Prof. Francis A. Boyle: CIJELA HOLANDSKA VLADA I DRŽAVA SU DO GRLA UVUČENE U SREBRENIČKI MASAKR I GENOCID

Prof. Francis A. Boyle nakon presude holandskog suda o „djelimičnoj“ krivici Holandije za genocid u Srebrenici

CIJELA HOLANDSKA VLADA I DRŽAVA SU DO GRLA UVUČENE U SREBRENIČKI MASAKR I GENOCID

  • Postoje konkretni dokazi koji ukazuju da je BiH mogla tužiti Veliku Britaniju. Ja te podatke još uvijek posjedujem i ta tužba se još uvijek može pokrenuti. 
  • U više navrata sam govorio predsjedavajućem u Predsjedništvu BiH da BiH može tužiti i Rusiju i Francusku. Kada je riječ o podacima, nisam imao vremena da prikupljam detaljne podatke za Rusiju i Francusku, ali jesam za Veliku Britaniju”
  • Više puta sam ponovio bosanskoj Vladi kako imamo dokaze za tužbu protiv Hrvatske

francis-boyle-copyPoodom potvrđivanja presude o odgovornosti hoanskog bataljona za genocid u Srebrenici, prof. Francis A. Boyle, ljubazno se odazvao našoj molbi za komentar i izjavio:

“Kada smo se Majke Srebrenice i Podrinja i ja sreli sa holandskim ministrom Botom u Sarajevu povodom 10. godisnjice genocidnog masakra u Srebrenici, nije nam ponudio ništa nego besmislenu priču.

Izvući nešto od holandske vlade bilo je kao da im vadite zdrave zube. Zapravo, holandski ministar inostranih poslova, Peter Kojimans, služio je kao Clintonov potrčko na genocidnom planu Kontakt grupe uprkos činjenici da sam ga ja lično već izvjestio u njegovom uredu o genocidnoj prirodi svih tih tzv. ‘morovnih ugovora’ za Bosnu nakon što sam dobio presudu za Bosnu na Svjetskom sudu pravde.

Cijela holandska vlada i država su do grla uvučene u srebrenički masakr i genocid.”

Također, prof Boyle je izjavio i ovo: Više puta sam ponovio bosanskoj Vladi kako imamo dokaze za tužbu protiv Hrvatske

“I javno javno sam osudio Tudjmana zbog pokušaja da nas (našu državu RBiH) razbije na pregovorima Owen-Stoltenberga. Odgovorio je također javno i napao  me, rekavši da su “muslimani” plaćali za Bojla. Naravno da sam radio “pro bono,” besplatno.   Bio sam advokat RBIH i svih njenih građana. Tuđmanova stranka se nije promijenila. Oni još uvijek nastoje da nas unište.”

Nakoliko dana ranije za Fokus.ba Francis A. Boyle je izjavio i ovo:

“Postoje konkretni dokazi koji ukazuju da je BiH mogla tužiti Veliku Britaniju. Ja te podatke još uvijek posjedujem i ta tužba se još uvijek može pokrenuti. BiH pod vodstvom Alije Izetbegovića čak je bila spremna to učiniti, ali Britanci su onda zaprijetili da će građani BiH skapati od gladi. Ja još uvijek imam pravo da u bilo kojem trenutku u ime BiH tužim Veliku Britaniju. Postoji zvanični dokument u Hagu koji to potvrđuje.

U više navrata sam govorio predsjedavajućem u Predsjedništvu BiH da BiH može tužiti i Rusiju i Francusku. Kada je riječ o podacima, nisam imao vremena da prikupljam detaljne podatke za Rusiju i Francusku, ali jesam za Veliku Britaniju”, rekao je Boyle za Fokus.ba.

 

(Prijevod. Dž. Delić)

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: