Reagiranje prof. Francisa A. Boylea na Makronovu izjavu da je naša država tempirana bomba zbog opasnosti od islamskih terorista: NEKA MAKRON POGLEDA U SVOJU AVLIJU – BOSNA I HERCEGOVINA IMA PRAVO TUŽITI FRANCUSKU ZA GENOCID, KAO I SVE ČLANICE SAVJETA SIGURNOSTI UN-a JER ZLOČIN GENOCIDA NE ZASTARIJEVA

FRANCE-POVERTY-ROMA-CAMP
Ovo nije ni Bosna ni Vučjak; ov slika Francuske koja zaista sjedni na tempiranoj bombi koja se zove islamofobski odnos prema muslimanima, francuskim državljanima iz nekadašnjih njenih kolonija. Bez prava na život dostojan čovjeka, bez prava na odgovarajuće obrazovanje, zdravstvenu zaštitu…, ovi  nevoljnici su moguća tempirana bomba u Makronovoj avliji, u koju on očito ne zaviruje iako mu je pod nosom... (Photo: The Guardian)

Reagiranje prof. Francisa A. Boylea na Makronovu izjavu da je naša država tempirana bomba zbog opasnosti od islamskih terorista

BOSNA I HERCEGOVINA IMA PRAVO TUŽITI FRANCUSKU ZA GENOCID, KAO I SVE ČLANICE SAVJETA SIGURNOSTI UN-a JER ZLOČIN GENOCIDA NE ZASTARIJEVA

  • Na Svjetskom sudu pravde postoji napisana tužba protiv Engleske koja može biti aktivirana kad god bosanska Vlada zaželi. Istovjetna tužba, može biti podnesena i protiv Francuske bez velikog zahmeta tako što će se u već napisanoj tužbi riječ “Britanija” zamijeniti sa riječju “Francuska”

Povodom lažne izjave francuskog predsjednika Makrona o našoj državi kao tempiranoj bombi zbog islamskih ekstermista, komentirao je profesor Francis A. Boyle. Ugledni ekspert međunarodnog prava bio je ovlašteni autor i zastupnik Tužbe RBiH na Svjetskom sudu pravde protiv Srbije i Crne Gore za genocid.

Profesor Boyle je podsjetio nas je na činjenice iz 1993. kada je tužio Srbiju, kada je imao namjeru tužiti i sve članice Savjeta bezbjednosti UN-a, a posebno Englesku, Francusku i Rusiju, jer su te države bile najgori suučesnici genocida u RBiH.

Nažalost, ti pokušaji su zaustavljeni ucjenama moćnih država i manjkom vremena za pokretanje tako brojini velikih sudskih sporova.

O tome prof. Boyle ponovno svjedoči jasno poručujući francuskom predsjedniku Makronu šta misli o ulozi Francuske u genocidu u RBiH. On podsjeća na  neoutuđivo pravu naše države na tužbu protiv Francuske za genocid u Bosni, na kojem je utemeljena današnja podijeljena bosanska država u kojoj su počinitelji genocida nagrađeni.

 Prof Boyle podsjeća:

Bole“Više puta sam tražio od bosanske Vlade ovlaštenja da tužim Francusku, Britaniju i Rusiju na Svjetskom sudu pravde  zbog pomaganja i podržavanja srbijanskog genocida nad nama. Nastavio sam to raditi tokom ljeta 1993.Ali 1993. godine naša je situacija bila zaista očajna. Upravo smo trebali biti potpuno uništeni.  Bilo bi gore od Srebrenice za sve nas. Vremena je ponestajalo, tužiti tri države odjednom bio bi veliki pravni zalogaj.   Stoga sam u susretu sa A. Izetbegovićem u Ženevi tražio od bosanskih vlasti da tužimo  Britaniju jer je u ovoj trojci bila najgora.

Dobio sam zeleno svjetlo od bosanskih vlasti za tužbu protiv Engleske.

Tekst Tužbe protiv Britanije nalazi se u Svjetskom sudu pravde uz zadržano pravo da može biti aktivirana u svako doba.  Tekst te tužbe nalazi se i u mojoj najnovijoj knjizi koja na engleskom jeziku uskoro izlazi u Sarajevu, a biće dijeljena basplatno.  

Englezi su ucijenili bosanske vlasti; ako budu istrajavale na Tužbi na Svjetskom sudu pravde, Bosanci će se suočiti sa obustavom humanitarne pomoći i humanitarnom katastrofom. Tako je A. Izetbegović odustao od već napisane Tužbe protiv Engleske, ali ja sam zadržao pravo bosanske države na Svjetskom sudu da tu tužbu aktivira u povoljnijim prilikama. Zločin genocida ne zastarijeva. Bosanska država ima pravo tužiti i Hrvatsku za genocid.”

Da sam imao vremena i prilike tužiti Francusku, sve što bih učinio bilo bi da uzmem već napisanu Tužbu protiv Engleske  koji sam već imao na mom računaru,pa  promijenim naziv Britanije u Francusku. Ta tužba protiv Britanije također tako može biti naša tužba  protiv Francuske zbog genocida nad nama.”

Prof. Boyle dodaje:

Bole“Krajem jula 1993. godine javno sam govorio u sjedištu Ujedinjenih nacija u New Yorku na konferenciji za medije.Muhammed Sacirbey, tadašnji ambassador EBiH u UN-u, sjedio je do mene.  Javno sam zaprijetio da ću tužiti svih 5 članica Vijeća sigurnosti UN-a ako nam nametnu Owen-Stoltenbergov plan i to sam stvarno i mislio.

Ali do sredine septembra 1993. godine, RBIH je ponestajalo vremena. Alija Izetbegović je kasnije dao intervju u kojem je rekao da smo gotovo izgubili našu državu u jesen 1993. godine, što je istina.  Bilo bi za nas gore od Srebrenice tako da sam samo imao priliku I vremena tužiti Britaniju. Ali da sam tužio Francusku, jednostavno bih promijenio ime iz Britanije u Francusku na onim dokumentima Svjetskog suda koje imate u mojoj novoj knjizi i na to sam mislio. Ti britanski papiri o Svjetskom sudu također su pokrenuli naš slučaj genocida nad Francuskom.”

Bosanske vlasti odavno ne slušaju savjete uglednog međunaodnog pravnog stručnjaka i našeg prijatelja Francisa A Boylea.

Pariiz
(Photo: The Guardian)

Odstranjen je iz sudskog spora protiv Srbije i Crne Gore. On je već dobio sudske pravovaljane naloga kojima Svjetski sud ultimativno traži prekid svih vojnih genocidnih akcija Srbije i Crne Gore u RBiH, što očito nije išlo u prilog domaćim veleizdajnicima i svjetskim silama.

Tužba protiv SCG je godinama visila o koncu, a iz sudskih spisa i spora izbačen je genocidni zločin nad oko 40 hiljada silovanih žena, isparila je tužena Crna Gora. Novi agent na Svjetskom sudu Sakib Softić koji je bio zastupnik po diktatu SDA i IZ, nije dozvolio pojavu svjedoka na ročištu.

Ali, Sud nije mogao ukinuti svoje naloge koji osnova svega što se dobilo na tom Sudu. RS je proglašena krivom za genocid, a Srbija odgovornom za genocid jer je morala, a nije spriječila. To nam daje za pravo ukinuti gencidnu RS.

francuska 2
Neka se Makron pogleda – ovo je njegovo ogledalo . Ovakvih sprizora teško da ima u Bosni (Photo: The Guardian)

Prof. Boyle je svoj pravnički posao u ime RBiH radio besplatno, o svom trošku;  Sakib Softić je uzeo veliku sumu novca za sabotažu u kojoj je glavni saboter pravde bio i ostao nekažnjeni Bakir Izetbegović.

Zbog takve zločinačke politike režimskog dvojca SDA-IZ nagrađena je genocidna RS, Srbija, kao i Hrvatska za udruženi zločinački pothvat.

S kuke je skinuta Srbija i Crna Gora, ali i Francuska, Rusija, Engleska, pa smo sada smo tu gdje smo. Nigdje!

Da je to tako potvrđuje sramotna neistinita izjava francuskog Predsjednika da je Bosna tempirana bomba jer je leglo islamskih eskternista koji se poraženi vraćaju iz Sirije. Kada bi to tako zaista i bilo, mora se reći da su islamske teroriste stvorili zapadnjački islamofobi i vlade – pa tako i Francuzi, bilo da je govor o onima iz Al Kaide, ISIL-a, onim koji su trenutno u kampovima u Turskoj ili Vučjaku.

francuska 1
Fotografija govori više od tisuća i hiljada riječi: u svakoj ovoj hudžeri, ruglu Makronovom, kuca tempirana bomba (Photo: The Guardian)

Naša najveća opasnost dolazi i sa Zapada i sa istoka. Uz pomoć domaćih veleizdajnika navukli su nama i našoj državi luđačku daytonsku košulju, stvorili stanje haosa i beznađa, dodatno nam natovarali na vrat migrante, produkt islamofoba.  Bošnjaci imaju hiljadu razloga za nezadovoljstvo, ali oni nisu niti će biti teroristi. Teroristi su i ustaše i četnici, nagrađeni za genocid i UZP-e.

kolinda i makron
Više od igre – osim loptanja, Makrona i Kolindu Gabar Kitarević i co. veže i isamofobija i Više od  loptanja – zajednička mržnja islamofoba Makona i Grabar Kitarević prema našoj državi i bosanskim muslimanima – sve zasnovano na lažima

Informacije o Bosni kao tempiraoj bombi koja prijeti Hrvatskoj i Europi, Makron je dobio od Plenkovića. Kolinde Grabar Kitarević, kao i Vučićića, koji danas ide kod Makroa sa novim lažnim optužbama protiv nas i naše države. Na ruku islamofobisti Makronu prtiv nas i naše države ide Rusija, Turska, Hrvatska.

Da se poslušlo prof. Boylea, ta prljava rabota francuskom, kao i Plenkoviću, Grabar Kitarević, Vučiću, ne bi nikad pala na pamet.

Kako zločin genocida nikad ne zastarijeva, trebalo bi Plenkovića, Grabar Kitarević, ali i Makrona, Johansona, Putina…, podsjetiti da država Bosna ima pravo tužbe protiv njih na Svjetskom sudu pravde zbog genocida u našoj državi od 1992. do 1995. teškog zločina koji se nastavlja mirnim sredstvima, lažima i objedima, miješanjem u unutrašnje stvari naše države.

Mi imamo pravo na Republiku Bosnu i Hercegovinu koju su nam i oni oteli kada nam je bilo najteže.

FRANCE-ROMA-CAMP
Prije nego zaviriš u našou avliju u koju je i francuska politika postvila tempiranu bombu, neka Makron pogleda u svoju avliju! Tamo, samo što nije eskplodirala. Ako takva bomba gruhne u Bosni, to će biti i Francuska zasluga (Photo: The Guardian)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: