Mali ram za veliku sramotu koju je prof. dr. Francisu A. Boyleu nanijela SDA: U ZVIJEZDE GA UKIVALI, NAGRADILI DRŽAVLJANSTVOM RBIH, PA USKRATILI BOSANSKI PASOŠ I STAVILI GA NA SVOJU CRNU LISTU NEPRIJATELJA DRŽAVE; NISU MU DOZVOILI DA NA SVJETSKOM SUDU POKUŠA SPRIJEČITI GENOCID U SREBRENICI I DA UKINE RS, A SUD KAZNI SRBIJU ZA GENOCID…

boyle-alijno-pismo

alija, 1Dragi profesore Boyle, 

Hvala vam mnogo za primjerak Vaše knjige. Knjiga sigurno predstavlja pravni i politički presedan koji ste u svojstvu zastupnika naše države postigli na Svjetskom sudu pravde u Haagu kao vrlo važan dio brbe bosanskog naroda za slobodu.

Posljednja izjava Suda je dokazala ono što smo mi znali od samog početka da je Jugoslavija suučesnik zločina genocida.

Želio bih izraziti moju zahvalnost za Vaš veličanstveni napor koji ste uložili u sveopću borbu za pravdu u ovom svijetu i garantiram Vam da ćemo, ja osobno, kao i bosanski narod, uvijek poštovati sve što ste učinili i još uvijek činite za nas.

Vrlo sam zadovoljan da mogu čuti da mi uvijek možemo računati na Vašu dobru volju i visoko cijenjene sposobnosti.

Molim Vas primite izraze moga visokog uvažavanja.

Sarajevo, 16. Juna 1996.           Iskreno, Alija Izetbegović s.r.

Alija i cerić
Alija Izetbegović, obmanuo građane, muslimane, Bošnjake, Bosance, pogazio Ustav RBiH, Referendum o neovisnosti RBiH, priznao genocidnu RS, izdao narode i građane u Daytonu. “Očistio” ARBiH od “inovjeraca,” NJEGOVI KOS-ovci poslali generale u Haag i na Sud BiH; stvorio partijsku vojsku SDA, spriječio oslobađanje države koju je podijelio sa njenim najvećim dušmanima. Pisao pisma prof Boyleu i kovao ga u zvijezde kao pravnika koji se borio za slobodu Bosanaca, potom mu okrenuo munafički leđa. Njegovim stopama nastavio Sulejman Tihić i sin Bakir

U praksi, ni traga iskrenosti, poštovnju, priznanju velikom borcu za slobodu Bosanaca i Bosne, Francisu A. Boyleu jer je i Alija Izetbegović jedno mislio drugo govorio, a treće – sasvim suprotno radio. Takav licemjerni pogani posao nastavili su Sulejman Tihić, Bakir Izetbegović i SDA bratija uz pomoć hodža i hodžusija, mislitelja iz akademske zajednice, korumpiranih medija i bez protivljenja javnosti. 

SDA je prigrabila kao svoje najbolje i najpouzdanije partnere i koalicione saveznike najveće dušmane države Republike Bosne i Hercegovine i njenih građana i naroda, a najveće njene borce, među njima američko-bosanskog državljnina, prof. dr. Francisa A. Boylea. Profesora Boylea je Predsjedništvo RBiH ovlastilo da argumentira i podnese Tužbu protiv Srbije i Crne Gore za agresiju i genocid i po toj Tužbi zastupa RBiH na Svjetskom sudu pravde. Prof. Boyle je taj povijesno važan pravni posao kao svjetski stručnjak međunarodnog prava obavio briljanto. Isposlovao je dva sudska naloga kojim se izričito zahtjev od Srbije i Crne Gore da odmah obustave sve genocidne radnje prema džavljanima Republike Bosne i Hercegovine. Ti nalozi su bili pravna osnova za Presudu Svjetskog suda pravde iz 2007. po kojoj je RS proglašena krivom za genocid, a Srbija odgovornom što ga nije spriječila.

prof Boyle

Za nagradu za svoj pravnički posao koji je radio besplatno, kao važan borac u borbi za slobodu bosanskog naroda, prof. Francis A. Boyle proglašen je bosanskim državljaninom. Pasoš Republike Bosne i Hercegovine uručen mu je na svečanosti u Predsjedništvu.  Kao savjetnik bosanske Vlade, prof. Boyle je učestvovao u svim važnim pregovorima o budućnosti naše države i nas samih. Dao je ogroman doprinos u sprečavanju podjele zemlje na tri državice po Vence-Owenovom planu i Owen-Stoltenbergovom planu iza kojih je stajala Amerika Odvraćao je, ali nije mogao odvratiti Aliji Izetbegovića od potpisivanja daytonskog Mirovnog sporazuma. Bio je žestoki protivnik usvajanju Haysovih “reformi” ilegalnog dajtonskog ustava poznatom pod nazivom “Aprilski paket” koji je predviđao cimentiranje genocidne RS i otvarao mogućnost njenoga osamostaljenja i pripajanja Srbiji. Doduše, Dodik se ponaša kao da je taj plan usvojen. On je postao gospodar daytonske BiH i naših sudbina. Svaki dan izjavljuje da je RS država. Na mitingu podrške Vučiću izjavio je da će zaustaviti put BiH u NATO, kao što je spriječio priznanje Kosova od strane BiH. SSND je rukom Nebojše Radmanovića potpisao doumkente kojim se otvara put kao NATO-u, ali Dodik je osokoljenim upsjehom koji je postigao uz pomoć Harisa Siljadžića na sprečavanju reforme policije BiH po europskim stadardima, mada je stavio svoj potpis pristanka na tu reformu. Od tada je Dodik naouružava svoju miliciju, a u toku je naouružavanje i rezervnog sastava. Prijeti izlaskom na entitesku granicu RS, uvježbava kako. Ništa od toga ne bi bio da se slušalo prof. Bolyea.

“Na konferenciji za novinare u Ženevi javno sam izjavio da je plan Owen-Stoltenberga bio gori od Hitlerovog münchenskog pakta iz 1938. godine. Nemački mediji su tada zatražili od njemačkog Ministarstva vanjskih poslova odgovor na moj komentar. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da se slažu sa mnom. Ekipa Nemačke TV stanice me je onda pitala kakav je bio moj odgovor na Komentar nemačkog ministarstva vanjskih poslova koji se slaže sa mnom da je Owen-Stoltenberg Plan bio gori od Hitlerovog Münchenskog pakta iz 1938. Rekao sam im: „Trebali bi znati. Oni su stručnjaci! ”  (Münchenski sporazum je ugovor s kojim je riješena Sudetska kriza u korist Hitlera. Ugovor je potpisan u Münchenu 30. septembra 1938. između zapadnih sila i Njemačke. Hitler je okupirao Austriju, a zatim pokušao na isti način aneksirati i češke Sudete, pod izgovorom da i tamo žive Nijemci i da ih dijeli vještačka granica. Češka je bila spremna oružano braniti svoju teritoriju, ali su je izdale svjetske sile Engleska i Francuska koje su sporazumom Münchenu priznale Njemačkoj pravo na Sudete.)

HTIO SAM U IME RBIH TUŽITI SVJETSKOM SUDU VELIKU BRIZNAJU I  ZA GENOCID, ALI NIJE MI DOZVOLJENO

Francis A. Boyle: “Bosnians should know that the Lawyer for U.S. President John F. Kennedy agreed to go into the World Court with me in order to argue our Genocide Case against Britain free of charge. The story is in my book. RIP. Fab.”

(Prijevod: Bosanci bi trebali znati da se advokat američkog predsjednika Johna F. Kennedya složio da ide sa mnom na Svjetski sud besplatno u našem slučaju optužbe za genocid protiv Britanije. Priča o tome je u mojoj knjizi. POČIVAJ U MIRU! Fab.)

Prof Boyle: I could have lifted the Arms Embargo at the World Court in the lawsuit against Britain. That is why Izetbegovic gave me the  authority to sue Britain at my request. My World Court Papers against Britain  are in my new book for everyone to read.

Prijevod: “Da, mogao sam da podignem Embargo oružja na Svjetskom sudu Tužbom protiv Britanije. Zato mi je na moj zahtjev Izetbegović dao ovlasti da tužim Britaniju na Svjetskom sudu pravde.  Dokumenti protiv Britanije koje sam predao Svjetskom sudu nalaze se u mojoj novoj knjizi za svakoga.”

Britanci su nakon objave o Tužbi, pritisnuli i ucijenili Izetbegovića isporukom humanitarne pomoći; prof. Boyla su pokušali diskreditirati optužnom da je Irac, pa je Izetbegović podlegao ucjenama, što je također jedan oblik genocida. Inače, u izgladnjivanju drugih, potčinjenih, Englezi su se izvježbali. Počinili su genocid u Irskoj od 1845. do 1849. kada je od gladi umrlo oko 750.000 stanovnika zbog neravnomjerne raspodjele krompira od strane engleskih zemljopsjednika, kao osnovne prehrambene namirnice  stanovništva Irske. 

prijedor

SVJETSKE SILE OD POČETKA SU SABOTIRALE NAŠU TUŽBU JER SU ZNALE DA BIH JE DOBIO, DA NIKAD NE BIH PRISTAO NA PODJELU DRŽAVE…  CARLA DEL PONTE ME JE IPAK POSLUŠAA I OPTUŽILA MILOŠEVIĆA ZA GENOCID

Prof. Boyle: “I have been saying this all along for many years the Great Powers sabotaged the World Court lawsuit for genocide against both Serbia and Montenegro. That is why I was fired. They knew full well I would have won those cases for RBIH.  They also knew that so long as I was the Lawyer for RBIH, I would never let them carve-up RBIH. So I was fired. Even the Americans demanded I be fired, and at that point, RBIH complied. The rest has just been a long history of cover-ups and a whitewash and sabotage at both the World Court and the ICTY by almost everyone involved. And that is exactly why they fired me. They knew full well I would have won our case for genocide against Serbia and Montenegro. Ditto if they had let me sue Croatia.” 

Despite my repeated requests, I never got authority from the RBIH Government to sue Croatia at the World Court for genocide. Though I did stop Tudjman from carving us up at Owen-Stoltenberg and stealing Neum from us and rendering us landlocked. He even publicly attacked me personally there. Proud of that! Got his attention!

But in fairness, at my request, Carla Del Ponte did indict Milosevic for every crime in the ICTY Statute, including two counts of genocide: one count for Bosnia in general and the second count for Srebrenica in particular.

The whole rotten story is documented in my new book. At least we need to establish the historical record here about what happened so that people can understand it.fab.

Prijevod:  Već dugo govorim da su velike sile sabotirale Tužbu (RBiH) na  Svjetskom sudu pravde za genocid protiv Srbije i Crne Gore. Zato sam i dobio otkaz. Sasvim su dobro znale da bih dobio te slučajeve za RBIH. Takođe su znale da dok god sam ja advokat za RBiH, nikada im ne bih dozvolio da podijele RBIH. Zato sam dobio otkaz. Čak su i Amerikanci tražili da budem otpušten, i u tom trenutku RBiH je to prihvatila. Ostatak priče je – samo duga povijest zataškavanja i sabotaže i na Svjetskom sudu i na MKSJ-u od strane gotovo svih uključenih. Isto bi se dogdilo da mi je dopušteno da tužim Hrvatsku.

Uprkos mojim ponovljenim zahtjevima, nikada nisam dobio ovlaštenje od Vlade RBiH da tužim Hrvatsku pred Svjetskim sudom za genocid. Iako sam zaustavio Tuđmana da nas raskomada sa Owen-Stoltenbergvim planom, ukrade nam Neum  učini da nas nema. On me je čak i javno napao. Ponosan sam na to! Privukao sam njegovu pažnju!

Ali, pošteno govoreći, Carla Del Ponte je na moj zahtjev optužila Miloševića za sve zločine navedene u Statuta MKSJ-a, uključujući i dvije tačke za genocid: jedna se odnosi na Bosnu uopće, a druga na Srebrenicu.

Cijela ta truhla priča je dokumentovana u mojoj novoj knjizi. Mi barem trebamo napraviti historijski zapis o tome šta se dodogdilo tako da ljudi mogu da shvate.

Prof. Boyle je više puta ustvrdio da udaljen sa Svjetskog suda na izričit zahtjev Amerikanaca. clinton

U konkurenciji sa književnikom Orhanom Pamukom i drugima visokim ličnostima, TV “Hayat” proglasio je prof. Boylea za ličnost godine. Ali, budući da SDA nikada nije odustala od svojih tajnih namjera podjele države, nagrađivanja četnika državom RS nakon genocida, pristajanjem na postojanje zločinačke Herceg Bosne, te kako je svim silama radila na umajivanju značaja spora RBiH protiv SCG na Svjetskom sudu, pa kako je svim raspoloživim sredstvima radila na nestanku naše države, a čemu se protivio prof. Boyle, SDA ga je izbacila iz sudskog procesa na Svjetskom sudu. Pritisci velikih sila su dobro došli kao izgovor za to. Mada je radio besplatno (pro bono, mukte) SDA ga je opanjkala da je zloupotrijebio džavni novac RBiH (sic!) pa se prof. Boyle mora pravdati. Njegovo mjesto preuzeli su Muhamed Šaćirbegović, Kasim Trnka, Van Biessen, i konačno Sakib Softić, koji će u povijesti države Bosne i Hercegovine i svjetske pravne prakse ostati zapisan kao osoba pogodna manipuliranju, pravnik sa oskudnim pravničkim znanjem i iskustvom i, konačno, veliki saboter prava i pravde i to za veliki novac.manjača 2

Na svakom sudu u svijetu svjedočenje se tretira kao ključni dokaz za svaku tačku optužbe ili obrane. Sakib Softić je po naredbi vrha SDA uskratio pravo pojavljivanja svjedocima genocida na Svjteskog sudu pravde. Nije isto pokazati neki papir sudijama, ili sud suočiti sa svjedočenjem preživjele žrtve četničke agresije i genocida. Uzaludna su bila pravna objašnjenja prof. Boylea da se ni po koju cijenu ne usvaja Daytonski sporazum koji znači disoluciju i nestanak države RBiH. Objašnjavao je Aliji Izetbegoviću da se tim Sporazumom ukida Republika Bosna i Hercegovina i to već u prvom paragrafu, a ustupa mjesto Republici Srpskoj. Protivio se kapitulaciji RBiH u Daytonu jer Armija RBiH nije bila poražena. Držala je 30 posto državne teritorije i bila dovoljno jaka da oslobodi čitavu zemlju. Ukazivao je na činjenicu da daytonski Sporazum tretira oba entieteta kao zasbne suverene države: “RBiH nije moguće naći nigdje u ovom Sporazumu,” upozoravao je prof, Boyle “kolegu” pravnika Aliju Izetbegovića, ali džaba. “RS über alles!”

dayton
Svi dušmani na okupu, umjesto u zatvoru, za pregovarčakim stolom nakon agresije i genocida u RBiH. Nezakonitom odukom Alije Izetbegovića koji nije imao mandat zastupati našu državu, ozvaničeno je njegovo ranije priznanje genocidne RS na pola državne teritorije i otvoren put nestanku države RBiH kako bi se Srbija po USA planovima namirila u Bosni za gubitak Kosova. Ono malo što je ostalo od države, talac je Dodikove seperatističke politike, nepoštivanja zakona, sudskih presuda, zveckanja oružjem. Sve četniko-ustaške zahtjeve bez pogovora isunjava zločinački dvojac SDA-IZ iako su na vrijeme bili savjetovani pd prof. Boyle da to ne čine 

CLINTON ŽRTVUJE SREBRENICU, ŽEPU I GORAŽDE, A SDA MU LIŽE – ČIZME

Isječak iz jednog e-maila koji mi je poslao prof. Byle: Holbrooke has publicly stated that he was instructed by his Boss Clinton to sacrifice Zepa and Srebrenica and Gorazde— It is in his Memoirs too. This is a total disgrace. Obviously, SDA has decided to bootlick Clinton. Yes, I argued to the World Court that Bosnian Croats and Bosnian Jews were also victims of the Serb Genocide. The new SDA lawyers dropped those two arguments, among many others. Fab  

clinton 3Prijevod: Holbrooke je javno obznanio da je bio instruiran od svog šefa Billa Clintona da žrtvuje Žepu, Srebrenicu i Goražde. To je također zapisano u njegovim memoarima.  To je potpuna sramota.  Očigledno, SDA je odlučila lizati Clintonove čizme. Da, trvrdio sam na Svjetskom sudu pravde da su bosanski Hrvati i Jevreji žrtve srpskog genocida. Novi SDA advokati odbacili su, među ostalim, i ta dva argumenta. Fab”  * Iz Tužbe je izbačena tačka o planskom, genocidnom silovanju 40.000 žena, zatim dio optužnice za agresiju, izuzeta je Crna Gora iz Tužbe, kasnije nagrađena Sutorinom za svoje učešće u genocidu!

(Više o svemu ovom i još mnogo čemu drugom manje poznatom o veleizdaji generiranoj u vrhovima SDA-IZ, odobrenoju UN, EU, USA i krvavo sprovedenoj na terenu…, u knjizi prof. Boylea koja uskoro izlazi iz tiska u Bosni na engleskom jeziku. Da bi knjiga ugledala svjetlo dana, sadaku za njeno štampanje sakupljali su bosanski patrioti na čelu sa ing. Tarikom Delićem. SDA-IZ u međuvremenu zatupljuju Bošnjake po džamijama, na velikim džennazama, skupnim masovnim iftarima, oprostom genocida i urbicida, ratne odštete…)

Clinton 2Cinton je počasni i uzvišeni gost na komemoracijama u Srebrenici. Za desetu godišnjicu žrtvovanja Srebrenice i Žepe, on osobno i uz illakanje Mustafe Cerića koji inače poriče genocid i to baš nad kaburima i Clintonvih žrtava i “Elham” Alije Izetbegovića, otvara Memorijalni centar u Potočarima. O dvadesetoj godišnjci lije lažne krokodilske suze i biva (ponovo) zakićen Cvijetom Srebrenice, kao i četnički vojvoda Vučić. Dvojac SDA-IZ manipulira javnošću, obmanjuje je i laže. Ponižava mrtve i žive žrtve agresije i genocida UZP-ova, pa žrtve mire sa genocidnom RS, nestankom svoje države (samo da ne bude rata!) i poslušno kite svoje najveće dušmane najvećim priznanjem Srebrenice  

Prof Boyle: Bolesno je i ludo odati počast Clintonu nakon onoga što je učinio u Srebrenici. Ali svi ti koji to čine su svi u svakom slučaju iz SDA. (This is sick and demented honoring Clinton after what he did at Srebrenica. But these people are all SDA anyway.)

Uzgred, Slobodna Bosna objavljuje jedan tekst 24. aprila 2019. koji je zasnovan na svjedočenju jendog američkog diplomate koji tvrdi da je Karadžić bio spreman da se preda Tribunalu još 1995. U tom svjedočenju je stoji i ovaj vrlo zanimljiv pasus.

William Steubner: Clintonova administracija izvršila izbornu prevaru u BiH

“Ta se izborna prevara temelji na insistiranju Washingtona da se izbori u BiH održe prerano, piše Steubner, do septembra 1996. Motiv je bio ispunjenje Clintonovog obećanja američkim glasačima da će vratiti 20 hiljada američkih vojnika koji su u tu zemlju poslati kako bi osigurali implementaciju Daytonskog sporazuma koji su godinu ranije potpisali Slobodan Milošević, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović.” 

Izbori nisu mogli biti održani prije povratka svoh na svoje, kako je bilo dogovoreno. Anenx VII o povratku izbjeglica svih na svoje ni do danas nije, niti će ikad biti proveden, što je olakšalo put  cimentiranja RS, odnosno statusa quo nakon genocida. Stanje je danas još gore jer se mnogi povratnici iseljavaju RS, a i ostalih dijelova zemlje zbog mizernih živonih uvjeta i beznađa, nesigurne budućnosti. Zato treba ponovno zakititi Clintona, uz Cvijet Srebrenice, treba mu na junačke grudi zakačiti i državni orden.

MOLIO SAM VIŠE PUTA SDA DA MI DOPUSTI DA NA SVJETSKOM SUDU PRAVDE POKUŠAM SPRIJEČITI MASAKR U SREBRENICI, ALI UZALUD… ČETIRI MUSLISMANSKE VLADE U SVIJETU SU TAKOĐER OSTALE GLUHE NA TE ZAHJEVE

francis-boyle-copy

Prof. Boyle: Uskoro istina o izdaji RBiH, Srebrenice i svih građana u knjizi koja izazi uskoro u Bosni

Prof Boyle, u jednom e-mailu 2. aprila 2016. tvrdi:  “Imao sam već pripremljene dokumente da se vratim u Svjetski sud i pokušam spriječiti masakr u Srebrenici. Neprestano sam ih molio (SDA vodstvo, op. I.H.) da mi to dopuste. Oni su ignorisali moje molbe. Kada sam shvatio da su moje molbe beznadežne, kontaktirao sam četiri muslimanske vlade u svijetu s kojima sam u prošlosti radio, tražeći da mi dopuste da na Svjetskom sudu spriječim masakr u Srebrenici. Ni oni nisu odgovorili. Masakr se dogodio. Fab.”

“I had the papers allready drafted to go back to the World Court to try to prevent the Srebrenica Massacre. I repeatedly pleaded with them to let me do it. They ignored my pleas. When I realized they were hopeless, I then contacted four  Muslim governments that I had worked with in the past asking them to let me go to the World Court to prevent the Srebrenica Massacre. They did not respond either. The Massacre happened. Fab.”

alija i clinton

Clinton i Izetbegović uz osmjehe zajedničkom zločinačkim dodogovorom o žrtvovanju Srebrenice; prof. Boyle nije mogao odvratiti Izetbegovića od tog krvavog posla. Kada je prof. Boyle informiran da su žrtve genocida zakitile Vučića u Srebrenici, nije mogao doći sebi. Bio je bijesan kao ris!

sakib softić 1
SDA pravnik Softić. Tihić je bio pravnik kao i Alija Izetbegović, za skupe sva trojica plus Bakir Izetbegović, Cerić, Kavazović…, za skupe pare – saboteri pravde  

U Daytonu je Alija Izetbegović utabao put nestanku RBiH. Po svjedočenju tadašnjeg člana Predsjedništva RBiH Stjepana Kljujića, A. Izetbegović nije predstavljao državu RBiH jer mu je bio davno istekao mandat u Predsjedništvu, niti je kao običan građanin smio pogaziti Ustav RBiH i priznati okupaciju čak i jednog kvadratnog centimetra njene teritorije. Zato je valjda slavaljen kao Mesija, iako lažni musliman, munafik i pučista u u Islamskoj zajednici i državi. Tuđman i Milošević su trebali baš takvog kako bi s njim raskomadali Bosnu.

Clinton i Cerić
Utrkivanje ko će bolje polizati – čizme Clintonu. Cerić je na mjestu i svoga zločina poricao genocid tvrdeći da je to tragični sukob braće, a priznao je “službenu” genocidnu vlast u Banjoj Luci, hvalio Dodika muslimanima Bosne i svijeta

Veleizdajničkim stopama nastavio je prvo Sulejman Tihić koji nije dozvolio prof. Boyleu da na Svjetskom sudu ukine genocidnu RS. Tihić je od prof. Boylea prvo tražio, pa prihvatio, a onda odbacio savjet da ni pokoju cijenu ne usvaja Aprilski paket ustavnih promjena. Džaba je bilo što su prof. Boyela podržali Šaćirbegović i još neki visoki dužnosnici SDA.  Prof.  Boyle je savjetovao Tihića da SDA ne prihvata Aprilski  paket Haystovih “ustavnih reformi” jer su one utemeljene na politici USA State departmenta na jačanju RS kako bi se jednoga dana osmostalila i pripojila Srbiji, na čemu Dodik neometano radi dugo godina, a danas bez ikakvog uvijanja. Tihić je odbacio pravne savjete prof. Boylea, Aprilski paket je propao, ali njegov nasljednik Bakir Izetbegović upravo izjavljuje kako je sazrelo vrijeme da taj paket usvoji. Koliko je Americi stalo do tih “reformi” – vidi se i po tome što je nakon fijaska Aprilskog paketa u Paralamntu, američki Ambasador  javno izjavio da se taj Paket mora usvojiti. (Ko se sjeća McEllahnya! Ambasadori dolaze i prolaze, SDA ih sluša bez pogovora, a RS sve jača i sve bliža samostalnosti.) Dodik se našao na crnoj američkoj listi. Međutim, sama činjenica da je on na vlast došao baš zahvaljujući Americi, te da se uz američku, SDA i HDZ pomoć popeo na najvišu funkciju države koju ne prizna, te da svakodnevno govori o otcjepljenju, zvecka oružjem, ne poštuje i krši daytonski ilegalni ustav, slobodno putuje po Europi, ide kod Pape. Sve to govori o tome da je stavljanje Dodika na američku crnu listu samo kamuflaža za konačni nestanak naše države kako bi se, po davnom predviđanju prof. Boyla, RS pripojila Srbiji i namirila za gubitak Kosova. To je cilj američke politike s kojom je suglasna EU. On je ojačao, naoružao i opremio genocidnu miliciju RS, sada djeli oružje rezervnom sastavu milicije, što je opasno zveckanje oružjem na putu osamostaljenja RS. Uostalom, i bez oružja poslije rata, Dodik je ostvario sve svoje ciljeve. On traži nemoguće, a dobije ono što mu treba. Ucjenjuje i prijeti. SDA ga ne želi zaustaviti, opozicija se bori samo za vlast, svi bi je rado podijeli sa Dodikom kao i B. Izetbegović.

IMG_9854 - Copy
Prof. Boyle je nakon izricanja doživotnog zatvora Karadžiću za genocid izjavio da imamo pravo na ukidanje RS. Tu izjavu objavili su gotovo svi daytonski mediji, ali je odmah potrpana izjavama “mislitelja” i “analitičara” o tome da to je teško, nemoguće, šta će reći Rusija, šta bi bilo kad bi bilo…  Potom su uslijedile “reakcije” na Dodikovo negiranje genocida. Nije Dodik jedini; svi koji se mire sa postojanjem genocidne RS, negiraju genocid! Na fotograffiji, autor ovog teksta jedni od oko 300 (prognanika) Bošnjaka koji žive u Windsoru, Canada, javno je protestirao očekujući presudu Karadžiću. Bilo kakva, pa i naježa kazna Karadžiću je mizerna i nepravedna ako genocidna RS opstaje
IMG_8918General ARBiH kojeg je kriminalna SDA srpsko KOS-ovska agentura htjela ubiti zbog namjere da oslobodi čitavu zemlju. Kada nisu uspjeli, poslali su ga kao ratnog zločinca u Haag, odakle se vratio nevin. Sada sude generalima ARBiH 
Prof Boyle: “Moj prijatelj general Sefer Halilović organizovao je najznačajniju, izvanrednu odbranu bosanskih gradova i bosanskog naroda koja se mora upisati u anale vojne istorije.  Na njihov zahtjev, predavao sam  o tome na Vojnoj akademiji SAD u West Pointu. Fab.         
Orignal, prof. Boyle: My Friend General SeferHalilovic organized the most remarkable, extraordinary Defense of the Bosnian Cities and the Bosnian People that must go down into the Annals of Military History.  And at their request, I have lectured at the US Military Academy at West Point. Fab.

Prof. Boyle i NKRBiH su pripremili deklaraciju o izdvjanju Srebrenice iz genocidne RS. Odluka o izdvajanju bi bila usvojena, da taj legalni akt nisu spriječili najviši predstavnici dvojca IZ-SDA.  Danas je načelnik Srebrenice četnik, pa sada nema ni govora o izdvajanju. Dodik poriče državu BiH kojoj je peredsjednik, poriče genocid, a s njim i svi koji priznaju opstanak genocidne RS. Na njihovom čelu su USA, EU, UN,  SDA, IZ, akademska zajednica, novinari, ceribaša Valentin Inzko, visoki predstavnik i izvršitelj plana nestanka RBiH koji se pravi blesav, pa ne zna zbog čega Dodik formira i naoružava zločnačku genocidnu miliciju.

“Četiri sahata su vozili od Sarajeva do Srebrenice da bi odbornike odvratili od izdvajanja Srebrenice iz genocidne RS” kaže prof. Boyle za one SA-IZ kadrove koji su zaustvili izdvajanje Srebrenice iz RS. Nema te naše žrtve koju SDA-IZ neće dati za RS i Srbiju, Herceg Bosnu i Hrvatsku.

Prof Boyle smatra da ne osnovu persude za genocoid Karadžiću, imamo pravo ukidanja genocidne RS, ako nikako drugačije, onda općinu po općinu, mjesnu zajednicu po mjesnu zajednicu… Ali takvo što Bakiru Izetbegoviću ne pada na pamet. Ta Boyle-ova izjava je dospjela čak i u daytonske medije, ali je uskoro potrpana izjavama mislitelja, prodanih SDA duša i čankoliza.

Nasljednik svoga oca Alije, sljedbenik Sulejmana Tihića na najvišem položaju u SDA i dejtonskoj državi, Bakir Izetbegović, nastavio je prljavi munafički posao prema državi i Bosancima također govoreći jedno, a radeći suprotno, gazeći sve norme domaćeg i međunadonog prava kako bi spasio Srbiju i Crnu Gru da ne budu osuđene za genocid, te kako bi sačuvao genocidnu RS za sva vremena. Zajedno sa Softićem, zatim agentom na Tribunalu Amirom Ahmićem, ta trojka je deset godina sabotirala pravni proces na prikupljanju dokaza o krivici Srbije i Crne Gore za genocid u Republici BiH.

Tvrdili su da postoje dokazi, zatim da je Softić legalan zastupnik na Svjetskom sudu u nastavku procesa po Tužbi RBiH protv Srbije i Crne Gore za agresiju i genocid. Obojica su znali da je tadašnji član Predsjedništva Mladen Ivanić pisao pismo Svjetskom sudu u kojem je  osporio Softićevu valjanost zastupanja naše države na tom Sudu. To pismo ne bi imalo nikakav značaj jer ga nije potpisalo tročlano Predsedništvo  nego samo jedan i to srpski član. Izetbegović je to znao, ali je lagao javnost.

tadic487
Što više zagrljaja sa četnicima i ustašama, to manje RBiH. Tihić je prodao Tužbu RBiH za zagrljaj sa Tadićem, a na Tribunalu je svjedočio u korist Šešelja.  Sabotaža prava i pravde u korist počinitelja genocida ravna je  najtežem krivičnom djelu veleizdaje države. Ali, ni tu nije kraj lopovluka oko sabotiranja našeg prava na RBiH.
Featured Image -- 13829
Bakir Izetbegović, stopama oca Alije; jedno govoriti, drugo raditi, kako bi prljavom veleizdajničkom politikom i sabtiranjem pravde nestala država RBiH

Prof. Boyle je na vrijeme upozorio javnost da se radi o planskoj sabotaži dvojca Izetbegović-Softić. Sve do zadnjeg ternutka, nudio je svoju besplatnu pravnu pomoć kako bi Srbija i Crna Gora bile progla-šene krivom za agresiju i genocid, kako bi i dalje opstala genocidna RS i kako ne bi bila naplaćena velika suma ratne odštete.

pasoš, Boyle
Dvadeset godina prof. Boyle pokušava produžiti svoj nevažeći diplomatski pasoš koji mu ostaje za uspomenu i dugo sjećanje na dvoličnjake vodstva SDA 

Ali, Bakir Izetbegović nije ni tu stao. On nastavlja svoj prljavi posao na uništenju naše države. On je zabranio svaki kontakt bilo kojeg zvaničnika SDA sa prof. Boyleom tako da njegovi pravni savjeti ne bi mogli nauditi munafičkoj, drskoj i bezobraznoj upornosti Bakira Izetbegovića i SDA na uništenju naše države na račun velikosrpskog i velikohrvatskog projekta. Zadnji primjer je dogovoreni i zakazan interview novinara NAP Patrie Seada Omeragića sa prof. Boyleom.Prof. Boyle je grubo odbijen i tako je propuštena šansa da pravda bude zadovoljena i žrtve obeštećene. (Patriu uređuje Edina Latif, sad Radončićev, sad Izetbegovićev igrač, zavisno ko bolje plati. 

Ponudu prof. Boylea da besplatno savjetuje Komšića o tome kako spasiti državu, hinjski je prešutio, pa nakon četiri mjeseca čekanja, prof. Boyle nije dobio odgovor, osim što je išaretom poručio da mu je drađi i bolji Čeda Jovanović. U međuvremenu, i Komšić je postao jedan od trabanata B. Izetbegovića u koalicionom partnerstvu SDA-DF, pa tako i HDZ-SSND ne odričući se svog munafikluka, proturanje lažnih ideja o cjelovitoj državi, a radeći na stvaranju fildžan države na teritoriji od Stupa do Kozje ćuprije. Sabotiranjem pravnih savjeta prof. Boylea, SDA je potpuno ugrozila opstanak države načine uvijek lažući i obmanjujući javnost.

boleov psoš 6

Profesora Boyla su ponizili i uvrijedili ne samo kao pravnog stručnjaka svjetskog glasa, nego kao i državljanina RBiH kojeg su počastili diplomatskim pasošem, kojeg je zaslužio, pa ga odbili produžiti. Boyleov diplomatski pasoš potpisao je lično Bakir Alispahić, a uručio mu ga Alija Izetbegović na svečanosti u Predsjedništvu.

Boyle, dipl. pasoš, 1
Potpis: Bakir Alispahić. Kako potpisao, tako i otpisao, a sramota nije samo SDA, nego i svih građana RBiH

“Pokušavao sam na sve moguće načine produžiti moj, makar i bio daytonski bosanski pasoš. Nakon višestrukih pokušaja i uporne šutnje bosanskih vlasti, nije mi preostalo ništa drugo nego da se predam,” kaže prof. Boyle.

Lično sam pozivao prof. Boyle u goste, u Varcar Vakuf. One se, međutim, zarekao da neće nogom kročiti u genocidnu  RS.

“Rado bih došao s bosanskim pasošem u Bosnu, u Sarajevo… Volio bih zaplivati u Jadranskom moru u Neumu,” kaže prof. Boyle.

Prof. Boyle je savjetom, kao i protivjnjem patriota na Bošnjalkom saboru, spriječio je usvajanje Owen-Stoltenbergov plana i spasio Neum od Tuđmanove  otimačine na koju je pristao Alija Izetbegović.

Boyle, dipl pasoš
Za dvadeset godina prof. Boyle nije uspio obnoviti svoj bh-pasoš jer ga SDA smatra državnim neprijatelj broj jedan u ostvarenju svojih poganih namjera podjele države

Valjda mu je baš zato kao i zbog svih  zasluga na spašavanju naše države – uskraćen i pasoš i ostala, ndajmo se za sada, neispunjena želja da zapliva u Jadranu, baš u Neumu.

Neum nije formalno, ali realno jeste hrvatski posjed, kao i Hercegovina, kao što je 49 posto državne teritorije u posjedu Srbije.

Da se slušalo prof. Franciska A. Boylea, ne bi tako bilo, imali bi Republiku BiH, snažnu Armiju RBIH, građansku vlast, ne bi nam Dodik bio predsjednik i ne bi je mogao rasturati u savezu sa SDA i HDZ uz pomoć Amerike, EU, Rusije…

Pa ipak, prof Boyle ne odustaje od borbe za, kako kaže, našu državu RBiH. U tome ga ne može obeshrabriti niko, ni USA, ni Rusija, ni EU, a pogotovo saboter Bakir Izetbegović. Ne mogu ga obeshrabriti ni korumpirani daytonski mediji, intele-ktualci koji ga nazivaju šarlatanom i jezuitom (sic!). Makar i bez bosanskog pasoša, prof. Francis A. Boyle smatra RBiH svojom domovinom; pravno je zastupao ne samo Muslimane – Bošnjake, nego i ugružene Srbe, Hrvate, Jevreje, građane… RBiH će postojati sve dok postoji njena stolica u UN-u tvrdi ugledni profesor doktor međunarodnog prava, veliki borac za Bosnu i slobodu Bosanaca. 

Prof. Boyle: JA SAM BOSANSKI GRAĐANIN, ALI MI JE USKRAĆENO PRAVO NA BOSANSKI PASOŠ

„Popunio sam sve bosansko-hercegovačke dokumente potrebne za sticanje državljanstva.  Dodkumenti su predati predsjedniku Aliji Izetbegoviću. On mi je dodijelio državljanstvo i uručio putovnicu u Predsjedništvu u Sarajevu.

Boyle, dipl. pasoš, 1Dvije godine sam posjedovao diplomatski pasoš RBIH koji jasno potvrđuje da sam građanin BiH.   

Pokušao sam obnoviti taj pasoš nakon isteka 1999. godine, ali SDA  mi je to pravo uskratila. Obnovio bih svoj RBIH pasoš makar bio i daytonski. Ah, dobro, šta mogu… Ali, oni odbijaju da mi daju novi pasoš. Pokušao sam mnogo puta i odustao sam. Poslaću vam dokumenta koja dokazuju da sam građanin BiH.”

Da se na kraju poslužim riječima Alije Izetbegovića upućenih prof. dr. Francisu A. Boyleu. Te mufaičke, lažne riječi, i sva sramota nanesena prof. Boyelu su i naša sramota jer je takav i naš odnos prema velikim našem prijatelju i borcu za pravo i pravdu i nas i naše države RBiH. 

Alija IZETBEGOVIĆ: “Želio bih izraziti moju zahvalnost za Vaš veličanstveni napor koji ste uložili u sveopću borbu u svijetu i garantiram Vam da ja osobno kao i bosanski narod ćemo uvijek poštovati sve što ste učinili i još uvijek činite za nas,” pisao je Alija Izetbegović profesoru Boyleu, a te Alijine riječi se savršeno uklapaju u ovu izreku velikoga Rumija:

„Mushaf drži na dlanu.
Kao Zajunul Abidin,
A u rukavu mu handžar;
Pun otrova i jada!“

Hazreti Džemalludin Rumi Masnevija

https://bs.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEelaludin_Rumi

 

One Reply to “Mali ram za veliku sramotu koju je prof. dr. Francisu A. Boyleu nanijela SDA: U ZVIJEZDE GA UKIVALI, NAGRADILI DRŽAVLJANSTVOM RBIH, PA USKRATILI BOSANSKI PASOŠ I STAVILI GA NA SVOJU CRNU LISTU NEPRIJATELJA DRŽAVE; NISU MU DOZVOILI DA NA SVJETSKOM SUDU POKUŠA SPRIJEČITI GENOCID U SREBRENICI I DA UKINE RS, A SUD KAZNI SRBIJU ZA GENOCID…”

  1. Ovo je dokument koji ruši sve objedne obmane i laži kojih smo se naslušali od svih dejtonski orijentiranih bh. političara, medija, “akademika”, pametnjakovića svih fela, prodanih duša itd., itd. Dakle, stvoren je opći narativ bježanja od istine. A ovo je istina – dokumentirana I ne može joj se pera odbit. Vraćanje na uzroke našeg stanja je potrebno kao kruh nasušni I samo tako možemo dalje. Da, sada smo ispod nule, ali to treba priznati I odatle krenuti. Naravno, nije lahko, ali drugi put ne postoji. Zapravo, drugi put je onaj kojim nas vode izdajnici od 1992. na ovamo. Do nas je koji ćemo izabrati.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: