NEBOJŠA KOZIĆ ŠKORIN PRIJETI UBOJSTVOM KIJADU GAZIĆU

Pismo upućeno 23. februara 2015.  Ministru MUP-a RS

ministar lukač
Dragan LUKAČ

Draganu Lukaču  (mup@mup.vladars.net)

Gospodine ministre!

Moj sugrađanin, prognanik iz Mrkonjić-Grada, Kijad Gazić, poslao mi  je danas fotografiju poruke koja mu je stigla na mobitel. Poruku je poslao Nebojša Kozić iz Mrkonjić-Grada, po zanimanju taksista.

Poruka glasi:

Kad ces ovamo majcino ti mlijeko jebem,,,prosli si put pobjegao ovaj put neces…

Ovo je otvorena prijetnje ugrožavanja života jednoga nedužnog čovjeka, inače logoraša s Manjače koji živi u Danskoj, koji navraća u svoj rodni grad.

Kijad
Kijad Gazić – dokle će se žrtve bojati katila?

Pročitao sam Vašu izjavu u Narodnoj skupštini RS u vezi sa novim Zakonom o prekršajima koji se dotiče i prijetnji izrečenih na interentu gdje kažete da neće biti gonjena osoba koja prijeti, ako nije izvršila svoju prijetnju.

prijetnja k. gaziću

Treba li čekati da Nebojša Kozić ostvari svoju prijetnju i ubije Kijada Gazića, pa da bude (eventualno!!!) prekršajno kažnjen – za ubojstvo nevina čovjeka? Treba li čekati dvadest godina da se ovakvi kao Kozić privode pravdi!

Taj Nebojša Kozić  je i meni prijetio više puta preko interneta koristeći lažna imena; administratori stranice su znali o kome se radi i prozivali Kozića imenom i prezimenom.

U Mrkonjić-Gradu niko nije odgovarao za nasilje, teror i ubojsttva nevinih ljudi, kao ni za prikrivanja ubojstava i drugih krivičnih djela.

Niko nije odgovarao ni za strjeljanje 28 nedužnih građana Mrkonjić-Grada – u Oborcima koji su bili na radnoj obavezi i kopali rovove za VRS koja je ih je u povlačenju u septembru 1995. strjeljala.

Nema opravdanja za nekažnjavanja bilo kojeg zločina, ma ko ga počinio, pa i ovih. Nekažnjeni zločin će se ponoviti.

nebojsa kozic
Nebojša Kozić – ŠKORIN Dokle će ovaj kabadahija prijetiti nedužnim građanima!

Nebojša Kozić zna da će njegova prijetnja ostati nekažnjena, a dobar mu je i novi zakon o prekršajima.

Kozić osilio, a ima ih još takvih koji šeću gradom i prijete, ili šalju prijetnje internetom. Čitav spisak takvih sam predao u MUP u Mrkonjić-Gradu, ali niko niko ništa nije poduzeo po tom pitanju.

 

Godinama sam i sam izložen prijetnjama na ulici u Mrkonjić-Gradu, a moja imovina se istematski uništava od 1989. godine. Niko do sada nije kažnjen. Kada sam zadnji put prije nepune tri godine prijavio nasrtaj na moj život, Policija je složila prijavu Sudu i prtiv mene, pa sama kažnjen kao da sam ja nekoga napao!

Mi, pripadnici manjinskog naroda u Mrkonji-Gradu nemamo se kome žaliti, iako su naša građanska i ljudska prava ugrožena.

Kijad Gazić se požalio meni jer se uzda ću napisati i objaviti tekst o tome, pa neka javnost zna.

Ibrahim Halilović,

slobodni novinar,

nekadašnji reporter TV Sarajevo, u penziji

One Reply to “NEBOJŠA KOZIĆ ŠKORIN PRIJETI UBOJSTVOM KIJADU GAZIĆU”

  1. Kijad Gazić je odmah prijavio SIPI Nebojšu Kozića Škorinog zbog prijetnje smrću. Inspektor SIPE u Banjoj Luci koji je nadležan za područje Mrkonjić-Grada nazvao je telefonom Kijada Gazića 5. marta 2015. i obavijestio ga da je SIPA protiv Kozića podnijela krivičnu prijavu nadležnom Tužilaštvu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: