SENATOR BERNIE SANDERS NAZVAO TRUMPA PATOLOŠKIM LAŽOVOM, A NEKOLIKO REPUBLIKANSKIH SENATORA SUMNJA U TRUMPOVO MENTALNO ZDRAVLJE. POSTOJI LI U BOSNI NEKI POSLANIK KOJI BI ZA B. IZETBEGOVIĆA USTVRDIO ISTO?

 

SENATOR BERNIE SANDERS NAZVAO JE TRUMPA PATOLOŠKIM LAŽOVOM, A NEKOLIKO REPUBLIKANSKIH SENATORA SUMNJA U TRUMPOVO MENTALNO ZDRAVLJE. POSTOJI LI U BOSNI NEKI POSLANIK KOJI BI ZA B. IZETBEGOVIĆA USTVRDIO ISTO?

  • Senator Bernie Sanders (I-Vt.) je u subotu nazvao predsjednika Trumpa “potološkim lažovom” a nekoliko senatora republikanaca je zabrinuto oko Trumpovog mentalnog zdravlja
  • Trebamo li mi biti zabirnuti zbog mentalnog zdravlja lažova B. Izetbegovića, kako u vezi predizbornih obećanja, tako i svim onim što radi protiv interesa RBiH i Bošnjaka u vezi sa Revizijom Presude na Svjetskom sudu pravde?
  • Pitanje je u kakvom j stanju naša svijest kada godinama trpimo razne Izetbegoviće, Tihiće, Silajdžiće, Lagumdžije, Softiće...
  • O Srbima kao patološkim lažovima, precizno tačno je zborio Dobrica Ćosić…, ali te srpske patološke laži nisu predmet ovog teksta
sanders
Sanders: Trump je patološki lažov

“Sen. Bernie Sanders (I-Vt.) on Sunday called President Trump a “pathological liar,” while Sen. Al Franken (D-Minn.) reiterated that “a few” Republican senators are concerned about the president’s mental health.” (Citat iz “Tne New York Times-a, Februar 13, 2017.)

(Senator Bernie Sanders (I-Vt.) je u subotu nazvao predsjednika Trumpa “potološkim lažovom,” dok je Sen. Al Franken (D-Minn.) ponovio da je “nekoliko” republikanskih senatora zabrinuto zbog predsjednikovog mentalnog zdravlja.”)

trump-2
U Trumpovo mentalno zdravlje sumnjaju čak i njegovi republikanski senatori

U medijima se moglo pročitati ovih dana kako Bakir Izetbegović poručuje javnosti kako niti je prof. Boyle tražio da ga primi u advokatski tim za Reviziju
Presude Svjetskog suda pravde, niti je nudio ikakav savjet.

Istina je slijedeća.

Bakir i Kavazović
Amin našoj dragoj pameti kada trpimo ovakve: B. Izetbegović, ni državnik, ni musliman – samo laži i ovmane

Dugo, dugo vremena, prof. Boyle se javno nudio i S. Tihiću i B. Izetbegoviću da preuzme slučaj Tužbe, a potom i Revizije Presude od 2007. donesene na

Svjetskom sudu pravde (ICJ).

ICJ je presudio da je RS počinila genocid u Srebrenici, a Srbija ga nije spriječila. Revizijom bi trebalo dokazati da je Srbija u svako pogledu bila učesnik genocida. To bi otvorilo put ne samo ka nestanku genocidne RS, nego i genocidne Srbije, poput nestanka Trećeg Rajha.
Prof. Boyle je javno kritizirao Sakiba Softića i Bakira Izetbegovića zbog sabotiranja procesa na Svjetskom sudu i Revizije Presude. Tvrdio je da nisu učinili ništa na prikupljanju novih dokaza za deset godina. Izjavljivao je da ne bi radio sa Sakibom Softićem jer je saboter.
Kako se bližio rok za podnošenje zahtjeva za Reviziju, prof. Boyle je smekšao svoj stav. U jednom e-mailu poručio je da nema ništa protiv biti u timu sa Softićem, ali pod uvjetom da mu se ne upliće u posao.

Odmah po saznanju za tu odluku, Sefer Halilović je pokušao sastati se sa B. Izetbegovićem kako bi ga obavijestio o tome. 28. januara 2017. Izetbegović mu je poručio da dođe u 16:30 kod njega u Predsjedništvo.

Francis-Boyle - Copy
Prof. Boyle; nudio se godinama da besplatno zastupa RBiH na Svjetskom sudu u sporu protiv Srbije, a Bakir Izetbegović ne trepnuvši ustvrdio kako niti je tražio angažman, niti   mu je nudio savjet, što je dalko od istine

B. Izetbegović je od S. Halilovića dobio obavijest o tome da je prof. Boyle spreman raditi u našem zastupničkom imu čak i pokraj S. Softića.
B. Izetbegović je na to rekao Seferu Haliloviću kako on ima na umu angažman prof. Boylea, ali ne za sada. Kasnije.
Prof. Boyle je o rezultatu sastanka odmah bio obaviješten. Poručio u e-mailu da nema “kasnije” i da on nema više ništa reći u vezi sa Revizijom Presude. Od tada je prekinuo komunkacije čak i sa osobama s kojima je u vezi duže od deset godina.

Kod Bakira Izetbeg

sefer 6
Od kraja marta prošle godine, Sefer Halilović se pokušavao sastati sa B: Izetbegpvićem da bi mu ponudio pro bono usluge prof. Boylea. Uspjelo mu je tek 28. januara 20017. Ali, taj prijedlog i spremnost prof. Boylea da radi u timu čak i pokraj sabotera  Softića, naišla je na tvrde uši Bakirove koji – je rekao da ima na umu Boyle, ali za kasniji angažman –  “Nema kasnije!”  poručio je prof. Boyle i digao ruke od svega

pvića su po pitanju zahtjeva za Reviziju Presude i angažiranjem prof. Boylea u zastupničkom timu išli i drugi, ali bez rezultata.
Zar je važno o je li B. Izetbegović dobio formalan zahtjev od prof. Boylea? Naravno da nije. Jer, onaj ko treba advokata taj ga i traži. Prof. Boylea kao svjetski znanog ekperta za međunarodno pravo koji je već na Svjetskom sudu pravde dobio ono što imamo u rukama – trebamo i mi i naša država, ali očito ne treba ga B. Izetbegović, iako svoje usluge jedan od najvećih stručnjaka za međunardno pravo nudi besplatno. On agžaira pravnog ametera i sabotera Softića za skupe pare. Zašrto, pa i budala zna odgovor.

Na drugoj strani – imamo nekadašnjeg tužitelja Tribunala u Haagu Goffery Nicea koji je u dva navrata pismeno nudio da radi na Reviziji Presude, ali iz Kabineta B. Izetbegovića nije dobio čak ni formalan odgovor na ta pisma.
H. Nice nije svako, kao šo nije svako ni prof. Boyle. On igurno ima spoznaje o umješanosti Srbije u genocid u Bosni, a vjerovatno i dokumentaciju.
I prof. Boyle i Nice su baš svojih pravničkih kvaliteta

sir-geoffrey-nice-prosecutor-milosevic-trial
Geoffrey Nice – dva puta se pismno nudio B. Izetbegoviću po pitanju zastupanja na ICJ na Reviziji Presude, a B. Izetbegović ni mukajet. Niti mu valjaju fromalnosti, niti neformalnosti jer mu nikako ne trebaju Nice i Boyle

opasni po Bakira Izetbegovića jer oni bi mogli dobiti i Reviziju Presude. Apologeti RS i Velike Srbije to ne ide u prilog. Terba samo planski, obmanama i lažima pripremiti javnost kako od Revizije nema ništa… (Kako će i biti kada je sabotirana!)
Prof. Boyle tvrdi da je čitava predstava oko Revizije smišljeno lažirana i režirana kako bi se obmanula lahkovjerna javnost.
Revizija je prepuštena ametru Sakibu Siftiću za basnaslovnu sumu novca.
U međuvremenu, B. Ieztbegović poručuje preko svojih kabinetskih negafona kako prof. Boyle nije nudio ni savjet, ni angžman. To je laž!

Sa istog mjesta protraju se vijesti kako je Nice tražio veliku sumu novaca. Pa i ako jest, kolika god da je, to je mala suma spram onim što bi mogli dobiti pozitivnim ishodom Revizije i proglašavanjem Srbije krivcem za genocid. Mogli bi sačuvati državu, ukinuti RS i konačno sudski dokazati da se Srbija ne razlikuje od Trećeg Rajha.

sakib softić 1
Što se tiče poznavanja međunarodnog prava,, Sakib Softić je drveni advokat B. Izetbegovića; hem je bezobrazno skupo naplatio svoje sabotiranje na ICJ. Izetbegoviću je takav odličan u namjeri da sačuva gencidnu RS i Veliku Srbiju

Mogli bismo uz pomoć Nicea i Boyla isposlovati desetine milijardi dolara odštete – pa kada bi im dali pola te sume, ne bi ni osjetili. Jer ovako – imami i imaćemo samo šipak. Ali, ono što je najvažnije, imamo pravo na ukidanje RS na osnovu već dobijene Presude iz 2007.
Lansiraju se i vijesti kako neko prijeti B. Izetbegoviću. Ne vjerujem da mu prijete četnici – jer on je dokazani borac za Veliku Srbiju.

Prijetneje te vrste mogu biti samo dogovorena ujudurma četničkoh vojvoda u Beogradu i srbalije u Sarajevu.

Ne vjerujem da mu iko prijeti od Bošnjaka.

Bošnjake su SDA i B. Izetbegović odavno počeli navikavati na nepravdu, rezultate genocida, RS kao neupitnu, Veliku Srbiju na tlu Bosne.
Pričom oko prijetnji Izetbegpvić pokušava zavarati naivne kako bi našao još jedan razlog za sabotažu Revizije Presude ICJ što je nemoguća misija. Ako su Amerikanci za nekoliko hefti Trumpove vladavine uspjeli obznaniti ko je i kakav je, žalosno bi bilo okeivati da Bošnjaci nakon toliko godina ne skontaju ko su Izetbegovići, Tihići, Silajdžići…

srebrenica-scorpions-execution-civilians
Srbijanski “Škorpioni” na genocidnom zločinu u Bosni…

One Reply to “SENATOR BERNIE SANDERS NAZVAO TRUMPA PATOLOŠKIM LAŽOVOM, A NEKOLIKO REPUBLIKANSKIH SENATORA SUMNJA U TRUMPOVO MENTALNO ZDRAVLJE. POSTOJI LI U BOSNI NEKI POSLANIK KOJI BI ZA B. IZETBEGOVIĆA USTVRDIO ISTO?”

  1. Povučena je ovdje jedna izuzetno znakovita paralela. Glavni protagonisti, Trump i Izetbegović, su uhvaćeni da javno lažu. Međutim, razlika je u tome što je Trumpove sklonosti laižma, koje su opet rezultat njegovog mentalnog zdravlja, javno otkriva jedan poznati politički djelatnik u SAD, zapravo glavni konkurent Hillary Clinton za nominaciju od strane Demokratske strane za predsjednika SAD, a Bakirove laži i njegovo prodavanje magle vlastitom narodu (zavisi ko hoće da to kupuje) javno raskrinkava jedan slobodni i nezavisni novinar. U svakom slučaju tekst je više nego aktuelan i poruka je javnosti da ono što predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH izjavljuje za medije vezano angažman Boyle-a I Nice-a u eventualnoj Reviziji Presude ICJ-a, jeste čista laž. Istinu o tome je dokumentirao upravo autor ovog teksta. Neka i ovo ostane zapisano da nekad neko ne kaže da nije znao.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: