Pitanje za Inzka, međunarodnu zajednicu i domaće političare: IMA LI IJEDAN ZAKON, KONVENCIJA, SUDSKA PRESUDA – KOJE NISTE POGAZILI DA BI UNIŠTILI I DRŽAVU I NAS?

Pitanje za Inzka, predstavnike međunarodne zajednice, domaće poltičare, ali i javnost

IMA LI IJEDAN DOMAČI I MEĐUNARODI ZAKON, POVELJA, KONVENCIJA, PRESUDA NAJVIŠIH SVJETSKIH I EUROPSKIH SUDOVA KOJU NISTE SVJESNO POGAZILI I NAMJERNO ZANEMARILI DA BI UNIŠTILI REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU?

  • Povodom sramne i skandalozne izjave Viskog predstavnika međunarodne zajednice da presuda Europskog suda za ljudska prava po tužbi Sejedić-Finci,  nije prioritet međunarodne zajednice, već promjena Izbornog zakona, prof. međunarodnog prava dr. Francis Boyle je ekskluzivno za ovaj Blog izjavio: “Dayton je učinio nemogućim provođnje presude Europskog suda za ljudska prava u slučajevima Sejdić-Finci i drugim slučajevima persuđenim u korist gražana. Te su presude korektne kao pravne stvari.”     
  • * Prof. dr. Francis A. Boyle, smatra da BiH još uvijek postoji jer ima svoje mjesto u UN-u, ali bitku za opstanak naše države i nas samih gubimo. Tako se privodi kraju plan međunarodne zajednice koji poslušno sprovode domaći veleizdajnici na čalu sa SDA, uz pomoć medija i uz ravnodušnost nas samih *

Valentin Inzko o dogovoru Tihić-Čović: Podržavamo sve Å¡to je konstruktivnoVisoki predstavnik međunarodne zajednice u dejtonskoj BiH izjavio je, a  Al Jazeera prenosi: “Kada je riječ o stavovima međunarodne zajednice, procijenjeno je da provedba presude “Sejdić-Finci” više nije najhitnije pitanje, već je to način na koji će biti popunjen Dom naroda entiteta Federacija Bosne i Hercegovine.

Ovo je nedopustivi atak na pravo i našu državu!

Međunarodna zajednica koju zastupa njen Visoki predstavnik svjesno podriva svoje osnovne pravne norme i presude svojih najviših sudova kako bi uz pomoć domaćeg takozvanog Ustavnog suda i korumpiranih poitičara i medija progurala ono što traži zločinački HDZ na čelu sa Draganom Čovićem.

Cilj je uvođenje trećeg entiteta na razvalinama Herceg Bosne čija je geoncidna politika na čelu sa Tuđmanom presuđena na Trbunalu u Den Haagu kao udruženi zločinački pothvat. Umjesto kazne, HDZ biva nagrađen isto kao SDS nakon genocida.

Cilj te i takve politike je uništenje države Republike Bosne i Hercegovine.

To je dobro isplanirana i uhodana sprega međunaodnih i domaćih političara.

Ovdje je samo nekoliko činjenica o drstičnom kršenju domaćeg i međunarodnog prava, sudskih presuda i osnovnih građanskih prava kako bi bila dokajčena suspendirana i podjijeljena Republika Bosna i Hercegovina.

ZASTAVA un-A.jpg* Iako je bila punopravna članica UN, UN je prekršile svoju Povelju zabranom RBiH uvoza oružja za njenu obranu. Rezultat – počinjeni su genocid i udružei zločinački pothvati, podijeljena država sa neskrivenim planovima njenog uništenja.

* Mimo svih međunarodnih zakona, bečke Konvencije o međunarodnim sporazumima, u Daytonu je suspenediran Ustav Republike Bosne i Herceovine uz pomoć njenih najviših predstavnika na čelu sa Alijom Izetbegovićem. Nametnut je tzv. daytonski ustav kao dio Mirovnog sporazuma koji nije proveden u praksi, niti je usvojen u Skupštini (R)BiH. Nije čak ni službeno preveden na neki od vještački imenovanih varijanti bosanskog jezika. Najviši dražavni zakon je ilegalan, što je vjerovatno jedinstven slučaj u demokratskom svijetu.

* Prekršena je najviša bespogovorno izvršujuća međunarodna pravna “ius cogens” norma koja zabanjuje genocid, agresorske ratove…, i nagrađene agresorske države Srbija i Hrvatska za udružene zločinačke pothvate i genocid.* Međunarodna zajednica je pogazila sve presude svojih najviših suuda izrečene pojedincima i državama za genocid i udružene zločinačke pothvate podstakavši podjelu zemlje između Srbije i Hrvatske u cilju uništenja države RBiH.

* Međunarodna zajednica, OHR, domaći političari uz pomoć korumpiranih i odanih medija uz pomoć ravnodušnih i nezainstersiranih građana suspendirala je svoje zahtjeve oko zajedničke policije, pa je uz pomoć domaćih veleizdajnika legalizirana milicija RS koja je, sudski dokazano, učestvovala u genocidu.

* EU odustaje od provođenja u život presuda svoga, Europskog suda za ljudska prava ne samo u slučaju Sejdić-Finci, nego i u slučaju Zornić, Pilav i dr. koje “zaboravni” i teledirigovani Inzko i ne spominje, već uz pomoć mežunaodne zajednice i domaćih političara i javnosti suspendira pravo i osnovne pricipe građanske demokracije na kojima tobože počiva EU. 

zastava-eu-slika-74663290
Cilj je uništenje naše države uz pomoć kriminalne političke mafije, medija i nezainteresiranih građana, pod zastavom EU  U tome značajnu ulogu igra i Ustavni sud BiH u kojem sjede partijski i poslušnici međunarodne zajednice čije su odluke, suprotne međunarodnom pravu koje ima supremaciju.

To je dio međunarodnog  i domaćeg plana na uništenju države RBiH, plana na koji su nalegli korumpirani političari, mediji i ravnodušna javnost. Iako je preko 80 presuda toga suda neprovedeno, međunarodna zajednica sa svojom produženom rukom Inzkom nastoji sprovesti ovu na kojoj inzistira fašistički HDZ.

Al Jazeera navodi kakvu je podvalu izgovorio Inzko koji namjerno ne priznaje niti valjano tumači ni pragrafe dejtonskog ustava kojeg biva čuva i provodi. Kao nagradu za uništenej države RBiH i Inzko, i domaći i međunarodni zajverenici su bogato nagrađeni. Inzko bez imalo stida obmanjuje i laže kako bi progurao HDZ fašističku politiku i oživio zločinačku Herceg Bosnu:

INZKO,1
Inzko: Sa osmjeghom na izvršenju plana uništenja države Bosne i Bosanaca

“Potrebno da stranke u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine hitno počnu rješavati pitanje izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, kako bi organi vlasti nakon općih izbora u oktobru mogli što prije početi rad na političkim i ekonomskim reformama koje su potrebne za poboljšanje života građana.”

Pitanje za Inzka: kako je bilo moguće provoditi izbore do sada bez te odluke “ustavnig suda” iza koje stoji međunarodna zajednica s njim na čelu?

Kakve veze imalju političke i ekonomske reforme sa “konstitutivnošču” naroda koju čak ne priznaje ni djetonski ustav!

Jedini ogovor je – to je dio plana na uništenju države RBiH.

Podvala do podvale, laž i obmane kao na tekućoj traci.

Dogovor i konsenzus su svima preči i važniji od zakona kako bi nestala država RBiH.

Kada god je neko u ime države Bosne pregovarao, kada je postizan tzv. kompromis, izigrano je pavo, a pregovarači su se vraćali sa manje države RBiH. Ni traga građanskoj pobuni, protestu, sprečavanju nestanka države.

karadžić, 1
Ko sretniji od genocidnog zločinca: Međunarodna zajednica uključujući EU, domaći saveznici genocidnog SDS-a nastavljaju genocid u miru i dobijaju bitku na uništenju RBiH…

U nedavnoj razmjeni e-mailova sa uglednim ekspertom svjestkog prava i dokazanim borcem i prijateljem Republike BiH i njenih odanih građana, prof dr. Francis A. Boyle je upoznat sa ovom izjavom bivšeg Viskog predstavnika Ashodwna koju je dao engleskim medijima:

Citat: “Evropska unija, koju podržavaju zapadne sile, u svojoj ignorancji nenamjerno sada provodi planove Slobodana Miloševića, Franje Tuđmana, Radovana Karadžića i Ratka Mladića.”

Prof. dr. Francis A. Boyle je kategoričan, citat:Boyle. nova

“Ne!  Evropska unija tačno zna šta radi. EU je pokušala da nam to uradi u Owen-Stoltenbergu u leto 1993. godine, prije 25 godina. Pokušali su dati Hrvatskoj Herceg Bosnu zajedno Neumom i  Zaustavio sam ih! Ali to je i dalje program EU. Napisao sam članak o tome u kojem detaljno upozoravam Bosance na te planove, a na Bosancima je šta će uraditi. Napisao sam novu knjigu da Bosancima objasnim ozbiljnost situacije. U knjizi su svi moji dokumenti Svjetskog suda, kao i oni protiv Britanije za genocid.”Prof. Boyle je naglasio i ovo:”Mi još uvijek imamo državu i punopravno članstvo u Ujedinjenim nacijama. Još uvijek imamo i izlaz na more u Neumu… Kada je međunarodna zajednica uključujući EU pokušala da uništi našu državu i umine njeno članstvo u  uz pomoć Owen- Stoltenbergovog plana, zaustavio sam ih.” Kraj citata.

 

 

 

B. Izetbegović, nako poluinteligent i glupan, očevim stazama veleizdaje

Ko će te planove EU sada zaustaviti?

Prof. Boyla su izbacili iz pravnog tima nakon što nije pristo igrati po muzici A. Izetbegovića. Obećalvali su mu spomenik u Sarajevu, ali je on odbio. Potom su prof.

Boyla visoki državni dužnosnici su sa znanjem Alije Izetbegovića pokušali diskredirati lažnom optužbom za pronevjeru para – iako ni njemu ni advokatima koji su bili u pravnom timu nisu platili ni dinara.

Nevino optuženi ekspert međunarodnog prava, penzionirani poreski pravnik, prof. Boyle se svjom dokumentacijom morao prati pred Alijom Izetbegovićem i njegovim lopinama.

Uprkos svim poniženjima, prof. Boyle je ostao spreman da pomogne i nama i našoj državi…

Umjesto velikog svjetskog pravnog stručnjaka, našeg prijatelja koji se smatra Bosancem, mada mu je uskraćeno pravo na već dodijeljeno državljanstvo, mi prihvatamo savjete i odluke nadri-pravnika, sbotera prava i varalica Sakiba Softića, Šefika Džaferovića, Suade Paravlić, Mirsada Ćemana i njihovih SDA-ovskih mentora na čelu sa Izetbegovićem. 

Prof. Francis A.  Boyle, citat:

francis-boyle-copy“Gledajte, ja takođe mislim da se borimo u već izgubljenoj bici. Bakir (Izetbegović) i SDA su toliko doprinijeli našem nestanku da našim neprijateljima nije bilo potrebno mnogo posla i truda. Mnogo toga što su željeli i planirali, ostvarili su uz pomoć SDA. Slušajući kako Bakir govori, može se steći dojam da je on polu-inteligentan, ali je sasvim moguće da se izdajnik krije iza fasade idiota i, naravno, s razlogom!Međunarodna zajednica nastavlja da se bavi svojim poslom tako kao da je glupa i ali je bezobrazna i odgovorna za sve što se dešava. To je njihova ‘uloga’, pretpostavljam – pustiti našim neprijateljima da nastave uništavanje naše zemlje, pretvarajući se da nam podržavaju pridruživanje NATO-u i EU. Međunarodna zajednica nastavlja se baviti svojim poslom tako što se bezobrazno ponaša u svemu što događa. To je njihova ‘uloga’, pretpostavljam – pustiti našim neprijateljima (u Bosni, op. I.H.) da nastave uništavanje naše zemlje, pretvarajući se da nam podržavaju pridruživanje NATO-u i EU.” (Kraj citata.)

Vrijeme je da se probudimo i obranimo i sebe i državu, onako kako smo to učinili 1992. i kako je tu veličanstvenu borbu Bosanaca za svoju slobodu svoje države, kada su nas svi izdali, okarakterizirao prof. Boyle u predavanju na najuglednijom američkoj vojnoj akademiji “West Point.”

ZASTAVA 6

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: