Sefer HALILOVIĆ: NAŠU KUĆU – REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINI UREĐIVAĆEMO MI, A NE STRANCI

Sefer HALILOVIĆ:

NAŠU KUĆU – REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINI UREĐIVAĆEMO MI, A NE STRANCI

sefer 6

 

“Put kojim idu Bakir Izetbegpvić i SDA je put ka nestanku države Bosne. Ta politika neće proći. Postoje snage koje će tu politiku zaustaviti. Ne brinite se oko toga! Budite sigurni da to neće proći, ni stranci i Bakir Izetbegović ni Srbija ni njen genocidni surogat. Biće samo Republika Bosna i Hercegovina”

Večeras sam kratko razgovarao sa Seferom Halilovićem, osnivačem i prvim komandantom Armije Republike Bosne i Hercegovine koji je bio i ostao žrtva onih snaga – SDA-KOS osovine koje su ne samo pokrale pare za obranu, nego su spriječile Armiju RBiH da oslobodi zemlju.

General Halilović je uklonjen iz Armije RBiH, na njega je izvršen neuspio atentat, a kasnije mu je u Sarajevu napakovana optužnica koja ga je odvela u Haag odakle se vratio pobjedonosno – Nije kriv!

Nije samo gen. Halilović žrtva osovine SDA-KOS, nego i svi građani i sama Republika BiH. Mi smo također taoci pogubne politike SDA oslanjanja na međunarodnu zajednicu iako nas je ona izdala i u ratu i u miru.

Sudeći po mimg_2139nogim komentarima na socijalnim mrežama, pa i u našoj grupi koja zahtijeva povratak u život Ustav RBiH, general Halilović uživa neokrnjen ugled među građanima koji od njega očekuju aktivnije učešće u političkom razrješenju krize koja traje od kako je potpisan daytonski Sporazum i koja doživljava svoj vrhunac referendumom u RS koji podupire Srbija, koja time drastično krši taj ugovor čiji je potpisnik.

I.Halilović: Danas su zapadne zemlje ponudile Dodiku ispunjenje želja u zamjenu za odustajanje od ilegalnog referenduma, što je on glatko odbio. Niko kako Vi ne zna reći i Dodiku i strancima – dalje ruke od Republike Bosne i Hercegovine. Kakvu poruku imate danas?

sefer 6Gen. Sefer HALILOVIĆ: Želim poručiti strancima da oni nama uopće ne trebaju. Oni su smetnja i prepreka normalnoj državi Republici BiH za koju su se građani opredijelili na referendumu 1992. demokratkom odlukom koja je nepobitna. Nama toga referednuma kojeg iko u Bosni može organizirati da bi pobio taj referednum građana. Nama stranci ne trebaju. Oni  ili se prave da ne znaju, ili neće da znaju, ili svjesno rade mimo svih pravila imeđunarodnih normi držeći nas kao taoce Srbije i njenog zločinačkog surogata genocidne RS. U takvom ambijentu oni tetoše Dodika, mole ga da im napiše listu njegovih želja da bi odustao od ilegalnog referenduma, umajesto da priznaju da je Dayton mrtav i da na snagu stupa Ustav Republike Bosne i Hercegovine.

Taj Dodikov referendum kojeg podupre Srbija kao potpisnica daytonsmog Sporazuma čime ga drastično krži i pravi nevažećim,  nama je potreban kao krunski dokaz  kršenja tog ielgalnog Sporazuma. Legalna je jedino Republika BiH. I da budem sasvim jasan. Naše unutrašnje stvari neće rješavati stranci, jer tu su naše unutrašnje stvari, to je naš posao i naša zadaća. Stranci misle da je Bosna zbir krušaka, jabuka i šljiva – jedan plus jedan, plus jedan, plus jedan. Bosna je mnogo komplikovaija nego što oni mogu i zamisliti, a taj bosanski čvor oni niti znaju, niti hoće, niti žele riješiti. Oni žele da Bosna nestane. Stoga, mi znamo šta nam je raditi da taj scenarij spriječimo. Budete bez brige, uradićemo naš posao kako nama odgovara u našoj kući. Mi za to imamo snaga. Neka niko ne sumnja u to. Mi imamo spreman odgovor i na ovu, jednu od mnogih kriza koje potresaju ovu zemlju od 1992. kada je ilegalno stvorena RS i od kada se pokušava od Bosne napraviti nemoguća zemlja kako bi se na ovim prostorima inatslirala velika Srbija. Nama ne trebaju nikakvi svjetski pravni stručnjaci i njihova retorika u smislu – i jare i pare! Dayton je mrtav, na scenu stupa Republika Bosna i Hercegovina. I, to će biti bez obzira šta rekli stranci. To će biti bez obzira šta misle pravni eksperti koji bi proglasili i Republiku BiH i koji bi u isto vrijeme zadržali Dayton.

I.Halilović: SDA je poklopila čitavu državu. U rukama SDA-ovaca je ekonomija, madiji, nevladine organizacije, boračka udruženja, udruženja izbjeglica. Bakir Izetbegović uporno jaše mrtvog konja koji se zove Dayton. Postoji li odgovor toj i takvoj velikosrpskoj politici?

sefer 6Gen. Sefer HALILOVIĆ: Bakir Izetbegović nastavlja djelo svoga oca na stvaranju velike Srbije na teritoriji Republike Bosne i Hercegovine. Dok Bakir priča priču o referendumima o ukidanju RS i izdvajanju Srebrenice iz RS, on i SDA dalje dijele Bosnu, stvaraju treći entitet, pričaju o distriktima, što je voda na mlin muslimanije, ali i velike Srbije i Velike Hrvatske. Njemu i SDA nije ni na kraj pameti Republika Bosna i Hercegovina.Put kojim idu Bakir Izetbegpvić i SDA je put ka nestanku države Bosne. Ta politika neće proći. Postoje snage koje će tu politiku zaustaviti. Ne brinite se oko toga! Budite sigurni da to neće proći, ni stranci i Bakir Izetbegović ni Srbija ni njen genocidni surogat. Biće samo Republika Bosna i Hercegovina

  1. Hvala Vam na ovom razgovoru!

Gen.Sefer Halilović: Hvala i Vama na pozivu i sretan 70. rođendan uz najbolje želje!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: