AMERIKANCI DOVELI RUSE U BOSNU

Dayton Peace Accords Signed
WRIGHT-PATTERSON AFB, OHIO, Nov. 21, 1995 — President Slobodan Milosevic of the Federal Republic of Yugoslavia, President Alija Izetbegovic of the Republic of Bosnia-Herzegovina, and President Franjo Tudjman of the Republic of Croatia sign the Dayton Peace Accords. The Balkan Proximity Peace Talks were conducted at Wright-Patterson Air Force Base November 1-21, 1995. The talks ended the conflict arising from the breakup of the Republic of Yugoslavia. The Dayton Accords paved the way for the signing of the final “General Framework Agreement for Peace in Bosnia and Herzegovina” on December 14 at the Elysee Palace in Paris. (U.S. Air Force/Staff Sgt. Brian Schlumbohm)

Daytonski mirovni sporazum,  njegov Annex IV – ilegalni “ustav” dejtonske BiH – američki je projekat koji je stvorio RS i tako doveo Ruse u Bosnu u čemu velike zasluge pripadaju porof. Danielu Serweru  koji  inzistira na njegovim reformama,  opstanku RS i Rusa na Balkanu – Na adresu 

AMERIKANCI DOVELI RUSE U BOSNU

– Najveća prepreka ruskom dolasku je ukidanje RS i vraćanje u život Ustava RBiH, ali Amerikancima, a i Europljanima – nikako to da naumpadne. Pogotovo toga se nikako ne može “dosetiti” jedan od kreatora Mirovnog sporazuma, Daniel Serwer, pomoćnik Richarda Holrookea – koji su na čelu sa Clintonom  žrtvovali Srebrenicu i Žepu, ukinuli RBiH podijelili Bosnu – i uz klimoglav Alije Izetbegvića, Harisa Silajdžića i protivljenje Krešimira Zubaka – nagradili Srbiju i četnike darujući im RS nakon genocida. Time je stvorena Velika Srbija po američkom projektu kao ruska zona utjecaja na Balkanu –

Profesore Serwer!

Gornji naslov može zvučati nelogično, čak i kao opsurd, ali samo dok se ne otvori nekoliko stranica dokumenta pod naslovom:

The Road to Dayton

U.S. Diplomacy and the Bosnia Peace Process, May-December 1995

U.S. Department of State, Dayton History Project, May 1997
http://nsarchive.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB171/
Chapter 9 – Endgame: Dayton, November 11-21
http://nsarchive.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB171/ch09.pdf

Evo citata:

„The British, French and Russians, seemed ready to accept outcomes that would increase the chance for the „greater Serbia“ Holbrooke recalled. Thus from the American point of view, the Contact group was a problem to be managed rather than a partner to be included fully. Aside from the Michael Steiner work on the Federation, many U.S. negotiators felt that, more than anything else,the Europeans had done more to sabotage the talks than help.“ Accordingly, the U.S. wanted to do the minimum necessary to keep the Europeans on board. They were cut off the most of the key discussions and consulted only when they had to be.“

 Prijevod: Izgledalo je da su Britanci, Francuzi i Rusi spremni prihvatati takav ishod razgovora koji bi povećao šanse za „veliku Srbiju,“ sjeća se Holbrooke. Stoga je sa američke tačke gledišta, Kontakt grupa (koju su sačinjavali Europljani) bila problem kojeg se moralo rješavati, a ne pratner koji bi bio potpuno uključen (u pregovore.) I pored toga što je Michael Steiner bio uključen na posao oko Federacije, mnogi američki pregovarači su smatrali, da će – više nego išta drugo – Europljani raditi na sabotaži pregovora nego što će pomoći. Sljedstveno tome, Sjedinjene države željele su da osiguraju samo minimum uvjeta kako bi Europljani ostali na „brodu.“ (to jeste kako bi ostali u Daytonu ali bez ikakvog praktičnog utjecaja na ishod pregovora.)

 

holbrooke 2
Richard HOLBROOKE – BULDOŽER – Njegovom, Clintonovom i Serwerovom zaslugom i uz pomoć domaćih veleizdajnika izgubili smo u Daytonu RBiH, dobili Veliku Srbiju u američkoj izvedbi što je dovelo Ruse na Balkan

 

Europljani su bili odstranjeni sa većine ključnih razgovora, a konsulturani su samo onda kada se to zaista moralo.“
(Stranica: 216. i 217.)

Stoga su se Europljani, koji su predložili podjelu Bosne 51:49, što je bila polazna osnova pregovora – osjećali u Daytonu kao drugorazredni gosti.

Tako su bili i tretirani.

Primjerice, na ulazu u Vojnu bazu bili su pretresani iz sigurnosnih razloga. Izbio je incident kada je francuski ambasador Jaques Bolt odbio da ga na ulazu onjuše psi zaduženi za otkrivanje bombi.

„U ime digniteta Francuske, neću dozvoliti to pasije njuškanje!“ bio je odučan ambasador Bolt spreman tog trenutka napustiti pregovore...

 

clinton u srebrenici
Bill Clinton: Odbio je zračne napade na čeničke položaje oko zaštićenih zona Srebrenice i Žepe i tako za Veliku Srbiju žrtvovao desetine hiljada nevinih građana RBiH: Bošnjaci tradicionalno odaju počasti svojim dušmanima na mjestu njihova zločina

Clinton je tih dana poslao pismo američkom Congressu tražeći podršku kako bi na pregovorima bili ostvareni interesi Amerike. U tom pismu on naglašava ne samo da pregovori moraju moraju zaustaviti patnje bosanskog naroda i prekinuti rat, nego da njihov rezultat mora biti Bosna kao dio nepodijeljene Europe. Sve to će biti od koristi američkoj sigurnosti i prosperitetu, ali takav rezulat se može postići samo ako Amerikanci budu vodili glavnu riječ na pregovorima.
(Str. 222.)

 

I vodili su do kraja.

Deytonska nakarada je američki projekat.

Umjesto „Velike Srbije“ po zamisli i izvedbi Rusa, Engleza i Francuza, Amerikanci su na čelu sa Holborookem i njegovim pomoćnikom Serwerom – ostvarili svoju viziju Velike Srbije – stvaranjem Republike Srpske i podjelom Bosne, nefukcionalnim i ilegalnim „ustavom“ mimo svih međunarodnih povelja, zakona i konvencija, mimo Ustava RBiH – sve uz pomoć A. Izetbegovića, Harisa Silajdžića – američkog potrčkala u Daytonu i ostalih, osim Krešimira Zubaka.

Ni danas Amerikanci ne odustaju od tog projektaelike Srbije čuvanjem RS, pa tako i ruskog utjecaja na Balkanu.

 

serwer 1
Prof Daniel SERWER –  pomoćnik Richarda Holbrookea: jedan od tvoraca RS i Velike Srbije, iza njega je pano – pod naslovom “Šta je sljedeće” kada je u pitanju prošlost Srbije. Serwer nema dvoumljenja – na osnovu srbijanskog učešća u genocodu – nagrada za Srbiju u vidu RS kroz reformu ilegalnog dejtonskog “ustava” 

Evo ih kako preko Serwera i State Depratmenta nakon dvadeset godina predlažu „ustavne reforme“ koji bi omogućile trajnost genocidne RS, uništenje bosanske države, čime širom otvrajau vrata Rusima. Amerikanci tako sijeku granu na kojoj sjede.

 

Nakon izlaska Engleske iz EU dodatno slabi i eurpski i američki utjecaj na Balkanu, RS sprečava europski put BiH – pa Rusi dolaze.

Amerikanci, a ni Europljani nikako da se dosjete – kako je u njihovom najvećem interesu – Republika Bosna i Hercegovina. Republika Bosna i Hercegovina bi bila najveća prepreka ruskim, ali bi bila i prepreka nepotrebano snažnom utjecaju Amerike.

Tito je 1948. rekao moćnom Staljinu historijsko „njet“ kada je pokušao na mala vrata okupirati njegovu Jugoslaviju.

Tito je rekao Amekancima „no“ njihovim interesima u Jugoslaviji, pa smo živjeli u slobodnoj nesvrstanoj državi koju je poštovao čitav svijet.

Koliko je takva Jugoslavija bila dobra i za USA, govori i podatak o velikoj materijalnoj pomoći koju je Amerika decenijama pružala Jugoslaviji kao povlaštenoj naciji.

Ali, dok je Serwera, Hobrookovog pomoćinka u Daytonu, a i drugih američkih političara, poput ambasadorice Cormack, te Bakira Izetbegovića i drugih bosankih uhljupa, RS će trajati miljun godina, pa tako i ruski utjecaj na Balkanu..

Serwer ne bi bio to što jeste kada bi priznao američke i svoje greške u politici prema Bosni.

Da je nešto skontao, on bi se svim silama borio za RBiH.

Ali, Serwer se upinje kako bi laži postale istina i time umanjio svoju i američku ulogu u kreiranju Velike Srbije po volji – Rusa!

Citat iz jednog Serverovog interviewa:

“Priča o Dejtonu je trebala biti jedna snažna poruka, ali je postala zabluda. Nikada nije donio mir u Bosnu kakav sam ja priželjkivao tokom pregovora u Dejtonu. Shvatio sam da su strane diplomate tokom pregovora išle u pogrešnom smjeru, jer nisu shvatili pravo stanje rata u Bosni,” kazao je Serwer.

 

Francis-Boyle - Copy

Prof. Boyle, autor Tužbe RBiH u sporu protiv SCG za agresiju i genocid: ugledni svjetski ekspert međunarodnog prava speman je u novom sudskom procesu na Svjetskom sudu pravde ukinuti RS i vratiti RBiH uz naplatu reperacija – ali ne da Serwer u ime Amerikanaca, a ne da ni B. Izetbegović u ime Bošnjaka, ali za sada…

Engleska zato što je izišla iz Europske unije, jer da nije, ne bi pijani Rusi poklapali Balkan, tako misli Serwer.

Svi su krivi, samo su Amerikanci u pravu, mada najveći krivci.

Međutim, mada zvuči apsurdno, Amerikanci se uporno bore da bi dokazali da su u oni krivu – jer se grčevito bore za za opstanak RS pa tako i ruski utjecaj na Balkanu. I Amerikanci, kao i Rusi ne daju dirnuti u RS, isto kao i najveći „zaštnik bošnjačkih interesa“ – Bakir Izetbegović.

Nakon objavljivanja popisa stanovništva, najzad bi se nešto trebalo pitati i Bošnjake, ne isključivo zbog toga što su većina, nego što ih većina želi RBiH, po mjeri svih njenih građana, ali i u interesu i Europe i Amaerike.

Put do toga cilja vodi preko Međunarodnog suda pravde, angažmanžnom prof. Boyla na obnavlajnju Tužbe protiv SCG, naplati štete, ukidanju RS i – vaćanju važećeg Ustava RBiH koji je po mjeri svih civiliziranih ljudi, a ne samo dejtonske vreće rogova – konstitutivnih naroda.

Država RBiH mora biti građanska.

One Reply to “AMERIKANCI DOVELI RUSE U BOSNU”

  1. svi o i mocnici koi danas ovako rade i unisfavaju male narode Bez milosti i prave belaj po svjetu bice nagdadjeni to neka ne zaborave Misle da nikada nece umrijeti i stati pred lice BIZJE hoce ite kako hoce sa BOGIM NEMA PREPIRKE pravilimsu zlu u interesu moci novca ugleda i slave Nagrada za tije HEEL ILI KAKO VOLE NASI PAKAO NEKA TO NE ZABORAVE Jer njihovi predhodnici kio su to isto radili kao i oni ve su u mukama paklenim Bog im je dao razum da rade za dobrobit a oni su se po amili radi novca i ugleda i imidja sami su sebi otvorili uzarena vrata Pakla yami su sebi lresudili za njih vise nema povratka jer Djavo im je uzao razum oduzeo ljudsku humanost dao im moc i novac Za nagradu im xao paklene muke a oni njemu DUSE

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: