Prof. dr. Francis A. BOYLE: VIŠE PUTA SAM TRAŽIO DOZVOLU OD PREDSJEDNIŠTVA RBiH DA TUŽIM HRVATSKU ZA GENOCID NA SVJETSKOM SUDU, ALI ODOBRENJE ZA TUŽBU NIKAD NISAM DOBIO

Prof. dr. Francis A. BOYLE, ekspert za međunarodno pravo, prvi zastupnik Tužbe RBiH za agresiju i genocid protiv Srbije, nakon usvajanja Deklaracije u hrvatskom Saboru  o položaju Hrvata u BiH izjavljuje:

VIŠE PUTA SAM TRAŽIO DOZVOLU OD PREDSJEDNIŠTVA RBiH DA TUŽIM HRVATSKU ZA GENOCID NA SVJETSKOM SUDU, ALI ODOBRENJE ZA TUŽBU NIKAD NISAM DOBIO
  • Za tužbu protiv Hrvatske nije ni sada kasno – ratni zločin ne zastarijeva…

* Prof Boyle: Ipak spriječio sam Tuđmana da nam ukrade Neum 

boyle

* Prof. Boyle se nudi pomoći Željku Komšiću kako bi zajedno “sačuvali Bosnu.” Citat iz današnejg psisma prof. Boylea: “Komsic is a good man. I am willing to help him anyway possible to preserve BIH. Fab.”

Povodom usvajanja Deklaracije o položaju Hrvata u BiH koja je 14. decembra 2018. usvojena u hrvatskom Saboru, prof. Frencis A. Boyle je, umjesto bilo kakvog komentara, poslao donje redove, citat:

“Više puta pokušavao da dobijem ovlaštenje od Predsjedništva RBIH da na Međunarodnom sudu pravde tužim Hrvatsku zbog agresije i genocida u RBiH i da zaustavim Tuđmana i ostale koje držim odgovornim za ono što rade RBIH
Nikad nisam dobio takvu dozvolu da podignem tu tužbu.” Kraj citata.

Prof. Boyle je pravnički locirao uzrok neprestane, a danas drske političke agresije, tužakanja po EU, hadezeovaca iz Hrvatske i BiH koji se brutalno, drsko i bezobrazno miješaju u unutrašnja pitanja naše zemlje.

Za tužbu protiv R Hrvatske na ICJ (Svjetskom sudu pravde koji sudi u sporu među državama) nije ni sada kasno jer ratni zčin ne zastarijeva.

Da je vodstvo države RBiH na čelu sa Alijom Izetbegovićem odobrilo prof. Boyleu podizanje tužbe protiv Hrvatske za genocid i agresiju, te da je Hrvatska kažnjena, drugačiju bi pjesmu danas pjevali Plenković, Grabarević, Čović, Ljubić. Nastavak ustašluka NDH i HDZ ne bi bio moguć.
Ipak, prof. Boyle je uradio sve što je bilo u njegovoj moći da pravno obrani RBiH i od Hrvatske i od Srbije.

Nažalost, za obranu RBiH nije imao volje režimski dvojac SDA-IZ koji je pokušao omalovažiti, napraviti lopovom prof. Boylea za novac koji mu nisu nikad platili jer nas je zastupao besplatno. Najzad su ga odstraniti kao advokata RBiH na Međunarodnom sudu pravde kako on ne bi dobio ni Srbiju i Crnu Goru, a ni Hrvatsku. Posljedica – gubitak pola državne teritorije, moguće otpisivanja još jedne njene četvrtine, a halabuka koja se diže na Komšića i na BiH, zbog laži o ugroženosti Hrvata, logična je posljedica te zločinačke politike i savezništva SDA-SDS-HDZ-SSND.

Podsjetimo, prof. Boyle je bio podnosilac Tužbe u ime RBiH protiv Srbije i Crne Gore na Svjetskom sudu pravde i isposlovao od Suda nekoliko naloga koje su obavezivale Srbiju i Crnu Goru na prestanak agresije i zločinstva u RBiH. Nakon izbacivanja prof. Boylea sa ICJ, njegovi nasljednici Šaćirbegpivć, Trnka, Softić, nisu ništa dobili jer su na svaki način sabotirali taj spor.

SDA vrhuška je odstranila prof. Boylea kao zastupnike te Tužbe, optužila ga da je uzeo pare za svoj rad, mada je on radio besplatno. Nudio se ponovno besplatno čak i sa saboterom Sakibom Softićem za nastavak procesa na ICJ protiv Srbije prije nepune dvije godine, ali je B. Izetbegović tu ponudu odbio; prof. Boyle je i njega i Softića javno optužio da su deset godina sabotirali nastavak tog sudskog spora.

Zamoljen za odgovor da li država BiH ima pravo tužiti Hrvatsku nakon što je Tribunal u Haagu prglasio Prlića i co. za udruženi zločinački pothvat inspiriran i pomognut od hrvatskog vrha na čelu sa Tudžmanom, B. Izetbegović je ustvrdio da nema, ali da o tome treba priupitati Džaferovića, jer on je, pravnik. “Pravnik” Džaferović se nije oglasio po pitanju tužbe protv Hrvatske, a ovih dana je mlako zamolio Hrvatsku da se ne miješa u unutrašnje stvari naše države. Iako je samo koji dan prije izjavio kako se u Bosni ne može vladati bez tuđina, član Predsjedništva, pravnik Džaferović skače sam sebi u stomak u poruci Hrvatskoj nakon suvajanja Deklaracije, neka se ne miješa u naše stvari u Bosni jer ćemo “mi u Bosni sami rješavati naše probleme.” Hoće, ko i do sada. Herceg Bosna nije upokojena, a ustaški pokret je sve žilaviju zahvaljujući baš dvojcu SDA-IZ. Genocidna RS otvoreno prijeti o otcjepljenju, a SDA joj garantiraju vječnost u ime svih Bošnjaka.

boyle 1U današnjoj poruci, prof. Boyle je ustvrdio i ovo:
“Ipak sam uspio spriječiti Tuđmana da nam ukrade Neum i da nam zaključa na kopnu, bez prava na izlazak na more kako je Tužman nastojao u pregovorima o Oven-Stoltenbergovom planu podjele države RBIH na tri etničke državice. 
“Jednog dana moraću zaplivati na Jadranu u Neumu!”

Hoće, ali sa američkim pasošem, jer je prof Boyleu uskraćena bosanska putovnica.

Pa ipak, Boyleovo plivanje u Neumu moglo bi se izjaloviti, jer SDA odavno šejtani oko priznanja trećeg entiteta. (“Bolje je i truhli kompromis i HB, nego rat,” biće obloge koje će nam servirati SDA.)

Odrekli su se Sutorine u korist agresorske Crne Gore i svoga džepa.
Boj se, uskoro će se odreći i Hercegovine, pa i Neuma, kao što su se odrekli Mostara, Kupresa, Jajca, Busovače…, sve u korist svojih saveznika od 1991. do danas, sve u zajedničkoj namjeri rušenja države Bosne.

Prof. Boyle smatra da je pobjeda Željka Komšića na prošlim izborima dobar znak, te da namjere domaćih veleizdijanika – ni uz pomoć Zagreba i Beograda, ili čak i EU, neće biti ostvarene.
Smatrajući Komšića “dobrom čovjekom kojeg osobno poznaje,” prof. Boyle nudi Komšiću svoje pravničko-savjetničke usluge. Nadamo se da će Komšić prihvatiti ovu dragocjenu pravničku pomoć svjetskog eksperta za međunarodno pravo.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: