Uoči Dodikove posjete papi Franji DODIK I ČOVIĆ SE UZDAJU U NEKADAŠNJU NAKLONOST VATIKANA U ISKORJENJIVANJU BOSANSKE JERESI, MADA ISTINSKIH KRSTJANA; NADAJMO SE DA ZATIRANJE BOŠNJAKA I BOSNE FALSIFIKATIMA O ISLAMSKOM TERORIZMU NEĆE PROĆI U VATIKANU KOJI JE MEĐU PRVIMA U SVIJETU PRIZNAO SUVERENITET RBIH

Uoči odlaska u posjet Papi, Dodika je na njegov zahtjev primio Čovićev nadbiskup Vrhbosanski, preko kojega je vjerovatono i ugovorena posjeta Papi. Imaju se zbilja, i Nadbiskup, i Čović i Dodik pohvaliti stanjem katolika u Bosni, a posebno u onom dijelu pod okupacijom. Na prijemu bijaše malo razgovora i o tome, ali krivca ne spomenuše, biva ne znaju, valjda to zna dragi Bog, koji i nije zajednički, jer Srbi imaju svoga. Razgovaralo se i o povratu crkvene imovine, gradnji novih crkava, i na kraju, da se Vlasi ne dosjete, spomenut je Dodikov odlazak kod Pape. Prava trgovina – ja tebi ovo, ti meni ono. Onda su fino, Dodik i Puljić čestitali jedan drugom i vjernicima – predstojeće uskršnje blagdane koje  Dodik uveličava posjetom Papi, na radost Čovića, Puljića i Dodika. Svi su zaboravili sve optužbe i kletve kojma su Srbi, a posebno Dodik,  zasipali Vatikan

Dodik - Puljić

* Dodik kao najveća živuća opsanost po nestanak Republike Bosne i Hercegovine, putuje u Vatikan u posjet papi Franji. Posjet je po svoj prilici ugovorio njegov fašistički saveznik Dragan Čović, uz posredstvo Vinka Puljića, nadbiskupa Vrhbosanskog. Čović je kao i Dodik, bivši bivši komunista, obojica su lažni vjernici, neznabožci i  partneri Bakira Izetbegovića. Dok dopujavam ove redove, eno Dodika, Čvića i Izetbegovića na sastanku oko raspodjele izborne krađe
* Ako ima ljudsko i vjersko dostojanstvo, ako želi zadržati ugled u svijetu kao vjerski vođa i državnik, papa Franjo ne bi trebao dozviliti da mu ni na tisuću kilometara priđe Dodik, koji nastavlja fašističku ideologiju uništenja države Bosne, muslimana i katolika, koji veliča genocidnu idelogiju i ratne zločince kao heroje koji su sudski dokazano krivci za udružene zločinačke pothvate, genocid nad civilima i urbicid nad vjerskim objektima, i katoličkim i muslimanskim. Papa ne bi nipošto smio primiti predsjednika države koju Vatikan priznaje, a Dodik u savezu sa Čovićem i uz suglasnost Bakira Izetbegovića ne priznaje, ruši i razara Hoće li Vatikan javno podržavati suverenitet Bosne, a tajno dati zeleno svjetlo Dodiku i Čoviću da je rastrgaju na konjske repove? 
U Parizu je gorjela Katedrala Notre Dame, a Dodikov trbuhozborac, dokazani četnik sa Ozrena, nacista i fašista Rajko Vasić javno se veseli vatri koja gutala taj sakralni objekat. Vasić javno govori ono što fašista Dodik misli, osjeća i čemu se i sam veseli. Vasić je prije rata bio kominističko služinče (znam ga osobno!) jagmio se izvještavati sa kongresa SKBiH, brijao četničku bradu, ali sačuvao i osnažio svoju fašističku ćud. Nedavno je nekažnjeno obećao Bošnjacima novi genocid.
vasić
Pred posjetu Papi, Dodik šalje pismo francuskom predsjedniku Macronu u kojem izražava tobožnje žaljenje zbog požara u Notre Dame.
Nije jasno u kojem svojstvu Dodik potpisuje to svoje pismo – da li kao član Predsjedništva dejtonske BiH koju ne priznaje i ruši, ili, prije će biti, predsjednik samostane genocidne RS o joj upravo govori u „Novostima,“ ili kao predsjednik fašističke stranke, ovlašetni predstavnik Srbije, ili sve đuture.
Dodik u tom pismu između redova kritizira Francusku za učešće u NATO-bombradovanju Srbije u kojem su u vatri stradali i kosovski manastiri. Skrivena, ali uočljiva poruka toga pisma je:
„Neka gori Notre Dame!“ 
Požar u Notre Dame nema nikakve veze sa požarom na Hilendaru. Vatra je u Katedrali buknula nesretnim slučajem. Vatru u Hilendaru nije potpalio NATO, nego sami nevjernici četnici Srbi koji su izvršili strašne zločine genocida nad kosovskim Albancima, Bošnjacima, Hrvatima i dugim narodima i građanima u cilju ostvarenja etnički čiste, fašističke države na teritorijama koje joj ni po čemu ni – narodski, ni povjesno ne pripadaju, pa ih malo NATO protabao. Što su tražili, malo su našli. Ali, sudeći po Dodikovim izjavama, nisu se opametili, da pače, spremni su za nove belaje.
Notre Dame 1
Notre Dame nakon požara
Bombaridiranje NATO-a u kojem je učestvovala i Francuska, inače dokazani srpski prijatelj, nije ni stoti dio kazne koju su zločinima i genocidom nad nevinim, urbicidom nad sakralnim i kulturno-povjesnim objektima zaslužili srpski fašisti i barbari; ne zaboravimo i hrvatske fašiste čak pod Hitlerovim zastavama, koji su činili teške zločine gdje god su to mogli, kao u Ahmićima, Stupnom Dolu…
Umjesto kazne, i Zapad – Francuzi, Amerikanci, Nijemci…, su ruku pod ruku sa SDA kao inicijatorom priznanja RS nagradili genocidni zločin državom u državi koja se pod Dodikovim vodstvom naoružava kako bi se, zadojena fašističkom ideologijom osamostalila i pripojila Srbiji. Isto je i sa hrvatskim velikodržavnim projektom koji gura Dragan Čović.
Srpski fašisti, sada oličeni vojvodom Vučićem i Dodikom imaju moćne saveznike u SDA koja niti je muslimanska, niti je bošnjačka, a ponamanje bosanska i građanska.
galijašević
Ovo je zahvalnica Ocu i Sinu – prvom što je mimo svih ovlašteenja prvi u svijetu priznao genocidnu RS, drugom koji joj izdaje potrebne papire za osamostaljenje; Galijaševićevo “naučno” izlaganje na “naučnom skupu” negiranja genicida
Fašistička mržnja prema Bošnjacima buja. Nije li neki dan osvanuo kukasti krst na zidovima banjalučke Arnaudije koju su četnici srušili, kao i još preko hiljadu dvije stotine sakralnih i kulturno povjesnih objekata! Ustavni sud u kojem sjede SDA kadrovi Ćeman i Paravlićka presudio je da rušenje banjalučkih džamija nije djelo četnika. 
Imajući fašistu Vasića kao glasnogovornika, Dodik je javno iskazao veselje zbog požara na Notre Dame. „Neka gori Katedrala, to vam je božja kazna za Hilendar…“
Dodik i čović, 1Sretanje Dodika s papom Franjom utanačio je jedan drugi, ni malo manji fašista od Dodika, njegov i SDA saveznik i partner Dragan Čović, inače ratni zločinac, poratni negator genocida i udruženih zločinačkih pothvata, glavni igrač u oživljavanju zločinačke Herceg Bosne i otvorenih planova pripajanju dijela BiH Hrvatskoj. To je po volji Dodiku, a nije mrsko ni Bakiru Izetbegoviću, koji je udarnički, stopama svoga pokojnog oca, pogurao srpsko-hravtski projekat osvajanja Bosne i Hercegovine sabotirajući pravo i pravdu na Svjetskom sudu.
žurnal
Taze, a bajata vijest; razoružali i ukinuli Armiju RBiH, hapse i sude njenim generalima i borcima, a u međuvremenu HDZ naoružava Srbiju. Nije li to rezultat dugoročnog partnerstva HDZ – SDS uz znanje SDA? Nije li HDZ prodavao četnicima naftu, iznajmljivao teško naoružanje da bi uništavali Bošnjake u prošlom ratu? Hoće li savez HDZ-SSND dobiti i Papino odobrenje za nastavak projekta, ili ga već imaju i prije Dodkove posjete Vatikanu? 

Izetbegović se u ime svih Bošnjaka zaklinje u vječno postojanje RS. Uz SDA su izmanipulirane boračke organizacije, udruženja logoraša, žrtava genocida, narod zaslijepljen lažnim obećanjima, potkupljiv i lahkovjeran. Sada Izetbegović pušta probne balone u javnost o oživljavanju propalog Aprilskog paketa ustavnih promjena koje bi zauvijek cimentirale genocidnu RS.

Dodik odlikuje najveće ratne zločince, a Čović pali svijeće presuđenim mrtvim ratnim zločincima, druži se i grli sa ahmičkim osuđenim krvnikom Davorom Kordićem, Katoločka crkva, ne bez znanja Pape, dozvoljava Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj da Kordić kao presuđenih ratni zločinac drži predavanja studentima o „Bogu iza rešetaka.“ Bog je simbol slobode, nikad nije iza rešetaka, ali tamo bi doživotno morali ostati i Kordić i njemu slični.
Papa-siromasnih-i-Dragana-Covica_ca_large
Sirotinjskom papi Franji zločinac Dragan Čović ljubi ruku; Papi ne smeta taj lažni nakolo, lažnog komuniste i još lažnijijeg vjernika, rušilac RBiH, saveznik Dodikov i Izetbegoviće, mafijaš i kriminalac…

Čović je već poljubio ruku Papi Vatikanu, bio važan čimbenik  u njegovu društvu prilokom posjete Sarajevu

Ako drži do svoga zvanja i vjerskog i državničkog, svoje uloge i ugleda u svijetu, Papa ne bi dozvolio da taj ratni zločinac, promotor najgorih ratnih zločina, lažni komunista i još lažniji katolik, ikad dođe u njegovu blizinu, da mu ljubi ruku, da mu palamudi, a kamo li da ugovara susret sa jednim od najvećih fašista današnjice Dodikom, koji dijeli odlikovanja genoci-dnim kapitalcima, negirajući genocid. Onaj ko prizna postojanje genocidne RS i sam negira genocid, taman da je sto puta papa. On se ne bi smio ni slučajno sresti sa Dodikom. Dodiku će uged porasti, a Papi pasti.
Islamska zajednica je odbila primiti Dodikovo odlikovanje, ali ga je prihvatila Katolička crkva sigurno sa znanjem Pape, kojim se zakitio banjalučki Biskup Komarica. Odlikovanjem, pečatom „Večernjeg lista“ ništa manje ogavnog ustaško-Čovićevog megafona, zakitio se reis Kavazović.
Dodik 2
SDA šuti na ovee Didkove izjave iza kojih stoji oružje gencidne Milicije, a šutnja je odobravanje; hoće li i Papa odšutjeti. to jeste suglasisti se? Ima dobrog savjetnika u Čoviću i nunciju! Hoće li se prikloniti Dodiku kao i Čoviću?
Dodik 3
Dio Dodikovog interviewa objevljenog 15. aprila 2019. u kojem se zrcale jasno kao dan sve Dodikove namjere. Ide li Dodik u Vatikan za potvrdu tih planova, kakvu je već dobio u Sarajevu? Država nikad u većoj opasnosti od nestanka, Armija RBiH ukinuta, generalima se sudi, borci obespravljeni; genocidna RS, Srbija i Hrvatska se naoružavaju, a Bošnjaci zapristali za SDA uz podršku tzv. akademske zajednice i mafijaških medija  mirni ko janjad, spremeno čekaju svoj nestanak… 

Dodjeli ustaškog priznanja „Pečata Večernjeg lista“ nije se usprotivio ni papa Franjo, iako je iz viskoh crkvenih krugova upozoren iz kakvih mračnih i opasnih zločinačkih krugova to priznanje dolazi.

Na internetu se može naći pismo koje je papi Franji krajem marta 2014. u vezi s tim uputio pokojni fra Luka Markešić, moleći papu Franju da vrati to odličje iza kojeg stoji zločinački HDZ.
Citat:
„Znam da Vam je prijedlog za prihvaćanje te nagrade došao od loših savjetnika, crkvenih i svjetovnih, koji sami sramotno sudjeluju i primaju istu nagradu, jer Vi ne znate sigurno ništa o toj političkoj stranci i njezinim vođama, koji su krivci za mnoga zlodjela u prošlom ratu u BiH. Sada, pak, tim glamurnim spektaklom žele pokriti sva svoja zlodjela i potisnuti u zaborav.“
Ovaj citat pisan danas, mogao glasiti ovako:
„Znam da Vam je prijedlog za prijem Milorada Dodika, negatora RBiH, negatora genocida, rušitelja države RBiH, osobe čiji se najbliži suradnici vesele požaru na katoličkoj Katedrali u Parizu, kao i on sam, došao od loših savjetnika, crkvenih i svjetovnih, nuncija Pezzuto-a i Čovića koji i sami negiraju i državu Bosnu, slave kao heroje njaveće genocidne zločnce, a njihove zločinačke stečevine i plijen žele zadržati i poklonii ga Srbiji i Hrvatskoj. Vi bi po prirodi stvari, budući da ste i vjerski i svjetovni poglavar, državnik, morali mnogo više znati o političkim strankama i njezinim vođama, Čoviću i Dodiku, koje su krivci za mnoga zlodjela nad nedužnim ljudima u prošlom ratu u BiH, za rušenja katoličkih, pravoslavnih i muslimanskih objekata. Posjetom i rukoljubom Čovića prije, Dodika sada, obojica fašista žele pokriti sva zlodjela svojih uzora i heroja, ratnih genocidnih zločinaca i potisnuti te zločine u zaborav i za sve to dobiti  Papin blagoslov.“
Ali, fra Luka Markešić je odavno u Carstvu Nebeskom i danas nema ko pisati Papi.
Takvo pismo Papi nikada neće napisati Bakir Izetbegović jer je Čovićev i Dodikov igrač i saveznik na rušenju države RBiH.
Izetbegović mlađi hinjski čeka da novokomponrani („fake“) katolik Čović i lažni pravoslavac Dodik, obojca fašisti i neznabožci, ostvare san Alije Izetbegovića oca o banana državi od Kozje ćuprije do Stupa, u što se uzda da će ga zapasti kada Dodik i Čović ostvare svoje namjere, država BiH izgubi svoju stolicu u UN-u. I Dodik i Čović račnunaju na Papinu pomoć od kojeg očekuju, ako ga uspiju nasamariti, da umjesto nekadašnjih bosanskih krstjana, poklonika istinske vjere apostolske, “bosanske jeresi,” sada tajno odobri iskorjenjivanje Bošnjaka pod lažnom optužbom borbe protiv islamskog terorizma, što je vrlo isplativ falsifikat. U tome imaju neupitnu podršku SDA za kojom je zapristala većina Bošnjaka.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: