Bivši član Predsjedništva RBiH Stjepan KLJUJIĆ: ALIJA IZETBEGOVIĆ NIJE BIO KOMPETENTAN DA PREDSTAVLJA DRŽAVU REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU U DAYTONU, ZATO U DAYTONU NIJE BILO DRŽAVE RBIH

Isječak iz emisije uživo koja je na Facebooku – na profilu dr. Mirsada Hadžikadića, “Platforma za BiH” emitirana nedavno, sugovornik g. Hadžikadića je bio Stjepan KLJUJIĆ

ALIJA IZETBEGOVIĆ NIJE BIO KOMPETENTAN DA PREDSTAVLJA DRŽAVU REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU U DAYTONU, ZATO U DAYTONU NIJE BILO DRŽAVE RBIH

* Alija Izetbegović je prvo pogazio Ustav RBiH i nastavio biti predsjednik Predsjedništva RBiH, a u Daytonu nije imao ovlaštenja za potpis. Predsjedništvo RBiH nikada nije usvojilo Daytonski mirovni sporazum.

Ovo je prepis isječka od 25:16 minute

HADŽIKADIĆ: : Ibahim Halilović, Dejtonski ustav nikada nije usvojen, krši ga kako ko stigne, a nije ni sproveden. Važi jedino Ustav Republike Bosne i Hercegovine. Kakvo je Vaše mišljenje o tome?

stjepanKLJUJIĆ: Ja ne znam, Ibrahim Halilović, to mi je poznato ime, to je bio jedan novinar iz Jajca, ako je to taj.
Vidite; Nikad Predsjedništvo RBiH nije priznalo Dayton. Druga stvar, Alija Izetbegović nije bio kompetentan da predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

On je do 12. 12. 1992. bio predsjednik Predsjedništva, ovo što je danas Dodik. Poslije toga, on je srušio Ustav da bi ostao na vlasti. Jer, pazite, to su međunarodni čimbenici primijetili, ali to je iskoristio Tuđman.

On (Izetbegović) nije imao status koji su imali Tuđman i Milošević kao legalni predstavnici svojih zemalja. On je jednostavno mogao reći, izvinite, ja to ne mogu potpisati, mora Predsjedništvo da usvoji. U nas u Predsjedništvu bio sam ja, bio je Duraković, Pejanović, koji bi to oborili.

mirsad
Mirsad Hadžikadić, Platforma za BiH

Druga stvar, ima nešto u životu što ne možete žrtvovati. Đordano Bruno je rekao – Zemlja se okreće oko Sunca.
I, kad je inkvizicija napravila lomaču, i došao onaj veliki inkvizitor na onim štakama, svezan Đordano Bruno, pita on njega:

“Okreće li se!?”

Kaže Đordano Bruno: “Okreće!”

Inkvizitor: “Pali! (lomaču)

Ima nešto, a svi smo dali zakletvu da ćemo štiti Bosnu i Hercegovinu, i da nećemo izdati. A to malo udari u glavu, znate, okružiti se ljudima koji vam neće istinu reći, nego će vam podilaziti, to je Franju Tuđmana, koštalo…

Ponovno sam se javio porukom u toku ovog razgovora, rekao da se okupljamo u Facebook grupi koja broji 60.000 članova i tražimo da se vrati Ustav RBiH.

Kljujiću je bilo drago, stisnuo je obje svoje ruke, podigao ih stisnute, pozdravio onako kako se pozdravlja nekog na daljinu, i u uz osmjeh dao nam podršku.

***
Molim sve one koji se okupljaju u ovoj grupi neka pogledaju čitav razgovor g. Mirsada Hadžikadića i g. Stjepana Kljujića i odgovore koje su dali na poruke gledatelja.

Imat će zaista šta pametno i poučno čuti.

Molim botove Alije Izetbegovića neka odmah napuste ovu grupu da se ne bi s njima zamarali oko njihovih idiotskih komentara tipa Alija Izetbegović je morao.

Alija Izetbegović ništa nije morao!

Prvo se mimo zakona dočepao predsjedničkog položaja, a onda je izvršio puč u Predsjedništvu da bi ostao na toj poziciji, uvažavan, ne kao predsjednik države, nego jednog njenog naroda.

Alija Izetbegović je bio po vokaciji pravnik.

Advokat koji ga je branio na Sarajevskom procesu tvrdi da u životu nije sreo osobu kao Aliju Izetbegovića koja se bolje razumije u pravne stvari.

Dakle, Alija Izetbegović je sve soje veleizdaje radio svjesno i planski.

To nastavlja i njegov sin Bakir Izetbegović.

Dok pišem ovaj tekst, eno taj veliki saboter pravde i veleizdajnik govori o nekim zakonima, koji su proizišli iz ilegalnog daytonskog Ustava koji nam je nezakonito nametnuo njegov pokojni otac.

OVDJE JE CJELOKUPNA EMISIJA:

https://www.facebook.com/mirsadhadzikadic/videos/2259645070723293/

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: