Ombdusmani BiH poručili profesoru Francisu A. Boylu: NE POSTOJI SLUŽBENA EVIDENCIJA O VAŠEM BH-PASOŠU

Predsjedništvo RBiH je dodijelilo prof. Francisu A. Boyleu bosanski diplomatski pasoš kao priznanje za sve što je povjesno dobro besplatno učinio za RBiH.

Nekoliko puta građanin RBiH i nosilac njenog doplomatskog pasoša pokušao ga je obnoviti. Slao je dokumente na nekoliko konzularno-diplomatskih adresa, ali je uvijek naišao je na zid šutnje i ignoriranje zahtjeva. SDA posla. Jedno govoriš, drugo radiš: u ime države izdaš pasoš, pa ga drsko poništiš, bez stida i srama.

Nedavno se prof. Boyle žalio Uredu ombdusmana u Sarajevu. Upravo je dobio ponižavajući odgovor u kojem ga ombdusmeni obavještavaju kako ne postoji evedencija o tome da je prof. Boyle ikad bio bosanski građanin i da je tako stekao pravo na bosanski pasoš.

(Pof. Boyle: “They (ombdusmens) informed me that my Citizenship was not recorded.”)  Prijevod: Oni (ombdusmani) su me obaviejstili da ne postoji evidencij o mom bh-državljanstvu.

Kako je onda mogao posjedovati RBiH-diplomatski pasoš?! Prof. Boyle ima dokaz da je primljen u RBH-državljanstvo, displomatski pasoš sa serijskim brojem i potpisom ministra policiej Bakira Alispahića.

Shodno tome, umjesno je pitanje – ima li ova država ikavu evdenciju o tome kad je i kome i zašto, za koje zasluge izdala diplomatski pasoš.

Prof. Boyle nije tražio obnovu doplomatskog pasoša, putovnice koju država velikodušno dodjeljuje svojim najvećim dušmanima, i u ratu i u miru, ustašama i četnicima, balijama veliezdajnicima. Prof. Boyle, kojeg je A. Izetbegović ukivao u zvijezde za povjesne zasluge za našu državu, nije treažio diplomatski, nego obični pasoš.

Kakva je to država, koja nema evidenciju o pasošima koje izdaje svojim počasnim ili stalnim državljanima?! Ne, nije to ni “d” od države, to je monstrum i nakarada. U ovom slučaju, država se sveti svojim najlojalnijim građanima.

Da li će iko u toj nakaradnoj državi uvažiti činjenicu da prof. Boyle ima pravo na pasoš BIH?

Da li će država kazniti sve one koji su morali, na čalu sa ministrom policije koji je pasoš potpisao, učiniti sve da se taj pasoš sa svojim legalnim serijskim brojem kazne, pa najzad upiše u evedenciju izdatih pasoša i prof. Boylu vrati jedno od građanskih prava – pravo na pasoš BiH?

Ni insticijama države, ni ombdusmenima koji bi trebali da štite građane, lično ne vjerujem ni zahre.

Sve je to poklopila nacistička trojka SDA-SSND-HDZ.

Svi ti nacisti i njihove institucije imaju razloge da se na ovaj i sve druge načine, kao medijskom blokadom, svete najvećem pravnom borcu za RBiH.

Sramota!!!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: