POTVRĐEN UDRUŽENI ZLOČINAČKI POTHVAT ŠESTORCI VISKIH DUŽNOSNIKA ZLOČINAČKE HERCEG BOSNE NA ČELU SA PRLIĆEM

Tribunal:

POTVRĐEN UDRUŽENI ZLOČINAČKI POTHVAT ŠESTORCI DUŽNOSNIKA ZLOČINAČKE HERCEG BOSNE NA ČELU SA PRLIĆEM 

* Čitanje presude prekinuto jer je general Praljak koji je osuđen na 20 godina zatovra, navodno popio otrov u sudnici. Nadamo se da će živ dočekati konačno izricanje presude.

* Pitanje Sudu: Zašto nije Praljak detaljno prepipan? Ko mu je dobacio bočicu u kojoj je navodno otrov. Nije li i to združeni zločinački pothvat protv pravde i Suda, greškom i samog Suda, odnosno njegovim suučesništvom? Nije li Sud već mnogo puta progledao kroz prste teškim ratnim zločincima, pa i ovog puta, kako u persudi tako i i sigurnosti u sudnici?

* I Hitelov ministar propagande Joseph Goebbels je popio otrov, ne dočakavši suđenje; njegova žena se otrovala zajedno sa šestero djece. Ništa od svega nije umanjilo Goebbelsovu nacitičku krivnju – 

* Velika greška sudova po mom mišljenju što su pobunjeničke snage Srba i Hrvata stavili u istu ravan sa zvančnom Armijom RBiH čime su dali zeleno svjetlo za špekulacije o agresiji Srbije i Hrvatske i njihovih pomagača u RBiH – da se radilo o građanskom ratu

* Neslužbeno – “Slobdona Bosna” piše da je Praljak umro u bolnici. 

Presudu je dočekao za života. Kolinda Grabarrević- Kitarević prekinula posjetu Irskoj. Uzbuna HDZ po Bosni i Hravtskoj. Tuča u Saboru.

prlic_i_ostali

Beogradski mediji javljaju iz Haaga gdje je danas izricana konačna presuda zločinačkim sudionicima udruženog zločinačkog pothvata visokim dužnosnicima Herceg Bosne na čelu sa Prlićem.

Citat iz Al Jeezere Ballans:.

“I Haški sud potvrdio: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu”, “Postojao je zločinački pothvat optuženih Hrvata”, “Potvrđeno postojanje zločinačkog pothvata u slučaju Prlić i ostali”… neki su od naslova kojima beogradski elektronski mediji izvještavaju o ocjeni Žalbenog vijeća ICTY-a u okviru žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici.”

Kraj citata.

Da li se Srbi vesele, ili tuguju ovom presudom? To oni znaju. Tek, imaju subraću i sveznike u združenom zločinačkom pothvatu i sudski odgovorne za agresiju i zločine u Bosni i Hercegovini. Tuđman je i mrtav kriv, a njegov brat bliznac Milošević je povjesni krivac za našu tragediju i genocid! Živ nije dočekao presudu, ali krvavi bljezi genocida su ostali za sva vremena. Stoga moguće je da ovim napisaima u beogradskom tisku nakon današnje prsude Prliću i bratiji, oni postupaju po onoj naodnoj: “Držite lopova!”

praljak2
Nepotvrđena viejst – Praljak umro u Bolnici nakon što je velikom greškom Tribunala dobio, pa koristio otrov u sudnici

Ništa nije kao što je bilo prije današnjeg izricanja Presude.

Ako u državi Bosni ima iko kome je pravda na srcu, onda će svim silama uprijeti da se pravda izvrši i da se vrati Republika Bosna i Hercegovina. Bude li se htjelo, džaba javne izjave Krištićke i Čovića, džaba moltive za nevinost Tuđmanovih izbršilaca u Bosni; unutražnje uređenje države će se morati mijenjati. U suprotnom, sve bi bilo nagrada za zločin. Isto važi i za genoccidnu RS. I još gore!

Ali kome je u Bosni do pravde osim pokojeg amatera!

 

Zbog sbotiranja pravde u dokazivanju genocida koji je uz RS u RBiH počinila Srbija, još lani mi je blokiran e-mail i ne mogu se obratiti članu Predsjedništva B. Izetbegoviću, jer je on ogrezao u laži, sabotažama države i pravde za državu, kao i njegovi suradnici, ruku pod ruku sa IZ. Blokirao me na FB davno. Ipak, istinu ne može sakriti pod tepih, ni o sebi ni o svojim saveznicima u Mostaru, Banjoj Luci, Sarajevu, Beogradu, Ankari odakle mu po nekim procjenama obavještenih analitičara dolaze naredbe da ne dira genocidnu RS… On se sam svrtao tako i na stranu Rusije.

Možda nekog od vas ova ekipa ne bi blokirala. Kod Bećirevića stoje moji komentari, ali ja nemam pristupa njegovom profilu.

Pokušajte. Zasipajte ih svojim pismima, zahtjevima za izvršenjem pravde. Dovljno je da im kopirate naš banner ili pravno tumačenje ius cogens norme. Istina mora izaći na svjetlo dana, a evo izlazi i danas.

Osim ličnog, evo malo i lokalnog.

Osvajajući topništvom moj rodni grad Varcar-Mrkonjić na osnovu dozvole Alije Izetbegovića, HVO i HV su počinili teški ratni zločin ubivši stotine civila, progonom, razaranjem, pljačkom. Grad i općina su odlukom Izetbegovića i Silajdžića vraćeni Srbima koji su tamo zatekli masovnu grobnicu, razoren i opljačkan grad. Nisu za to čak ni Tuđmana pitali!

Kad god pišem o zločinu Srba u mome rodnom gradu, o strijeljanju 28 mojih sugrađana u Oborcima, četnici mi pokušavaju nabiti na nos ustaški zločin u Mrkonjiću, pravdajući svoje zločne, čak i monstruznim optužbama i gotovim presudama kako sam taj zločin snimio kamerom i kako znam imena zločinaca, mada ih zna čitiava svijet.

Mrkonjićki nacionalisti (da ne uportijebim teži još nisu dobacili, jer ne žele, do saznanja da Tribunal postoji i da je tamo mjesto gdje su Prlić i ekipa morali odgovarati i za taj zločin, naravno pod uvjetom da je neko to zahtijevao, dokumentirao. Ali, morali bi se tada suprostaviti Dodiku,

Postoje snimci o dolasku Ćorića u razoreni Mrkonjić dok je se svježa ilovača na masovnoj grobnici na Pravsolavnom groblju na periferiji grada mogla vidjeti s Previla, na silasku u Mrkonjić, a postoje izvještaji njegovih bojvnika o zločinima u samom gradu… Imena brigada koje su počinile zločin, zatekli su Srbi ispisane kriupnim slovima na svojim devastiranim kuućama. Ali, oni su se pravili da to nisu vidjeli.

Presuda Prliću i združenim zločincima u zločinačkom pothvatu je opširna, ali koliko sam pratio nigdje se ne spominje zločin nad civilima u Mrkonjiću. Ako je i spomenut, teško da je zaslugom Dodika ili načelnice Divne Aničić, koja protestira zbog hapšenja zločinaca iz Mrkonjića koji su počinili genocid u Oborcima, i pokušava pravdati taj – nekažnjenim zločinom hrvatskih bojovnika u Mrkonjiću.

Vizantijska podvala naivnim.

Nije li to tako zbog činjenice da su Dodik i Čović veliki jarani koji samo nastavaljaju savezeništvo iz rata – onih koji su sudski proglašeni za genocid i onih koji su presuđeni za združeni zločinački pothvat!

 

saradnja-cetnika-i-ustasa
Ustaše i četnici proslavljaju dogovor u Banjoj Luci koji je an snazi i danas u savezništvu kako Prlića i družine, tako i Čovića i Dodika 

 

Zato popisniku ovih redova nije mi jasno da li se Srbi preko svojih medija danas vesele ili tuguju. Na vatri su, živoj: prznati i osuditi taj, značilo bi indirektno osuditi i svoje zločine i genocid.

Očekujem pak da mnogi sudionika sa molitvenih skupova, iz HDZ-a i tzv “udruga domovinskog rata” javno obznane kako je neko od njih Prlić, Praljak, Ćorić, po istoj matrici po kojoj je novinarka Dodkovog RTRS-a Ljijana Preradović izjavila da je ona Ratko Mladić, iako je biološki žena. Sa Mladićem Ljiljanu veže ista nacistička ideologija; Mladić je osuđen za zločin genocida s kojim se ta novinarka javno poistvojećuje, što je isto kao i čniti zločin. Čović se ne odriče ni haaške šestorke, a presuđeni Korić mu je kvisko u predzbornoj hercegbosanskoj kampanji.

Oni, kao i svi oni koji nas iz bošnjačkih redova politike i uleme navikavaju na nepravdu, zločine, genocid, zdruđeni zločinački pothvat, isto je kao i da čine ta djela.

Isto važi i za sudove i međunarodnu zajednicu, s tim da je najviše krivice do nas koji to sve prihvaćamo kao realno stanje, što bi rekao akademik Esad Duraković za genocdnu RS nakon izricanja presude za genocid Ratku Mladiću.

Sa tom realnošću, ne može se u bolju budućnost! HZ HB nastala na združenom zločinačkom pthvatu, znači na agtesiji Hrvatske i domaćih pomgača, kao i genocida RS nastala kao državni projekat Srbije, ne smiju opstajati. 

RBiH je jedina alternativa i pravda.grb rbih 200

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: