Sabahudin Šehović nakon razbojništva nad njim: “ZAHVALJUJEM SE  POLICIJI NA BRZOM HVATANJU RAZBOJNIKA I SVIM ONIMA KOJI SU SE SOLIDARUZIRALI SA MNOM!”

Nakon razbojništva – Sabahudinu Šehoviću vraćene ukradene stvari

“ZAHVALJUJEM SE  POLICIJI NA BRZOM HVATANJU RAZBOJNIKA I SVIM ONIMA KOJI SU SE SOLIDARUZIRALI SA MNOM!”

– Na razbojnički upad u kuću i krađu, razbojnici se odlučili nakon što im je sin od spremačice Šehovićeve kuće rekao gdje su pare, laptop…
duid-i-golubovi-copy
Sabahudin Šehović  je ljubitelj golubova tih simbla mira. Nažalost, odavno je izgubio svoj mir postavši predmet teških zlodjela u ratu i pljačke, a sada i razbojništva u miru: “Deverli sam glave. Da u more udrobim, suho bih pokus'o!”

Sabahudina Šehovića još bole uboji koje je zadobio kada ga je jedan od dvojice razbojnika – provalnika u njegovu kuću u Bihaću gurnuo, a on pao i ozlijedio se prije tri dana.

– Dobro je da me napadač gurnuo, pa sam iz šaka ispustio njegovog pajdaša. Da nije, napadač kojeg sam uhvatio za gušu našao bi se u velikom belaju – kaže.
Šehović se još nije opravio od šoka. I pored intervencije hitne pomoći doktora, uboji od pada ga još bole.

– Policija je bila zaista profesionalna. Vrlo brzo su ušli i trag razbojnicima i ukradenim stvarima. Laptop, mobitel i ručni sahat policija mi je vratila.-
– Nisam ni znao da mi sahat ukraden, sve dok mi ga policija nije vratila. Za njega sam vrlo emocionalno vezan. To je poklon Enesa Šehića. Kada se Enes prije mnogo godina vraćao sa rada u Angoli, poklonio mi je za uspomenu “Seiko 5.” Ne bih taj sahat lahko prežalio jer je drag poklon od dragoga prijatelja – kaže Šehović.
– Policija je dovela dvojicu razbojnika na mjesto njihovog krivičnog djela. Jedan je star devetnaest godina,  drugi je godinu dana mlađi. Obavljena je rekonstrukcija provale, napada na me, krađe, sve u detalj. Razbojnici su prvo unići kroz prozor, ali nije im se dalo. Potom su provalili vrata. Jedan od njih je držao za šteku moje spavaće sobe na davši mi da iziđem, dok je drugi pelješio po kući, – kaže Sabahudin Šehović.
 
– Sin od žene koja nam sprema kuću naveo je razbojnika na ovaj kriminal i teror nada mnom. On im je kazao kako u kući žive stari i nemoćni čovjek i žena, kako u kuću ulaze dvije penzije, te rekao gdje bi mogle biti pare – kaže Šehović.
Pošto mu je laptop još neupotrebljiv, a budući da teško kuca na mobitel jer ne vidi dobro na jedno oko, Šehović se ovim putem zahvaljuje Policiji na profesionalno i brzo obavljenom poslu, pažnji i brizi koju se prema njemu iskazali policijski djelatnici, kao i medicinsko osoblje Hitne pomoći u Bihaću.
– Posebno se zahvaljujem svim prijateljima, znanim i neznanim, koji su mi na ovaj ili onaj način iskazali solidarnost, podršku i razumijevanje!  Naročito se zahvaljujem Klaudiji Pecalj i njenom mužu koji su iz Prijedora došli obići me u mojoj kući jučer, što je lijep ljudski gest. Iako sam im spremio svoju knjigu za poklon, pare za knjigu su ostavili u kući, a da nisam ni vidio ni znao dok nisu otišli, – kaže  Sabahudin Šehović.

2 Replies to “Sabahudin Šehović nakon razbojništva nad njim: “ZAHVALJUJEM SE  POLICIJI NA BRZOM HVATANJU RAZBOJNIKA I SVIM ONIMA KOJI SU SE SOLIDARUZIRALI SA MNOM!””

  1. Danas sam vidjela što se Dudinu dogodilo. Jako mi je žao zbog toga. Nadam se da će se brzo oporaviti. Ne vjerujem da je to bilo slučajno. Daj mu Bože puno više sreće u budućnosti.

  2. Do pakla i nazad i ostasmo zivi Bog nas je sam spasio mi zivi a oni koi su nam zivote upropastili uu mukama jer zvijeri znaju dasu nevinim ljudima zivote familije i ognjista ugasiliNemaju miira svoga nikada srece u zivotu nece imati Sreca i drzava se ne grade na UBIJANJU I TERORU NEMA SRECEASAM ONAJ KOI JE SA DUDINOM I OSTALIM VARCARSKIM MUCENICIMA PROSAO PAKAO NISU NAS SLOMILI BATINAMA TUKLI SU NAS DO KRVI I IZNEMOGLOSTI KROZ CITAVU SVOJU ISTORIJU BILI KUKAVICE I FUKARE TOSU I POKAZALI 1991 PA DO KRAJA RATA FUKARA OSTAJE FUKARA

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: