvojila deklaraciju o zaštiti ničim ugroženih prava Vaših sunarodnika, u Crnoj Gori! Bolje bi bilo i Stanivukoviću i Vama da malo razmislite o položaju tzv. manjina u RS, umjesto što on maše crnom krpom Crne ruke, a Vi ga branite. Genocidna RS nije država, neće nikad ni biti, a  njene eventualne deklaracije možete mačku o rep.

stanivković kod FaceNiste vi, Dodikovi opozicionari imali boljih simpatizera i javnih promotora od “Bošnjaka” ustvari – mentalnih četnika Srba. 

Dodik je osvojio vlast sa dva poslanika; i oni koji su ga instalirali, a i Bošnjaci, mislili su da će biti bolji od Karadžića. Dodik je i prije otimanja na kormila vlasti javno tvrdio da bi on sve bolje od Karadžića; sada trudi da ga nadmaši u svakom pogledu.

Sranivuković, Trivić i Vi s njima, želite biti veći četnici od Dodika. On ne vlada zbog dobre ekonomije i blagostanja građana, ljudskih prava, prosperiteta, nego jašući na nacizmu.  On je prostak i primitivac, vi glumite fine momke, ali nas djelom ubjeđujete da ćete u četništvu nadmašiti Dodika.

Dobro je da niste Stanivukovića javno izružili ni u Foči, ni u medijima, jer bi nas obmanuli, ponovo. 

Ovako, četničke maske padaju, a jača nada u slobodnu Republiku BiH.

***

Porukom se najzad oglasio Nebojša Vukanović. Piše mi, citat:

CaptureSad vidim prvo i drugo. (pismo, poruku, op. I.H.)
Ne branim (Stanivukovića, op. I.G.)
Pokušavam da objasnim
Da su ga navukli
Mlad je
Ja nisam za građansku BiH

Moj odgovor:
IbrahimHvala na javljanju!
Nema se tu šta objašnjavati, slika govori više od tisuća riječi. Ako je Stanivuković mlad i zelen, što će u politici! Što nije mahnuo sa zastavom sa petokrakom zvijezdom, ili onom sa ljiljanima, ili makar onom dejtonskom krpom “vartom!” Stanivuković nije mlad kad treba biti četnik. Ko ga je navukao da se slika uz četničku zastavu? Dodik ili one barabe s kojima se slikao, za kojima se vuku smrdljivi kriminalni i četnički tragovi? 
Da li dobro čitam ili mi se priviđa – kako Vi niste za građansku BiH! Pa jeste li za fašističku, zaboga.
Građanska država znači jednakost svih građana pred zakonom, ista prava, u njoj nejma manjina niti većina, u njoj ne vladaju kvazi popovi i pokvarena ulema, loši i neodgovorni političari, fašisti. U takvoj državi ne postoji nadmetanje četnika ko je veći, ne postoje lažni bogomoljci – nego nadmetanje u znanju, doprinosu napretku i svom i državnom. Bili ne bili za građansku državu, ona će zaživjeti u Bosni, ili će njen najbrojniji narod nestati zajedno s njom. Može i nestati, mogu nas četnici sve ponovno poklati, ali Bosna nikad neće biti Velika Srbija. Nejma sile! Mi smo za sada taoci fašizma, a to je tako jer su mladi ljudi protiv demokracije, oni se bore za vlast i mašu četničkim zastavama.
Ne bih ja vama dao prismrdjeti u Sarajevo kako tamo ne bi promovirali četništvo. Fašistima je mjesto u zatvoru. Prihvatao sam Vas sa dozom rezerve, čudio se Slobinoj Bosni kakve Vaše nebuloze objavljuje bez komentara, jer je i kod Vas “RS über alles” iako je genocidna. Sramota!
Sada su maske pale, eno čak Vas i Slobina Bosna pušta niz vodu jer ste “naporni” zbog zahtjeva za deklaracijom u NS o zaštiti braće Srba u CG.
Zaboga, zaštitite manjine u RS, ostavite građane CG neka se sami bore za svoj status – ali da ne budu iznad svih.
Vukanoviću, sa fašizmom ćete Vi i Vaše društvo dospjeti na smetljište povijesti.
To tvrdi g. Dragan Bursać, antifašista, slažem s njim. Iskusio sam na svojim leđima i lažni komunizam, i velikosrstvo i četništvo, baliluk, lažno bošnjaštvo i novokomponirane muslimane koji uče El Fatihu za deset sekundi.
Nikom normalnom nisam neprijatelj, da pače, ali fašistima i četnicima, kao njihovim srajevskim, mostarskim jatacima jesam žestoki protivnik, pa šta košta! 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: