Nakon državnog udara u RS na državu (R)BiH – ODMAH POHAPSITI BUNDŽIJE, A NA OSNOVU USTAVNOG ZAKONA IZ 1995. PROGLASITI REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU SA NJENIM VAŽEĆIM GRAĐANSKIM USTAVOM

Ustavni zakon 1DODIK I BRATIJA NE POŠTUJU ZAKONE DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE – DOKAŽIMO IM DA MI POŠTUJEMO I DA IH PROVODIMO U ŽIVOT!

Na odluku Ustavnog suda BiH po kojoj je teritorija BiH DRŽAVNO vlasništvo, pobunio se Milorad Dodik zajedno sa liderima vladajućih i opozicionih partija.

Zaključili su da će bojkotirati rad državnih institucija Bosne i Hercegovine sve dok se ne poništi ta odluka i ne donese novi zakon o Ustavnom sudu koji bi bio po volji četnicima koji su nakon genocida dobili na korištenje, ali ne i u trajno vlasništvo pola držvnog teritorije. 

Šta treba odmah uraditi?

Valentin Inzko mora smijeniti kolovođe državnog udara. Nikakve druge mjere ne dolaze u obzir.

SIPA i ostale državne policijske agencije odmah moraju pohapsiti državne neprijatelje koji su izvršili udar na državu (R)BiH.

Zastupnici u oba doma Parlamenta BiH odmah se moraju sastati i na osnovu Ustavnog zakona iz 1995.  konstatirati da se daytonski Sporazum ne provodi, pa proglasiti Republiku Bosnu i Hercegovinu sa važećim građanskim Ustavom na njenom čitavom međunarodno priznatom teritoriju.

Za sve ovo zastupnici Parlamenta  imaju pravno pokriće u Ustavnom zakonu zbog nesporvođenja dejtonskog mirovnog sporazuma, posebno u neprovedenom Annexu VII tog Sporazuma koji garantira povratak prognanih njihovim kućama. Dejtonski Ustav krši kako ko stigne. Oko stotinu odluka Ustavnog suda nije provedeno, među kojima Odluka o neustavnom danu genocidne RS i odbacivanje Odluke o državnoj imovini.

AKO TO NISMO U STANJU SAMI, TRAŽIMO POMOĆ NATO-A, AMERIKE, UN-a – ALI SVAKAKO NE VALENTINA INZKA, JER ON JE TU DA ŠTITI DAYTON, RS, DODIKA I OSTALE BUNTOVNIKE! NE SLUŠAJMO TRNKU I OSTALE DAYTONCE! 

grb na bobovcu

 

One Reply to “Nakon državnog udara u RS na državu (R)BiH – ODMAH POHAPSITI BUNDŽIJE, A NA OSNOVU USTAVNOG ZAKONA IZ 1995. PROGLASITI REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU SA NJENIM VAŽEĆIM GRAĐANSKIM USTAVOM”

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: