Lična poruka B. Izetbegoviću: NISAM DAO SVOGA SINA TVOME BABI, NE DAM NI TEBI! POD POJMOM BOSNE NE MISLIMO ISTO

(Prilog za buduću knjigu “Pisma gluhom duvaru u Sivom domu”)
Izetbegović na prijetnje iz RS: Bosna ima sinove koji su spremni da je ponovo brane!

SIGURNO JE DA BOSNA IMA SINOVE KOJI BI JE BRANLI, ALI PRVO OD BAKIRA IZETBEGOVIĆA

BAKIRE, NISAM DAO SINA TVOME BABI, NEĆU NI TEBI

  • Poručiješ nam – vama masovne grobnice, logori, surgun, a tebi i tvojma vreće zlata i dukata, vlast i slast. Na taj lopovski trik mene i moga sina – a obojica smo sinovi Bosne – nećeš namamiti!
  • Ako zatreba, branićemo Bosnu od dušmana, ali prvo ćemo se obračunati s tobom i tvojim velizdajničkom klikom. I sa Tvojim hodžama. Tada ćemo imati i šanse obraniti Bosnu zauvijek

Na prijetnje Željke Cvijanović da RS uvijek ima 100.000 spremnih (četnika) za obranu RS, odgovorio si Bakire, kao predsjednik zločinačke i veleizdajničke stranke SDA kako Bosna ima sinove koji su spremni da je ponovo brane.

Neki dan si izvukao iz naftalina staru SDA podvalu ukidanja imena RS, ali ne i njene zločinačke suštine, pa Ti je Dodik uzvratio zatvaranjem granica, što je demonstrirao u tzv. Istočnom Sarajevu; Cvijanovićka je zaprijetila mobilizacijom 100.000 četnika. Dodik pak, na “Voice of America” kaže da rata neće biti. Ma kakav rat, klete se, a naoružava četnike. Tako je tvoj babo govorio dok je JNA razmještala topništbo oko Sarajeva, Jajca, na Komaru i postavljale barikade u glavnog gradu RBiH…

To je dogovoren scenarij izmđu tebe i Dodika, ko nekad između Karadžića i tvoga babe – isporoban više puta, a cilj – podjela plijena – države, vlasti i slasti – svrstavanjem naroda u torove i uništenjem Bosne na račun sh-zločinačkih, i ništa manje opasnih SDA projekata o panislamizmu i fildžan državi. To je ona autostrada smrti kojom nam je prijetio Karadžić.

mojaE pa Bakire Izetbegoviću, da ti ja kažem “dvi,” što bi rekao moj čestiti i ubogi, ali čestiti komšija Fazlo koji je pravio furune od pleha i pržnjeve od konzervi i prodavao u Varcaru, a kasnije i u Sarajevu. Ma ne samo “dvi.” Evo me u Canadi.

Sanjao sam kao reporter TVSA da posjetim i ovu lijepu i humanu državu, koja je u mnogo čemu nadogradila ono što smo nekad imali u Bosni, a shorili tvoj Babo i ti i vaši saveznici u SDA i IZ, SDS, HDZ, SSND, sve selameteći o multi-kulti, suverenoj neovisnoj, a stalno radeći u korist dušmana Bosne, i vanjskih i unutarnjih, sve da bi ostvarili davnašnji Featured Image -- 13829nedosanjani san Mladih Muslimana, u mini obliku – ako ne mere čitava Bosna biti islamska u okviru svjetskog panislamizma, more makar ono od Kozje Ćuprije do Stupa, na što ste je sveli Babo, ti, i vaša kamarila lizisahana i srbalija. Za to su vam trebali Srbi, a vi njima. Islamska deklaracija tvoga babe im je bila izgovor da nas pobiju i Bosnu otmu; ti ideš stopama svoga babe i daješ im kao i on za pravo. (Kako to da su za udbaši saznali za taj pamflet tek dvanestak godina kasnije, a tiskan je u Beogradu? Valjda su čekali pravo vrijeme da ga iskoriste protiv nas i Bosne i da sve pometu! Za to si se i ti trebao roditi, da kao babin sin nastiviš kad je otpremljen u šehide (sic!).

Ko danas vlada Bosnom? Pa njeni najveći dušmani uz amin is SDA i IZ. Predsjednik države – notorni četnik. Uskoro i premijer, opljačkali preko banaka u RS Bosnu, uz Tvoju pomoć. Uže političkog i feincijskog spasa ti si im dodavao. Babo ti je spašavao Krajišnika, čak i onakav Clinton nije se htio rukovati s njim, a tvoj babo ga je darivao. Kao presuđeni ratni zločinac, Krajišnik je ugledan gost tvojih medija, a pravi sinovi Bosne nemaju pristupa tim podaničkim glasilima i toskovinama, a tvja piskarala ih zaobilaze u širokom luku. Vaši botovi su u svakoj grupi na društvenim mrežama, lažu, laju i falsificiraju optužbe protiv istinskih sinova Bosne. Znaš li ko nam je ministar sigurnosti! Pa i on, takav kakav je, a ne krije da je četni, u nekim stvarima je bolji od tih tvojih uhljupa, skrivenih udbaša i kosovaca.

alija, 1Ma, sigurno sam prije tebe krenuo u javnu odbranu Bosne, i pred četničkih cenzora na RTVSA. Mnogo prije, čak godinama prije, nego nam je tvoj babo poručio da mirno spavamo i da rata neće biti, a mi mu budale povjerovali. O tome postoje filmski zapisi na TVSA, u Večernjem listu, Slobodnoj Bosni, Bosanskm pogledima. Možda ne znaš, jer si tada bio ranjen kao Zelena beretka (sic!) pa ti je bilo do grdnih rana, mada tada još zapucalo. Od te borbe ne odustajem ni danas, jer ste mi oteli domovinu, učinili me beskućnikom i prognanikom, pokušali smaknuti nafaku, ne samo s moje sofre.

Za razliku od tebe, koji tražiš novčanu nadoknadu za lažno-patriotske rane – polazeći u bitku za RBiH, nisam računao ni na svoj život, a kamo li na kakve hinle pare!

img_8304
Jajce u plamenu, mojom kamerom snimljeno. Babo tvoj na pregovorima u Londonu, Ženevi, kako podijeliti Bosnu sa najvećim dušmanima. Jajce ste izdali, ostavili ga četnicima i ustašama neka se jagme za nj, a Muslimani neka nestanu. Oteli ga četnici,  a vi Izetbegovići, vaša kamarila i ulema  umjesto V i VII korpusu slavne i nepobjedive ARBiH – prepustili ga HVO i HB ustašama koji su uveli apartheid čiji tragovi i danas smrde u “srpsko-hrvatskom” kraljevskom gradu. Iako si bio u trezoru NB, na sigurnom, sudionik si te prljave rabote i tada i sada. Danas dođeš u Jajce da bi nam se rugao, ne smeta ti ni šahovnica na jarbolu u sred grada ni šahovnica na diplomama srednjoškolaca. SDA kao đoja vlada Jajcem, a sva vlast i politička i ekonomska je u rukama Čovića i njegovih trabanata…  

Borio sam se za Bosnu, znači za svoj život, za svoju suprugu Hajru, kćerku Almu, sina Mirzu, roditelje, sestre, braću, amidž..,  kao i za svakog drugog Bosanca vjerna svojoj domovini RBiH. Tako je i danas. Ako isprva nisam skontao da je to borba za dinastiju Izetbegovića i njihovu kamarilu, za veliko-srpsko-hrvatsku zločinačku nakanu, skontao sam ipak već 1992. Bosna je tada kao i sada bila okupirana, ponajviše zaslugom SDA-IZ, svedana na manje od fildžana. Ništa nam ne bi niko mogao, da nije bilo vas! Računali ste da će Bosna šapatom pasti, kao i vaši saveznici, a kada su se digli goloruki branitelji, sinovi Bosne, spriječili ste ih da oslobode našu zemlju. U to ime počinili ste zločine prema komandantima Armije RBiH, na najnižim i najvišim nivoima. To činite i danas njihovim progonom, manipulacijom, degenjekom . Izigrali ste i pogazili najvažniji zakon RBiH, njen Ustav, i od tada je uknuta država Bosna, imamo Srbiju na pola, Hrvatsku na frtalju, a Dinastija, SDA i IZ kamarila i hože imajuna sred Sarajeva prlijevaju svoju krv. Najteža krivična djela veleizdaje radite planski, uporno i smišleno za taj svoj fildžan, a mi, neko u masovnu grobnicu, neko preko bijela svijeta, ili u Bosni na milost vašu, na jeftine podvale lažnim obećanjima kazanim i na “masovnim iftarima” i nad kaburima pobijenih muslimana. Ne valjamo vam, oguliste nas za pasoše, ta nisu li čuvari vaših diplomata u Bonnu pretukli Dinu Haskića jer se pobunio što za 50 maraka puštaju preko reda, pa on mora ili noćiti u Bonnu, ili sutra ponovo iz Frankfurta zažeći u Bonn… Niste li odredili najvišu cijenu pasošima na svijetu, a za ispis iz bosanskog državljanstva odredili globu od 600 eura, toliko  cijenite dva tri klika na kompjuteru vaših sjanih konzularnih radnika, rođaka i uhljupa, koji ne znaju ni bosanski, a kamo li tuđi jezik. Samo na 60.000 građana koji su lani napustili dvoju domovinu, možete zaraditi 60 milijuna maraka na njihovom ispisu, a koliko se ih već ispisalo i koliko kani. Đe su te pare! Đe ti je diplomatija, uged države u svijetu? Diplomate su ti četnici ili ustaše – a i tvoji uhljupi su haman isti.

Danas vas niko ne šljivi ni zašto, sve državne funkcije ste ustupili ili prodali ustašama i četnicima, pa svi kao glumite neprijateljstva, iako jarani da bi u obranu svojih ratnih stečevina i harama, uložili naše sinove, kao i Bosnu.

Predsjednik države je Dodik, premijer će biti Tegeltija, zajedno su opljčkali i Bosnu preko onog njihovog dijela darivane i otpisane teritorije, pa će osokoljeni SDA-IZ podrškom ukinuti državu Bosnu nakon što je i finacijski bace na koljena. Ko nam je šef trezora! Ako taj laže, a laže, onda i krade!  Ko je glavni tužilac, ko ga je postavio? Jeste ili pitani, jeste li klmunili glavom ti i tvoje SDA-ovci? Ko ti je predsjednik VTS? Ko su njihovi suradnici? Ko je ministar obrane! Ko sigurnosti? Ko trgovine? (E taj je bolji od svakog vašeg uhljupa i lopine!)  

braca_nanic
Ko ubi slavnog bužimskog gaziju Izeta Nanića, ko Irfana Ljubijankića, Bakire, ko ispali granatu na stan Halilovića i ubi mu surugu i šuru! Ko posla komadante ARBiH u Haag, ko im napakova ako nije SDA i njen Odbor za sigurnot. Čega države ili vas guzonja i velizdajika? Ko danas vije i zatvara komandante koji su za Haag nevini, a za SDA UDBU i KOS opasni – po srpski i hrvatski projekat. Ko osim Dodika ne priznaje genocid, priznajem ilegalne genocidne RS, drsko i bezobrazno u ime svih nas i mrtvih i živih?  Znaš ti to dobro, Bakire, makar si bio u trezoru jer ti je babo dolazio tamo da se krije, da se konsultirate kakav ćete nam belaj za vrat, a u vašu haznu što više para za obranu države. Obranu ste i opljačkali, a historisjke činjenice i sudski dokazane istine pobijate šutnjom na izjave četničkih i ustaškh revizionista da je bio građanski rat; vi tvrdite da je brat udario na brata, da su genocid izvršile grupice i neodgovorni pojedinci da bi amnestirali one koji su ga počinili

Ti bi sinovima Bosne na koje se pozivaš u nekom tvom budućem ratu vratio isto kao i onim što su branili i tebe u trezoru i mene u Jajcu, i svima koji su branili Bosnu. Ukinuo bi im ARBiH, manipulirao s njima, mlavio ih po Sarajevu, uskratio im nafaku,  pa bi i on lili  krv po tamošnjim ulicama ali ne od četničke granate, nego tvoga pendreka, zbog borbe za svoja prava, nedavno… Natjerali bi ih da dižu ruke na se, da se spaljuju!  Vi bi i da za našim, bosanskim sinovima lijete krokodilske suze, da gazite njihove mezare kao u Srebrenici, da im na vrat na nos učite El Fatihu, da ih ponizujete kao i sve žrtve ordenjem četničkom vojvodi, baš u Srebrenici i baš rukom jedne od ucvijeljenih žrtava. Ti bi da ih donose u vrećama kostiju, u jednoj vreći po kost za svaku žrtvu, da ih tovare na šlepere, da su makar heftično velike džennaze. 

Ne, Bakire!

Ne velikim dženazama – jer od njih ste se najviše okristili vi SAD-ovci i hodže koje ste pučem doveli na vlast. Što veća dženaza i žalost, to više para i vlasti.

Ne Bakire,  ne dam svoga sina, ne dam ni sebe za tebe i tvoje vreće blaga. Ne dam ga za tvoju Bosnu, jer to nije ni moja niti ičija, već za sada tvoja Bosna. Ali ničija nije do zore, tama da je posthumno i šehid, a veleizdajnik i države i dina.

Ti i ja pod pojmom Bosne podrazumijevamo potpuno različite stvari!

Tome sam i sina podučio. Bosnu hoćemo braniti, ali prvo moramo poraziti tebe i tvoju kamarilu, tvoje hodže, licemjere, lažove, preverante.  Vi ste izišli iz one narodne izreke: Lažu i kad se Bogu mole! Kad vas pometemo sa istorijske scene, Bosna će biti spašena, pa tako i mi.

Uvjet je pomesti i vaše medije.

Nije džabe Potkomitet američkog Kongresa za vanjsku politiku u nedavnoj raspravi o stanju u toj tvojoj Bosni odredio sasvim precizno dijagnozu: Bosna je u rukama kriminalne mafije, kriminalnih političkih mafioza i njihovih mafijaških medija. Kad tamo dođu čestiti novinari, kad Karamehmedović nestane sa ekrana, kad ne bude u stanju promicati na bolja radna mjesta urednice četnikuše, kao onu Topalić, kad nam ne budu plasirali fake news o građanskom ratu, jednakoj odgovornosti i katila i žrtve, e onda smo haman pola posla oko vraćanja u život RBiH uradili. Tada će put za hapšenje svih mafijaških fela biti otvoren, kao i vrata zakonima i važećem Ustavu. Neće više imati ko lagati i dizati vas u zvijezde, tvog babu u pejgambera, tobe jarabi. Da imaš u sebi “m” od muslimana i čestitog vjernika, ne bi bio ni licemjer, niti bi nam lagao, niti bi sabotirao pravdu za državu kojom ste vladali na najvišim mjestima; da imaš i “m” od muslimana, niti bi dozvolio da ti od babu zovu šehidom. Niti je poginuo za vjeru, niti je je bio vjernik, jer je jedno govorio, drugo radio. Ogriješio se o obranu zemlje, što je sprotno učenju Kur'ana. Lažno se zakleo da će životom braniti Ustav i RBiH, a radio suprotno. Pravnik njegova kova, znao je odlično da je to sve mimo prava, i zemaljskog i Božjek Isti si ko i on, pljunuti babo. možda u malo manjem formatu, ali isti su ciljevi i oca i sina.  

Moj mlađi rahmetli brat Muharem po dolasku sa logorašima Manjače u Jajce u razmjeni za četnike – prvi pravi obrok, nakon nekoliko mjeseci džehenema; riba iz konzervi Caritasa, u Crkvi Sv. Ive u Podmilačju, okruženi slikama svetaca, i sami sveci – mučenici. Tebi tada nije manjkalo ni kahve ni, bureka, ni hurmi, a ni sigurnosti. Moj brat, logoraši, moja žena i djeca iz kućnog pritvora – ni kud ni kome.Logoraše koji ostadoše u Bosni, kao i boračka udruženja, kao udruženja Majke Srebrenice – tvoj babo i ti prigrabiste da bi manipulirali s njima i ostajali u sedlu vlast…   (Foto – snapshots, I.H.)

Pod granatama u Jajcu, dok je moja familija bila u kućnom pritvoru, brat na Manjači, otac i majka maltretirani i za četničkim nožem pod grlom uz pitanje “đe je novinar Alilović,” a da nisam uopće znao jesu li živi, skontao sam da ta Bosna za koju se gine, nije Bosna moja niti mojih susjeda pravoslavaca i katolika, istinskih Bosanaca, nego vaša, SDA i IZ, SDSA i HDZ, sve po mjeri vašeg partnera Cerića i njegovih hodža. Po mjeri Karadžića i Bobana. S njima ti je ćaća tikve sadio, a ti nastavio, još samo da ih pobereš… Dok si ti čučio u trezoru s babom i dok ste kontali da nasamarite i borce i nas, moji su držani kao taoci pod četničkom stražom u Varcaru duže od dva mjeseca. Dok mi nismo znali ni kud ni kome, tvoja mati je skupljala pare za haznu Izetbegovića, vreće zlata, ne za obranu nego za vaše ionako puno čekmeže. Sve preko mrtvih…

mirzin dnevnik
Isječak iz dnevnika moga sina Mirze, tada dječaka. Poslali ste 19 pušaka varcarskoj SDA da nas brani od četnika, biva! Puške prodao predsjednik lokalnog SDA Hari Maslić, savio pare u džep, pa zdimio u Njemačku i tamo dobio azil. Biva, borio se za Bosnu, život bi mu u opasnosti bio da je ostao. Njegovu familiju dovezli četnici mahsus u Jajce, a moji ostali u kućnom pritvoru.  Četnici znali za taj švrec oružje, ta nije ni moglo stići bez njihova znanja, jer je rečeni predsjednik SDA bio zamjenik komandira Milicije u Mrkonjiću. To oružje je moglo doći glave mnoge muslimane i katolike koji nisu uopće imali pojma o tom švercu. Bio im je to odličan izgovor za zločine, odvođenje na Manjaču 1 i 2.

I, čim mi je stigla famijla u razmjenu u Jajce, u istom konvoju kad i moj brat s Manjače,  u opkoljeni grad koji je zasipan kasetnim bombama i taj dan, odlučili smo napustiti Bosnu.  Brata nismo mogli prepoznati u kakvom je lošem psihičkom i fizičkom stanju bio, napustili smo legalno i Jajce i Bosnu. Bježao je iz kuće gdje smo se sklonili, krio krvavu odjeću da ga ne bi uhvatili četnici. Kao da je znao da će Jajce pasti, ali ne i čijom zaslugom, pazarom, trgovinom. (Pri odlasku, Dario Kordić je  kolegi r. Mehmedu Buhiću i meni nudio fine položaje, neograničeno kretanje i odriješene ruke u promidžbi Herceg Bosne. Da smo prihvatili, bi bili partneri SDA u deranju Bosne i sramoti profesije.)

To naše izbjegličko odsustvo, ono je samo fizičko, privremeno napuštanje, jer Bosna smo mi, ma gdje bili. Bosni se vraćamo, makar u potpuno neprijatsljeko okruženje, i s vaše i sa anamo njihove strane. Bosna je dio nas, mi dio Bosne. Njeno busenje, što bi rekao pjesnik Enes Kišević. Bosni se vraćamo dok smo živi, a ja ću ako Bog da i na tabutu. Boga molim da mi da snage, kad vakat mi dođe, da me rastanak sa ovim svijetom zateče u Bosni…

Helem, poslije Njemačke i sedam godina izbjeglištva, bez dana na socijali, sa dobrom novinarskom vizom, mogao sam zajedno sa svojom suprugom Hajrom ostati u Njemačkoj do kraja života.

Ali, mome sinu Mirzi Švabe su počele udarati privremene vize – muhure – odmah nakon što je tvoj Babo savio u Bog zna čiju haznu lijepe pare od Švaba;  na mitingu u Njemačkoj tražio je da se vraćamo u Bosnu, a znao je da ne meremo.  TV stanice su slikale vaše Bošnjake odjevene u arpsku nošnju. To nije smetalo niad tvome babi… Švabe jedva dočekale, pa počele progon, hvatali Bosance ko zečeve na spavanju i trpali u avion ili prvi autobus. Znao je tvoj babo da u Bosnu nejmamo kud i kome, da povratnici ginu od četničke ruke, i nakon Daytona. (Ispraćao sam kao reporter Radio WDR Koelna po tri jubo-jeta dnevno sa frankfurtskog Aerodroma koji su odlazili utzv. treće zemlje. Mnogi od njih su prvo bili u posjeti u Bosnu, ali su se brzo i vratili; nije se imalo ni kud ni kome, nisu mogli ni zgarišta obići. Niko, niko, od SDA ili njenih “doplomata” nije došao da  tim prognaicima makar poželi sretan put. Ipak, većina ih je govorila da odlaze samo na kratko i da će se vratiti u Bosnu. Haj pogodi što se ne vraćaju danas, a kolone onih koji su ostali – čekaju pred ambasadama zapadnih zemalja da bi zauvijek napustili taj vaš džennet i ostavili vama da se sladite jedući zlatnim kašikama koje ste im obećavali… Vi za sada jedete tim kašikama, ali boj se – moglo bi vam to sve prisjesti.

IMG_7704

Genocidne poruke na mome poštankom sandučetu. Četnici išarali, susjedi, fini pravoslavci, obrisali da sumnja ne bi slučajno pala na njih. Neki od njih su spašavali moju nejač od pogibelji. A ti, tvoja SDA, tvoj nazovi hodža, tvoja IZ, jeste li makar formlano osuditili ovaj fašitički ispad. Niste ni prstom mrdnuli nikada, da pače sladili ste se tim zloćama budući da sam “izdajnik muslimana i Bosne, abdićevac, komunjara” Ni jedno od novinskih udruženja nikad nije reagiralo i na gore od ovog slučaja, na pokušaje ubojstva. Od svjedoka, preko noći postajem optuženik, jer sam prijavio policiji nasrtaj četnika na me. Prijetio mi ubojstvom zbog zastave sa ljiljanima koju samo Marjan i ja ponosno istakli… Nije to ona zastava sa ljiljnima kao ona u tvom kabinetu kojom nas obmanjuješ, a garantuješ opstanak genocidne RS koja nas hapsi (i) zbog tog jedino legalnog simbola RBiH. Kad si ti došao u Varcar, u rodno mjesto naše države da bi se raspitao o stanju Muzeja ZAVNOBiH-a, makar i ne upitao za nas! Ti vaziš na prijemima u Sarajevu o državnosti države koju razvaljuješ i koju tvoj pajdaš i saveznik Dodik psuje baš tu, prostački i kočijaški. Nakon svih aferima, ti na NTV1 kažeš da te nije stid. Kako i bi, za stid treba obraz

           

Vratio sam se, u Varcar Vakuf, koji ste prvo prepustili Srbima, pa Hrvatima, pa onda u Daytonu – Srbima. Tamo sam persona non grata. Tamo mi sudi Dodikov sudija Safet Šljivo i osuđuje na globu kad mi četnik prijeti ubojstvom. Toliko mu je bila snažna presuda, da ju je oborio jednim pismom višoj sudskoj instanci u Banjoj Luci (sic!) moj prijatelj iz Amerike Bedrudin Gušić.

Ne daj Bože da se za me zauzme neko od onih tvojih uhljupa na čelu sa Ramizom Salikićem koji je prodao i Bosnu i vjeru za večeru, koji je nagovarao Fatu Orlović da odustane od zahtjeva za uklanjanje crkve iz njene avlije. Vi ste tu uzurpaciju privatne imovine mogli riješiti za sekundu, uz vas je bio Cerić, a s njim Kačavenda, da ste htjeli, makar i onako kao što ste utanačili pazar za izmještanje crkve sa džamijskih srušenih temelja u Diviču, pa su muslimani platili i uklanjanje crkve i jazuk zbog srušene stare džamije, a onda i veliku sumu novca za njenu obnovu. Još je Cerićev kvisko, nekakav “hodža” (krste ga kao imama!) na otvoru džamije hvalio muslimanima za – sabur. E taj sabur – po mjeri IZ i SDA će nas doći glave, Bosnu također. Vama Fata Orlović služi za knjiženje jeftinih političkih poena i prije će ta nesretna žena i svi mi na Ahiret, nego ćete riješiti taj muftarski jednostvan pravni slučaj. 

bulevar

Kad sam bio srednjoškolac, profesor logike nas je učio: Ako je A jednako B, a B – jednako C, onda je i A jednako C i obrnuto. Pojednostvaljeno, ali logički rečeno – četnički vojvoda, fašista hitlerovskog tipa, ne prizna genocid, veliča genocidnog zločinca Ratna Mladića, a ti se Bakire grliš s tim i takvim, i još ga odlikuješ Cvijetom Srebrenice; ako nisi isti kao Vučić četnik Vučić, da li  tukneš makar malo na njega! Dajete im struju iz naših hidrocetrala vrijednosti milijardama dolara, a dižete u nebesa četnika Vučića kad obeća dati srebrenici šaku maraka, a da nije platio ni poplavljeno zemljište od te HE. Onda se Vučić hvali kako grdai po RS-u, a gradi našim parama! Vi šutite i mutite, u međuvremenu halaljujete Sutorinu crnogorskim četnicima u naše ime (a u čiji džep, ti znaš, ili bi morao znati po funkciji najvišoj u državi!) Zatvarate izlaz našoj državi na otvoreno more. Briga tebe za Pločama, za bosanskom imovinom u Hrvatskoj.

 Ukazivanje najviših državnih počasti i iskazivanje bratske ljubavi prema četniku, lično i manipuliranjem neutješnih Majki Srebrenice. Ima li kraja ponižavanju, Bakire! Nakon svega ti bi  još naših sinova za Veliku Srbiju, malo Ti je Srebrenica i čitava Bosna! Ne, ne dam ti svoga Mirze!

Srebrenicu, ste davno izdali i prodali, pa se nakupili para na račun genocida, a para je najviše gdje su najveće džennaze i gdje je najviše suza. Danas Srebrenicom vlada četnik, a pred Memorijalnim centrom vreća svinjskog izmeta, kao i na mome autu u Varcaru. A ti, kao i bivši predsjednik Srebrenice Duraković, kao i Kavazović – rukama neutješne Majke Srebrenice kitite četničkog vojvodu Cvijetom Srebrenice, grlite se s njim, dočekujete ga uz najviše državne počasti, dozvoljavate da usranih gaća i u četničkim smrdljivim opancima uniđe u Begovu džamiju koju su i on i četnici rušili. Mijenjate sadržaj ispisan na Spomen ploči Vjećnice, da na bi uvrijedili četnike, poštu su je oni barbarski spalili.

srebrenica
Kada je prof. Francis A. Boyle zajedno sa Nacionalnim kongresom RBiH (NKRBiH) napravio pravni akt o izdvajanju  (makar) Srebrenice iz četničke države, svi ste se sletili na čelu sa Cerićem, pa ste obećali Srebreničanima šaku para, koje Bog zna nisu nikad ni vidjeli, da bi Srebrencom vladao četnik, da bi izgubili slobodu u genocidu u miru. Sada dižete dreku na četničke pjesme u Srebrenici… Je l ti misliš Bakire da mi to ne vidimo! Pogledaj svoje ogledalo na tzv. društvenim mrežama gdje i pored tvojih plaćenika i botova istina izlazi na vidjelo   

Da bi svoga sina spasio od progona odlučih se useljenje u CanaduSin, odličan gimnazijalac, sa savršenim njemačkim, morade napustiti Njemačku mjesec dana prije mature da bi nastavio školovanje na savrešenom engleskom (po potrebi i francuskom) jeziku u Canadi. U rekordnom roku završio je fakultet kao student na počasnoj rektorovoj listi, stalno dobijajući novčane nagrade i sa minimalnim kreditnim zaduženjem (tuition). Eno ga sada u “Continentalu” u Frankfurtu, među pedestak inženjera i droktora inženjera, radi u razvojnom centru. Ne umijem ti objasniti, komplicirano je to, nešto oko auta, softvera. Znaš ono, lijevi prednji točak šalje i jednoj sekundi sto signala kojom će se brzinom kretati točak na zadnjem kraju auta da bi auto sletjelo sa ceste u okuci… Slali ga u Japan, Madžarsku… Možda se ti i tvoja žene u službenom autu sa takvom sofisticiranom opremom vozate po Bosni, masovni iftarima, ili na prodavanju magle. Da ti ovo ne kažem, a jeste, hvalim se, kako bi znao da je i jedan Bošnjo izbjeglica doprinio i tvojoj sigurnosti na putu! Naša prognanička djeca su blago naše, pobjeda i nad tobom i takvima, i nad vašim saveznicima, oni su dokazali da su pravi ljudi, humanisti, vrijedni radnici, odlični studenti. Bosanci. Oni biraju hoće li raditi u Google-u, u Microsoftu, oni su ministri u Vladi Švedske, savjetnici svjetskih uglednika…, osvjetlali su obraz čitavoj Bosni, ali toj tvojoj Bosni ne valjaju.  Eh, trebali smo ih dati tvome babi, ko preživi – i tebi!

mirza 028
Moj sin Mirza; spasio sam ga od tvog babe, a spasiću ga i od tebe. Tako spašavam i Bosnu. Da je bilo po vašem, ne daj Bože, v bi lili bi suze za i njim kao za tolikim drugim. Suza munafika lahka, para na njoj lakša. Mirza je svjetski građanin, ima prijatelje sa svih krajeva svijeta, svi vide u njemu pravu Bosnu, sina Bosne, ali ne onog na kojeg ti računaš. Jer, Mirza računa na Bosnu, ali ne i na tebe i tvoj pojam Bosne. naši sinovi su naša bosanska pobjeda,  a tvoj krah Bakire. 

Vidiš Bakire, Vidiš, Bakire, ja sam davno još 1992. skontao za kakvu se Bosnu gine. Tada mi je bilo jasno da pojam moje, tvoga babe i tvoje Bosne nije isti. Kada je tvoj Babo po Ženevi, Londonu, Lisabonu, Daytonu krčmio Bosnu sa njenim najvećim dušmanima, a nama selametio o multi kulti, suverenoj, neovisnoj, građanskoj, tada je i budali manjoj od mene bilo jasno da od te naše Bosne koju smo živjeli, nejma ništa, ali imate vi od njene tragedije. U Daytonu je to postalo jasno svakome, ali vaša propagandna mašinrija na subjeđuje kako je to plaho dobro. To je postignuto pod moranje, i to baš kad je Armija RBiH krenula oslobađati Bosnu, a tvoj babo ne dade. Ne htjede ni oružje od Amerike, a da je htio, imao je para i 1992. kada su vrećama stizale u Sarajevo. Sve je to ilegalno, sve su to teška protupravna krivična djela. Dayton nije ozakonjen, a sudionici  na slobodi ili – ko tvoj pokojni otac, za života herij i pejgamber(tobe jarabi!) a mrtav – šehidi. To je izigravanje i Ustava RBiH i Kur'ana. To je vidi svako, osim onih koje su SDA i IZ duhovno oslijepile. Potkopali ste obranu, jamili milijarde, dočepali se silnog bogatsva, a nikad ni dest posto ispunjenih obećanja.

li džaba, ponižavajući i potcjenjujući našu inteligenciju, lagali ste nam na naše oči, šurovali se četnicima i ustašama, prvi u svijetu priznali i genocid i urbicid i halalili Bosnu. Lažno ste se predstavljali kao muslimani, a suštinski ste bili i ostali din-dušmani. Pravi musliman gine za domovinu, pravi musliman ne krade i ne laže…

Da ti ne nabrajam sve aferime tvoga babe lažnog šehida, lažnog muslimana i lažnog predsjedika lažne čitave Bosne, krivokletnika, veleizdajnika jer daleko bi to odvelo.

Zdimio sam u Canadu da bih spasio sina, koji je po svemu zaista SIN BOSNE, da ga ne regrutuju u stranačku SDA vojsku vojsku tvoga babe ili u tu Suljinu i tvoju u kojoj je nestala slavna ARBiH, stavljena u istu ravan kao oni koji su izvršili genocid i UZP-e, onih od kojih je branila i mene i tebe, tebe dok si bio u trezoru, a ja pod granatama u Jajcu, i kasnije.

Imao sam sto posto pravo, pa vam je moj sin ostao van domašaja za vaše lopovske planove i eventualno prošlo i neko buduće topovsko meso za sinove o kojima govoriš da bi branili Bosnu, a misliš na svoju guzicu, rahatluk, vlast i slast, u zamišljenom, makar krnjavom, malom fildžanu.

alija karadžićDobrom te poslu, Bakire,  babo podučio. On sa Karadžićem, Ćosićem, Miloševićem i Tuđmanom, Bobanom – ti sa Vučićem, Čovićem, Dodikom. Jedan babo, jedan sin, sin pljunuti babo – na istom poslu, bez imalo stida i još bi i dalje naše sinove. Scena je ista, protagonisti stari i novi. Ne dam ti sina!!!

Ako ima budala u Bosni, neka te poslušaju, pa neka brane Bosnu onako kako su je branili pod vrhovnom komandom tvoga babe koji ih je zajedno s Bosnom izdao i prodao. Smjenjivao komandante, pa ih njegovi kosovci i udbaši slali u Haag; za tvoga srbovanja u Predsjedništvu nema komandanta ARBiH koga nisu sudski ganjali tužitelji i sudije jataci ustaša i četnika. Neki od njih, poput gen. Dudakovića ili Alagića bili su SDA članovi dok vam je trebalo. I krajiškog Babu ste zloupotrijebili da bi pobijedili na izborima i da bi krenuli u bratoubilački rat. I za pobjedu na izborima i za bratoubilački rat trebao vam je neko, makar i onaj sa najviše osvojenih glasova na izborima.

alija nudio hercegovinuDa se razumijemo, kao i prije i sada, spreman sam po skupu cijenu (nakon što makar nekoga uhvatim za grkljan…)  dati svoju kožu za Bosnu, ali ne za tu tvoju manju od fildžana od Kozje Ćuprije do Stupa. U njoj ćemo se pogušiti tiskajući se, od vašeg smrada i lopovluka, a neki će i dalje vjerovati više vašim lažima nego svojim očima svom trbuhu.

bskir, 1

Nedavno je Potkomitet za vanjsku politiku američkog Kongresa dijagnosticirao stanje u našoj državi precizno jasno; u Bosni je na sceni sprega političke, kriminalne i medijske mafije. Ne znam na što tebe ova tvoja slika podsjeća, ali nemam nikakvih dilema na koga je Potkomitet uopće i pojedinačno mislio. Kad sa političke mafijaške scene nastaneš ti, pa kad otpuhmeno medijsku mafiju koja unapređuje četnikuše u voditelje najgledanijih TV emisija državne TV, eh onda će nestati i kriminalna i svaka druga mafija. Može i obrnutim redom. To će uraditi istinski sinovi Bosne, gdje god bili, kad tad! 

cerić i kavazoić
SDA kadar u Islamskoj zajednici na najvišim položajima. Prvo je nepoštivanjem Ustava Islamske zajednice doveden pučem za reisa Mustafa Cerić, koji se i prije postvaljenja po svijetu lažno predstavaljao kao reis. Legalno izabranim organima IZ Alijni pobočnici su prijetili oružjem da napuste zgradu Mešihata. Legalno izabranog predsjednika Mešihata Saliha ef. Čolakovića proglasili ste abdićevcem jer je pokušao miriti zavađenu braću muslimane u Bosanskoj krajini (Ko nas to zavadi!!!)  a na istom poslu je radio i r. Adil Zulfikarpašić.  I Cerić i Kavazović poriču genocid i urbicid, čak i u Srebrenici. Cerić je fine pare savio na račun tragedije bosanskih muslimana, primio je UN-ovu nagradu iz ruku najvećeg mrzitelja muslimana Kissingera, slikao se i muhao po Dawosu, privatitizirao IZ, bio hava reis, više u avionu nego na zemlji, uvezao vehabizam, komercjalizirao Islam, ali izamče mu se stolica europskog muftije. Daj šta daš – eno ga predsjednik nekakvog svjetskog bošnjačkog kongresa, čije je pare (100.000 USA dolara) po vlastitom priznanju potrošio u lične svrhe. Prisvojio je vilu Rate Dugonjića, podvaljivao izbjeglicama kako bi on, biva,  napravio bi kuću u Foči, pa živio s njima, ali kad bi imao para. Šta će mu kuća u Foči kod vile… i tolikih para na našoj nesreći.                                                                             Prvo treba povesti borbu protiv SDA i IZ koju ste pretvorili u svoj džemat i poslušnu glasačku džamijsku mašineriju za negativnu kadrovsku selekciju, pljačku i rasturanje države uz pomoć tzv. akademske zajednice i ližisahandžija. Da bi to ostvarili, moramo ojačati front za obranu Bosne od četnika i ustaša, vojskom u kojoj će, kao i u ARBiH biti lojalni građani, odani domovini koja ih je rodila i odnjihala. Sve ste takve rastjerali, manje više! Eh, ali nam ne možete dohakati na društvenim mrežama gdje Pokret za RBiH stalno raste i jača, Samo pri NKRBiH ima preko 60 hiljada simpatizera, a na Facebook stranici Zahtjev za povratak Ustava – još najmanje toliko, a tu su i druge grupe koje vam kvare veleizdajničke i pljačkaške mafijaške planove, a kojima ne možete stati u kraj. Mi nemamo pristup daytonskim medijima, osim kada laju i lažu na nas, a to nam je najveće priznanje da smo na dobrom putu, kao sinovi Bosne.   

Alija i cerić

Rukoljub muslimana kao zahvalnost za veleizdaju, licemjerstvo u Islamu, odustajanje od obrane Bosne, gaženje i Ustava i Kur'anskih odredaba, priznanje genocidne RS, puč u Islamskoj zajednici, sve uz blagoslov i osmjeh munafika, pod velikim turbanom pod kojim ni malehnog hodže nejma. (Udbaško kodno ime Vezir) Od Bošnjaka su uspjeli ono što je Vuk Drašković tražio – napravili su zatucanu džamijsku skupinu, umjesto držvatvranog svjesnog naroda.

Prof. Boyle i Sakib Softić. Prof. Boyle je radio besplatno za našu državu, Softić je za velike pare pokušao uništiti ono što je  na Svjetskom sudu prof. Boyle dobio. Softić je jamio je 150.000 KM naših para za sabotažu nastavka spora na tom Sudu protiv Srbije za genocid. Boyla ste proglasili kradljivcem, tvoj ćaća ga je ukivao u zvijezde, a u isto vrijeme šutao ga. Sabotaža je izvedena pod tvojom komandom Bakire. Sabotažu ti je na vrijeme javno spočitao prof. Boyle, pa ipak nudio ti da nam pomogne u nastavku spora na ICJ, ali si ga grubo odbio i izvrijeđao dajući prednost saboteru. Čak si se pozivao i na onog uhljupa Džaferovića, biva pravnika. (Eno ga ne zna ni že veže ni đe driši kada svjedoči u slučaju Vikiću. Danas se bolje sjeća prošlosti, nego prije koju godinu!!! Zar on vrijedi tih 7 miljuna maraka koje su vam uz pare za iftare, dali da tvaš konj pobijedi u utrci!)  Onda na scenu stupa tvoj i babin kvisko u vrhu IZ Hasan Čengić – glavni haznadar Alijnin, vlasnik “aviona, kamiona, bezbeli od para sinova Bosne,  kako ga je nazvao pokojni Suljo Tihić, nasljednik tvoga babe. Alijnin haznadar, Cerićev i Kavazovićev predsjednik Sabora IZ, američki crnolistaš,  saziva imame Bosne da bi im podvalio hutbu; moli i kumi, veličajte Bakira po džamijama, gazija je Bakir, a gubitak nastavka spora na ICJ je dobra stvar za nas – hoće reći za RS i Srbiju 

izdaja srebrenice
SEfer Halilović, general ARBiH, njen prvi komandant – smijenjen, na njegovo mjesto doveden četnički zarobljeni oficir. Mi znamo, a ti haj pogodi zbog čega je uklonjen gen. Halilović,   zbog čega je izvršen atentat na njega, ubijena mu surugu i šura. Sto posto sam ubijeđen da je gen. Halilović i pred svega uvijek bio i ostao sin Bosne, da bi i sutra oonovno stao u njenu obranu, ali ne one Bosne koju ste zamislili i stvorili tvoj babo i ti. Halilović se odupro vama obojici, dokazujući kako se treba žrtvovati za Bosnu – drugačiju od vaše i vaših tabanata. I prof. Boyle, kojeg ste potovrili lopovom, sikterisali, oduzeli mu pasoš, ostao je borac za Bosnu sto hiljada puta veći od tebe. Ma nema tu usporedbe, prof. je patriota Bosne, a ti, saboter pravde i rušitelj Bosne... Tvoj i Dodikov, svačiji, a ničiji, Senad Hadžifejzović intervjuira na svojoj (otkud mu!) TV Daniela Servera, koautora Daytona. Daytonskim medijima je zabranjen svaki kontakt sa prof. Boyleom, pa čak i dogovoreni interview kao u slučaju Seada Omeragića, koji sam osobno ugovorio . Stoga slobodnom novinaru privatne TV ne pada na pamet zovnuti na ragovor prof. Boylea!

Za dinastiju Izetbegovića, za lizosahandžije, uhljupe i lopine, sabotere pravde, šibicare, srajevske džeparoše i varalice, garante opstanka RS, pljačkaše, za vas sve – negatore genocida – ne bih ni prostom mrdnuo, osim da vas skerimo po zakonu, po Ustavu RBiH po paragrafu za teško krivično zlodjelo veleizdaje i da vas osudimo po zakonu, bili mrtvi šehidi (sic!) ili lažne ranjene Zelene bereke. Baška ćemo vas godini za pljačku neviđenih razmjera koju su vam možda ucjenom halalili stranici, ali mi nećemo nikad. Bosne s vama ionako nema, a s vama bi izgubili i živote i onaj fildžan od Stupa do Kozje ćuprije, sve da bi vi bili rahat, da bi s Dodikom jeli janjetinu po birtijama i dodavali mu i političko i financijsko uže spasa i konačno ga svojom politikom doveli do predsjednika države koju ne priznaje i koju razara kao i vi, ali otvoreno, javno i na svakom mjestu, dok vi lažete o multi kulti, a u stvarnosti ste mu najbolji saveznici. To potvrđuje i tvoje uzdanje u sinove Bosne, sve zbog odglumljene svađe oko imena, ali ne i suštine genocidne RS, isto kao i oko njene krsne slave. Još samo tezga oko Dodikovog kolona hajduka i sjecikse kao premijera. I mirna, mrtva Bosna, poharana, opljačkana, upokojena. Dodik ni Čović nemaju boljih saveznika od dvojca SDA-IZ.

Bakire Izetbegoviću, ako zatreba, zbilja će biti sinova za obranu Bosne, makar i sada goloruki, kao i 1992. Ali, valjda smo se dozvali pameti. Prvo na bunkere SDA, pa odmah na četnike i ustaše. To je uvjet pobjede. Pravom, ne silom!

Ne daj Bože, neće biti opet masovnih grobnica, ali neće biti ni vreća para, dukata i zlata za dinastiju Izetbegpvića, rušitelje Bosne, din-dšumane i munafike.

Biće Bosne, makar kao i ideje, pod jednim uvjetom da nestanete svi vi okupljeni oko ideje panislamizma, i srboslavije, od Bosne koju nam poturate kao multi kulti, dok se jagmite ko će više para nakrasti, ko će više sabotirati pravdu, lagati i petljati, sve o našem trošku i ko će Bosni brže dohakati.

alija i alagić
R. general ARBiH Mehmed Alagić je oslobodio Vlašić i Kupres…, stvorio uvjete za konačno oslobođenje RBiH, da bi bio kritikovan od strane “Vrhovnog komandanta;” Alijne udbaške i kosovske falange u vrhu SDA su ga u pidžami sprovele u Sarajevo,  pa isporučili u Haag. Upitaj se zbog čega je umro relativno mlad, Bakire, koliko si  nepravdi nad Alagićem i samo kumovao. Kad ste tako namjestili gen. Alagiću, kako nećete napakovati i svim ostalim sinovima Bosne

Bakire, ne dam ti sina, sina Bosne, moga sina Mirzu, sokola, koji je po svemu gazija. Prošao je logor, kućni pritvor, prošao izbjeglištvo, postao ugledan akademski građanin u svijetu, nikad dajući svoju glavu da je nosaju takvi kao ti.Nikad ne odrekavši se Bosne, za razliku od tebe. Takvih kao moj Mirza ima na destine tisuća, ali to nikad neće biti tvoja, ni SDA-IZ vojska, nego armija države Bosne. To znači da ćemo sutra obojica nastaviti svako svojim znanjem i vještinom u obračun sa dušmanima Bosne, ali prvo s tobom i takvima kao što si ti.

Pogledaj ovu donju sliku Bakire! Ona je slika i prilika cjelokupne IZ i u zemlji i u svijetu. Tvoj Babo izdao državu, “Eurobosna” u Frankfurtu objavila u ljeto 1993. “Odlazi Alija, ne treba nam avilja!” “Suveren ukida suverenost države…” pa se digla kuka i motika da me linčuju kao glavnog urednika. Prijetili ko i četnici, pisali peticije ko i četnici, htjeli ubiti ko i ustaše. Poručili mi džamijaši iz Munchena po nekom hodži Arnautu da sam izrod i izdajnik, da se vratim u Bosnu – da ne čekam da Mrkonjić i Jajce iz kojih sam utekao, oslobodi tvoj Babo. Eh, beli ih je oslobodio – Jajce i Mrkonjić dao ustašama – a V i VII korpus zaustavio u oslobodilačkom pohodu. Ustaše u Jajcu zavele apartheid, a tebi ne smeta šahara ni na jarbolu na sred čaršije niti na Tvrđavi, a niti na diplomama srednjoškolaca. U Daytonu vratli ste Varcar četnicima. Varcar je sto posto srpski (ima finih ljudi tamo, pravoslavaca!) a Jajce je srpskohrvatski kraljevski grad. I Jajce i Varcar tuknu na apartheid, ali tebi smrad ne smeta. Dojdeš u Jajce svake četiri godine pred izbore da bi podvaljivao, a ni deset posto obećanja nikad niste ispunili. SDA vlada formalno Jajcem, u posjedu HB je sve što valja, pa i odluka koliko će vode proteći na plivinom Vodopadu. U Varcaru je muslimanska SDA-IZ vladarka Zineta Šehović koja je za sve SDS-odluke o maoizaciji i saoizaciji digla ruke, i jedna od rijetko zaposlenih tamo. Zato je unaprijeđena u člana Glavnog odbora SDA!

Moj najveći doprinos borbi za Bosnu smatram prizanje koje su mi u vidu katilfermana potpisali hodaža i oko 500 njegovih džamijaša.

Pogledaj ove potpise Bakire. To je tvoja i tvoga babe slika. To je dokaz zatucane i izmanipulirane džamijske mašinerije. Danas vako, sutra o istom drugačije, poput tvoga babe, tebe ili Džaferovića. Uvijek zatucani i nepismeni, izvan vremena i prostora, ma gdje bili.

Ti isti džamijaši – “potpisnici” te sramne peticije zapucali su nedavno u Sarajvo da bi u Mešihatu tužakali svoga hodžu Arnauta zbog raznih lopovluka. Vratiše se u Munechen praznih šaka. Kakve hodže vladari u IZ u Sarajevu, takav i onaj u Muenchenu i po čitavom svijetu. Ni džemat ne znaju napraviti, a prave sa SDA državu. Uvijek gladni para, jamili su monopl na Islam, ali za lopovluke. I, kakve li sramote, ironije i paradiksa, kakve podvale, taj Fikret Arnaut se potpisuje kao “imam.” Te časne titule ni po čemu on nije dostojan, ali eto takvi vode i predvode te vaše zatucane džamijaše, koji će se možda jednom i dozvati pameti, ali tada nam ta pamet neće ni trebati.

džemat sabur 1

Zato nemoj, Bakire, pomisliti da nisam u stanju podnijeti i izdurati napade svih tvojih virtulanih i botova, batinaša, plaćenika i lizisahandžija. Nemoj misliti da se bojim tvojih tužitelja i sudija, ta nije li me SIPA preko Interpola ispitivala ko mi je dao podatke o ubojstvu moga susjeda Josipa Svetinovića 1992. kada su ga zajedno sa mojim r. bratom i drugim građanima odvodili u Manjaču. Meni Intrepol na vrata, a ubojice hodaju slobodno po gradu i prijete i meni. 

Etiketu narodnog izdajnika i islamomrzaca davno mi je prišivena, a kud ćeš većeg priznanja i ordena! Tako shvati i gornju sliku.

Pojam prave, naše zajedničke Bosne, slobodne, suverene države RBIH sa njenim Ustavom i zakonima,  ne poklapa se sa tvojim Bakire Izetbegoviću, pa ću sve učiniti da odeš onkraj brave, a da u povijesti Bosne budeš upisan kao veleizdajnik kao i tvoj pokojni otac.

Tako shvati i ovu poruku. 

Istina je na strani istinskih sinova Bosne, a laži i podvale na vašoj.

I Bog Dragi je na strani pravednih.

Pobjeda nam je zagarantirana, kad tad!

Ibrahim HALILOVIĆ, slobodni novinar

P.S. (Dodao bih riječi – “i koji vjeruje obmanama Bakira Izetbegovića, sina Alijnog”)

obećanja

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: