SDA JE PUČEM PREUZELA I DANAS SUVERENO VLADA ISLAMSKOM ZAJEDNOCOM ŠTO JE OPASNO I PO DRŽAVU I ISLAM

Srstanje SDA i Islamske zajednice u jedan džemat

SDA JE PUČEM PREUZELA I DANAS SUVERENO VLADA ISLAMSKOM ZAJEDNOCOM ŠTO JE OPASNO I PO DRŽAVU I ISLAM

  • Hodža po vokaciji, potpredsjednik SDA, parlamentarac Safet Softić predsjednik je Sabora Islamske zajednice. Čak i kada je u državnoj posjeti Iranu, kada predstavlja i vjernike i nevjernike, druge narode i građane, uči ezan – o državnom trošku
  • Dvojac SDA-IZ je uveo mnoge novotorije u međusobni biznis, a jedan od njih su zajednički iftari, mahom o turskom ili državnom trošku na kojima „iftare“ i oni koji ne poste jer su drugih vjera.
  • Studenti iz Sarajeva – omladina SDA-IZ organizirala je 25. maja 2019. kolektivni iftar u Banjoj Luci za studente “koji sebi ne mogu priuštiti iftar” pa iz Gradiške (sic, ne iz Bosanske Gradiške) i drugih mjesta moraju putovati na ovaj u Banjoj Luci. Organizator bi morao znati da baš zbog političko-vjerske kvazi sprege IZ-SDA, ne samo studenti ne mogu sebi priuštiti ni iftar, a ni putovanje na kolektivne selektivne iftare
  • Čudno je kako na iftare ne pozivaju vladiku Jefrema (kojeg inače uvijek i  svugdje sovu, a on ih ignorira, Dodika, ta predsjednik je države kju ne priznaje i razara (zajedno s dvojcem) kojemu smeta i Ferhadija i arlaukanje mujezina, pa Vučića; kad su ovog četničkog vojvodu mogli uvoditi u Begovu džamiju usranih gaća i kaljavih cipela, gostiti u Srebrenici na mjestu genocida kojeg poriče, mogli su ga komotno pozvati i na iftar u Banjoj Luci, zaslužio je ako ničim drugim, onda izjavm da za jednog ubijenog Srbina treba ubiti 100 muslimana
  • U budućnosti će biti kolektivnih iftara ako bude turskih i državnih para i ako bude imao ko iftariti

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik bili su gosti na godišnjem saboru Srpske pravoslavne crkve. Raspravljalo se o gubitku Kosova i kako gubitak namiriti u Bosni, nakon što je Srbija uz blagoslov SPC počinila genocid.

Ovo je prvi slučaj u historiji SPC da su političari nazočili najvišem godišnjem skupu vladika. Kosovo su izgubili, ali svako se pravi lud i ne želi to priznati pred narodom. Susret Vučića i Dodika sa vrhovništvom SPC izazvalo je reakcije i krtike dijela javnosti jer se o Kosovu raspravlja sa popovima, a ne u parlamentu.

Kad su u pitanju Islmska zajednica (IZ) i vlast, IZ je stalno uz vlast od kako ju je utemeljila Austrija do današnjeg dana. Izuzimajući uveženog reisa Džemaudina ef. Čauševića, poglavari IZ su se utrkivali ko će revnosnije služiti srpskom i jugoslavenskom kralju, fašistima, da bi pali u zagrljaj Paveličeve države.

IZ je bila i uz komuniste koji su birali reise, a UDBA regrutovala svoje doušnike među ulemom i među vjernicima. Takvi su se udmili u odboru za sigurnost u krilu najveće bošnjačke stranke SDA i ostali na svojim mjestima ili uznapredovali u IZ. .

Zahvaljujući „Pokretu imama“ koji je ostvario svoj cilj odvajanja vjere od države, u Islamskoj zajednici SFRJ su pred rat izvršeni prvi slobodni demokratski izbori.  Iako je SDA imala svoje trojanske konje u IZ, to joj je bilo malo. Stoga je Alija Izetbegović preko njih izvršio klasičan udar i doveo svoje poslušnike na čelu sa Mustafom  Cerićem. I prije puča, on se u islamskim zemljama gdje su prikupljane pare za obranu, hvalio kako je on vrhovni poglavar bosanskih muslimana i kako bi više novca jamio.

Legalno izabrani predsjednik Mešihata Salih ef. Čolaković je smijenjen, a da nikada nije dobio pismeno obrazloženje zašto. Ne želeći direktno kritkovati najvećeg krivca Aliju Izetbegovića, ef. Čolaković je optužio munafike koji kolo vode oko predsjednika Izetbegovića koji su izvršili puč.

Ef. Čolaković je uputio pismo Izetbegoviću u kojem je napisao i ovo, citat:

„I pored upozorenja islamske javnosti koja je grcala u krvi, krajem aprila 1993. bukvalno je izvršen udar unutar IZ BiH. Sve je to urađeno mimo propisa Kur'ana i Sunneta, kao i važećih odredbi Ustava IZ BiH, mimo konsultacija muslimanskog naroda. Poznata su Vam reagvanja našeg običnog svijeta kao i svih organa IZ-a u BiH.“ Kraj citata.

Salih

Izetbegović nije bio ni mukajet ovom pismu.

Zahvaljujući svome reisu Ceriću, IZ i SDA su postale jedan džemat.

Alija i cerić
Rukoljub Izetbegoviću, o Bajramu za veleizdaju države RBiH zloupotrebom položaja i vjere uz pomoć Mustafe Cerića – kodnog udbaškog imena Vezir – kojeg je pučem doveo na čelo IZ i kako bi od IZ napravili jedan džemat SDA

Taj režimski dvojac hodža munafika i političara munafika-neznalica, opredijeljenih za Veliku Srbiju i Veliku Hrvatsku na račun Bosne, čvrst je kao bedem. Skrojen po srednjovjekovnom receptu neodvojivosti relgije i vlasti, pokazao se pogubnim za ostanak države RBiH i njena najbrojnijeg naroda – Bošnjaka muslimana, ali i za Islam. Iako su džamije punije nego ikad, nikad više nemorala, hinle, laži, krađe, obmana i prijateljstva sa najvećim neprijateljima. Bošnjaci su izgubli državotvornu svijet i sveli se na zatucanu džamijsku skupinu, po mjeri Vuka Draškovića…

Dvojac je uveo unutrašnji embargo na kupovinu oružja, obranu i oslobađanje države. Kriv je za mnoge, uglavnom uzaludne žrtve genocida i udruženih zločinačkih pothvata jer je najvećim dušmanima države i dina otpisao dvije trećine državne teritorije.

Stalna konstanta toga dvojca je obmana, munafičko busanje u prsa kako štite i državu i din, a ustvari razaraju i  državu i rugaju se vjeri sve za svoj lični interes. Priznavanjem RS nakon genocida i garantirajući njen opstanak, dvojac SDA-IZ negira genocid. Kada je Armija RBiH bila spremna osloboditi čitavu zemlju, grubo je pogažen Ustav RBiH, podijeljena državna teritorija, a genocidnu RS prvu su priznali Alija Izetbegović i Mustafa Cerić. Sabotirali su pravdu i na Tribunalu i na Svjetskom sudu pravde, izabcili iz Tužbe jednu od najvažnijih tačaka „silovane žene,“ halalili genocid i urbicid, pa obnovu džamija svalili na pleća ionako opljačkanih muslimana. Prionuli su za ilegalni daytonski ustav, koji njihovi koalicioni partneri krše, ali SDA-IZ ne pada na pemet da ga suspendira na osnovu Ustavnog zakona od 12. 12. 1995., međunarodnih povelja, konvencija i presuda za genocid najviših svjetskih sudova. Šta više, dvojac SD-IZ je garant opstanka gencidne RS.

Najgori dio zajedničkg posla na degradaciji države i dina dvojac SDA-IZ je obavio negativnom kadrvskom selekcijom.

bakir i vučić
Sadašnji alfa i omega muslimanke državne i vjerske, te turske, politike u Bosni B. Izetbegović u zagrljaju sa četničkim vojvodom Vučićem u Srebrenici; ni političara, ni vjernika. Izetbegović je čuvar genocidnog entiteta RS kojeg prvi u svijetu priznao njegov pokojni otac. U ime saveza sa četnicima i ustašama, B. Izetbegović žrtvuje pravo i pravdu, državu Bosnu, njen najbrojniji narod, muslimane. Čudo je da na zajedničke iftare ne poziva i Vučića. Ako je mogao u cipelama posjetiti Begovu džamiju, te biti visoki i dekorirani gost u Srebrenici, na mjestu genocida kojeg poriče, zašto Vučića izostavljati sa kolektivnih iftara, naravno, ruku pod ruku sa Dodikom

Hodže su preko noći postale nositelji politike, a političari su zauzeli najviša mjesta u IZ, iako niti su hodže, niti političari dosrasli svojoj zadaći. Kod njih je politika i religija jedno, povezano, a taj političko-vjerski savez se održava na vlasti zahvaljujući poslušnoj džamijskoj mašineriji, hudbama, vazovima, kolektvnim iftarima, lažnim suzama na velikim džennazama, mafijaškim medijima, nepostojećoj akdemskoj zajednici. Ukratko, umjesto državotvorno svjesnih građana, ispod kalufa SDA-IZ izrasla je zatucana džamisjka skupina koja ne zna ni je li pošla, ili došla.

Samo u državi koju je u Daytonu ilegalno ustrojena aminovanjem SDA-IZ moguće je da potpredsjednik SDA obavlja dužnost predsjednika Sabora IZ, prvo Hasan Čengić, a zatim Safet Softić, koji je i parlametarac. Ne zna se gdje počinje vjera, a završava politika i obrnuto. Sve je isprepleteno i zbrčkano što rezultira nestankom i vjere i države i muslimana u njoj.

hasan
Hasan Čengić, glavni haznadar Alije Izetbegovića, kada su nestale desetine milijardi dolara donacija za obranu i prehranu, uspješan biznismen – partner ruskom mafijašu, kagebeovcu, trgovcu oružjem, Viktoru Boutu,  Kralju smrti, uzoriti je musliman i višegodišnji predsjednik Sabora IZ kao visoki SDA dužnosnik. Na crnoj je listi USA, ali za SDA i IZ je kredibilan za  najviše funkcije u IZ i SDA, valjda za to i za sve harame (Niko ga ne pita za propali projekat aerodroma u Visokom koji je pojeo preko 100 miljuna maraka

Da IZ nije pod kontrolom SDA, nikada se ne bi moglo dogoditi da dužnost predsjednika Sabora obnaša najpouzdaniji glavni haznadar Alije Izetbegovića Hasan Čengić za čijeg je vakta nestalo na desetine milijardi dolara namijenjenih obrani zemlje i prehrani naroda.  Čengić je osnovao i kompaniju koja je raspolagala avionima, kamionima… a u čijem vrhu je sjedio i tadašnji muftija Tuzlanski, sadašnji reis Kavazović. Hasan Čengić je na crnoj američkoj listi kao i Dodik, ali to IZ niti SDA-u ne smeta. Čengić, kao kadar SDA-IZ nikada nije položio račune o doniranim sredstvima za obranu zemlje. Taj novac se pere u mutnim poslovima u koje su tobože uključeni arapski posloni ljudi i investitori. „Slobodna Bosna“ je tvrdila da je Hasan Čengić partner ruskog mafijaša Viktora Bouta, bišeg agenta KGB i trgovca oružjem. Sulejman Tihić je Čengića optužio za „avione, kamione,“ ali Čengić nikada nije bio procesuiran. Dugo vrmena je obnašao dužnost predsjednika Sabora IZ, kao SDA kadar. Čengićeva partnera Viktora Bouta zovu trgovcem smrti. Kada se 2006. u tranzitu od Bosne do Iraka izgubilo 200.000 kalašnjikova, jedna od Boutsovih zračnih kopanija je bila prevoznik tog oružja. Čengić je omiljena osoba, ugledan građanin i još ugledniji vjernik za IZ i SDA, pa njiova TV Hayat u živom prenosu, izvještava kako se bajramuje u čestitoj kući Hasana Čengića.

softić 1

Safet Softić, kao član državne delegacije daytonske BiH uči o državnom trošku skraćeni ezan u Isfahanu. Softć je hodža po vokaciji, potrpredsjendik je SDA, član Parlamenta BiH – kud ćeš  bolje preporuke za predsjednika Sabora u jednom džematu SDA-IZ. Fali mu samo dio biografije Hasana Čengića, najpouzdanijeg haznadara Alije Izetbegovića… /Video na dnu stranice/

Hasana Čengića je na položaju predsjednika Sabora IZ zamijenio Safet Softć koji je svoje muslimanstvo dokazivao kao član državne parlamentarne delegacije BiH za vrijeme posjete Iranu prije tri godine. Tada je u predvorju džamije u Isfahanu očio (skraćeni) ezan. (Inače, kada o snakcijama Iranu trebalo glasati u Savjetu bezbijednosti UN-a, BiH je imala stolicu nestalnog člana. Glas naše države je bio presudan i  glasalo se na štetu Irana koji nam je bio veliki prijatelj u toku rata. Softićev ezan je dokaz licemjerja prema vjeri, Bosni, Iranu, svima nama.

SDA drži kontrolu nad IZ, i obrnuto, IZ nad SDA. To je vrlo dobro uhodana i svakodnevna praksa na koju se građani i vjernici navikavaju.

Tako, Bakir Izetbegović radije klanja džumu u banjalučkoj Ferhadiji, nego što se raspituje na licu mjesta kao političar na vrhu države o stanju ljudskih prava u tvorevini kojom je muslimane Bošnjake usrećila politika SDA IZ.

Na mjesto B. Izetbegovića u Predsjedništvu sjeo je uz pomoć turskih para i kolektvnih ifatara, laži i obmana, podvala, Šefik Džaferović. On se nedavno obreo u Novom Pazaru. I dok dvojac SDA-IZ diže dreku na paradžemate u Bosni, a i u Sandžaku, musliman-političar (oboje iznebuha) Džeferović klanja terevih namaz za parahodžom u paradžematskoj džamiji. Čak mu ni partijski kolega, šef Sabora IZ Softić nije objasnio ko je ko u Sandžaku, pa se digla velika hampa na Džaferovića koji ne poznaje čak ni najosnovnije probleme u IZ, a njegov partijski kolega, također potpredsjednik SDA, predsjednik Sabora, Safet Softić ga ne podučava.  Ali, obraz đon, kritike se njih ne dotiču. Baš zato što su takvi kakvi su, oni su na istaknutim mjestima u državi i IZ.

cvijet
Donja fotografija; Kićenje Vučića Cvijetom Srebrenice u organizaciji dvojca SDA-IZ na čalu sa Izetbegovićem i Kavazovićem, uz pomoć Ćamila Durakovića koji je, po vlastitom priznanju pola godine radio na tome da četničkog vojvodu dovedu u Srebrenicu, da ga zakite najvišim odličjem, i da ponize i državu i vjeru i žrtve genocida – i mrtve i žive. Vučić zaista fali na nekom od kolektvnih iftara, kao i Dodik, kao i vladika Jefrem… Ali, ne fali njihovh zastupnika, Čovićevih također

Tako, Bakir Izetbegović radije klanja džumu u banjalučkoj Ferhadiji, nego što se raspituje na licu mjesta kao političar na vrhu države o stanju ljudskih prava u tvorevini kojom je muslimane Bošnjake usrećila politika SDA IZ.

Na njegovo mjesto u Predsjedništvu sjeo je uz pomoć turskih para i kolektvnih ifatara, laži i obmana, podvala, Šefik Džaferović. On se nedavno obreo u Novom Pazaru. I dok dvojac SDA-IZ diže dreku na paradžemate u Bosni, a i u Sandžaku, musliman-političar (oboje iznebuha) Džeferović klanja terevih namaz za parahodžom u paradžematskoj džamiji. Čak mu ni partijski kolega, šef Sabora IZ Softić nije objasnio ko je ko u Sandžaku, pa se digla velika hampa na Džaferovića koji ne poznaje čak ni najosnovnije probleme u IZ, šuruje sa paradžematima koji su pristalice Srbije, a ne Bosne. Njegov partijski kolega, također potpredsjednik SDA, predsjednik Sabora, Safet Softić ga ne podučava.  Obraz đon, kritike se njih ne dotiču. Baš zato što su takvi kakvi su, oni su na istaknutim mjestima u državi i IZ.

 

Džaferović se našao i na kolektivnom iftaru u Hotelu „Bosna“ (vlasništvo okorjelog četnika) u šarenom društvu dvije stotine političara i uleme, ali i koalicionih saveznika SDA, inovjeraca iz cijele daytonske BiH. Sve probani gosti, hodže i hadžije, politčari entiteski, kantonali… Falio je vladika Jefrem i aktualni glavni baja u Bosni Dodik, a i Vučić, kad može u Begovu džamiju blatnjavih cipela, kad može u Potočare, eh mjesto mu je i na iftaru u Banjoj Luci.

Na iftaru nije bilo mjesta za faukaru,  za onu kojoj su lani priređivali iftare uglavnom o turskom trošku da bi dobili izbore. Dobili su izbore, sada vlast dijele sa neprijateljima države i dina, kakvih je bilo i na iftaru. Domaćin ovom kolektivnom krkanluku i derneku, reprezentaciji kiča i saveznišva SDA-IZ sa dušmanima, bio je Ramiz Salkić, Dodikov i Bakirov vječiti potpredsjennik gencidne RS kojoj on i drugi uhljupi iz dvojca SDA-IZ daju legalitet i legitimitet.

Salkić nije upamćen ni po čemu dobrom za obespravljni bošnjačko-muslimnski narod u RS. Upamćen je po tome što je nagovarao gospođu Fatu Orlović da proda avliju u kojoj j bespravno podinuta pravoslavna vrkva, a  da pare podijele i tako riješe njen problem i okončaju njenu bitku za izmještanje crkve iz njene avlije.

iftar
SALKIĆEVE PARAIFTARDŽIJE IFTARE U ČETNIČKOM HOTELU: Iftar za visoke uzvanice, vjernike i nevjernike, orgaiziran je  u Banjoj Luci u Hotelu “Bosna” čiji je vlasnik četnik. Džaba što u Novoseliji, na obali plahog Vrbasa, u lijepom prirodnom ambijentu, u muslimanskom ozračju povratnika i obnovljenih džamija – fini restoran  u kojem je možda moglo stati i na teresi se malo potiskati tih 200 Salikićevih paraiftardžija. Ali, tada bi Pantelija Damjanović, četnik, urotnik u ubjanju Srbina, ostao krćih rukava, Na ovom iftaru kojeg je priredio Ramiz Salkić za 200 visokih uzvanica, nije bilo mjesta za običnu fukaru, nego za najviše predstavnike uleme i države  koja nestaje zahvaljujući baš sprezi paraiftardžija i nacista, munafika i nevjernika – zbog koje je ugrožen i Islam sam

Glavni gost iftara u Hotelu „Bosna“ Džaferović nije imao kad posjetiti najbližu mjesnu zjednicu u kojoj životare povratnici da bi im rekao koju riječ utjehe, nade. Bio je nekako kaharli, kao da mu je prisjeo iftar. Nije, i neće, jer taj obraza nejma, a musliman je taman koliko mu je potrebno odglumiti da bi prevarom bio tu gdje je.

studenti
“IFTAR ZA ONE KOJI IFTAR SEBI NE MOGU PRIUŠTITI” kaže Enis Džihanić, predsjednik Udruženja ekonomista i studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koji je organizirao ovaj kolektivni omladinski iftar 25. maja 2019. u Banjoj Luci. DŽIHANIĆ NE OBJAŠNJAVA RAZLOGE ZAŠTO SEBI SIROMAŠNI STUDENITI “NE MOGU PRIUŠTITI IFTAR,” PA MORAJU ČAK IZ BOSANSKE GRADIŠKE POTEGNUTI U BANJU LUKU, NA TAJ NJEGOV, DŽABNI. Ne samo studentsku bijedu, jad i čemer, beznađe, proizveo je dvojac SDA-IZ   
I

Istina, Džeforivić nije bio gost na zajedničkom iftaru u haremu tek otvorene Aladaža-džamije u Foči. Ali, bio je Ramiz Salkić. Kako izvještava FENA, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović organizirala je iftar u haremu Aladža džamije za postače iz Foče i okoline, te poručila da je iftar poruka zajedništva, poruka koju nosi Ramazan, a ne jelo.

– Iftar je poruka kojom šaljemo dobre namjere, ljubav i toleranciju – kazala je Mahmutbegović te pozvala vjernike da iftare u haremu Aladže, da ”napajaju dušu”.

Iftar ne bi bio iftar, da ne bi Ramiza Salkića koji je sa  gospođom potpredsjednicom Federacije obišao dvije povratničke porodice u Foči. Vaktile je Mustafa Cerić pozivao Fočake da se vraćaju u Foču, a i on bi u Foči napravio kuću, ali nejma para, lagao je. Red laži, red obmane, pa red podvale, zloupotrebe vjere u političke i politike u vjerske svrhe. To je praksa dvojca SDA-IZ. Što više haram para i bogatstva, to manje Bosne i dina.

I studenti iz Sarajeva su potegli u Banja Luku na zajednički iftar. Pitanje, da li su kao putici postili taj dan, jer po islamskim propisima, nisu bili dužni.

Adet organiziranja kolektivnih ifatara nije postojao dok vlast u Bosni nije preuzeo dvojac SDA-IZ. Iftarilo se tada bez pompe u krugu obitelji, ili su se u na iftar pozivali samo bliski rođaci i najodaniji prijtelji. Inovjercu nije bilo mjesta za iftarskom sofrom.

Ove je godine manje kolketivnih iftara nego uz lanjski Ramazan. Lanjski masovni iftari su korišteni za predizvorne obmane i laži kako bi SDA koristeći IZ i (para)vjeru pobijedila na izborima. To se i dogodilo, uz tursku finacijsku pomoć. Upućeni tvrde da je na kolektiven iftare i pobjedu Džafeorovića Turska uložila sedam miljuna maraka.

SDA uz amin IZ nastavlja koalicione veze sa desničarskim partijama kao sljedbenicima politike koja je dovela do genocida u BiH i udružnih zločinačkih pothvata.

Do slijedećih izbora ima još tri godine. Do tada će SDA-IZ smišljati nove metode obmana muslimana kako bi dobila izbore. Dvojac IZ-SDA će se potruditi da do tada raskući i državu i vjernike.

Organiziraće dvojac SDA-IZ i u budućnosti kolektivne iftare ako bude državnih i turskih para i – ako bude imao ko iftariti.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: