Pismo Inzku: ILI NAREDITE PROMJENU IZBORNIH PRAVILA, ILI PAKUJTE KOFERE!

Visoki Predstavniče,

davno je bilo vrijeme da se dohvatite posla za koji ste enormno plaćeni, a sada je vrijeme popravnog. Ako ga ne položite, pakujte kofere i idite iz naše države još prije izbora kao nepoželjna osoba!

Zadatak za Vaš popravni usput jeste donošenje (ili nametanje) izbornog zakona kojim će se omogućiti skeniranje i prebrojavanje glasova po tehničkim i metodološkim metodama kakve vrijede u Austriji.

Ne prihvatamo moguće objašnjenje da je sada kasno jer ste na ovo upozoravani na vrijeme.

Ako je zaista kasno, onda izbore pomaknite za par mjeseci da se ne bi ponovile još četiri godine života u luđačkoj dejtonskoj košulji, sa kriminalcima na vlasti, koje Vi i oni koji stoje iza Vas svjesno štite, i, kako ne bi nastavili živjeti u ustavnom vakumu i nemoćno gledali nestanak naše države i odliv njenih radno sposobnih građana u zemlje Zapada.

Svjedoci smo da ste i Vi i Vaši ‘poslodavc’ iz međunarodne zajednice svojim neradom svjesno i planski doveli našu državu na rub provalije, a građane i narode gurnuli u ovaj i doveli do nestanka ‘zivotom’) u bijedi i mizeriji.U UN-u i raznim forumima po svijetu govorite o problemima u Bosni, kao da ih Vi niste sami prourokovali svojim neradom i šurovanjem sa nacionalistima kojima gledate kroz prste i kada su u pitanju pravomoćne presude i svjetskih i europskih sudova.

Dopuštate CIK-u neovlaštene i nezakonite poteze i sramne, ponižavajuće odluke uključujući onaj o dovodjenju ruskih ‘strucnjaka’ za izbore. To je plansko širenja ruskog uticaja u Bosni. Sve je to garant izborne krađe kako bi nacionalisti ostali na vlasti. Vama uopće nije stalo da ova država postane grđanska i kao takva uđe u sastav EU i NATO-a. Vi godinama govorite jedno, a radite drugo. Vaš bankovni saldo je deblji i deblji, naše nade u Vas su sve tanje i tanje.

Zahtijevamo od Vas da pod hitno poništite odluku CIK-a i spriječite učešće terorističke Srpske radikalne stranke, presudjenog ratnog zločinca Vojislava Seselja na predstojećim izborima u našoj državi.

Onemogućite onima koji negiraju državu (R)BiH učešće na izborima na svim nivoima! Imate ovlasti, a ne koristite ih, što je uzrokom sve dublje krize u našoj državi.

Zajedno sa Vašim poslodavcima, Vi svi suučesnici ovog haotičnog i nepodnošljivog stanja. Vi ne tumačite niti provodite čak ni daytonski Ustav, stalno nam podvaljujući truhle kompromise na račun i štetu po nas i našu državu.

Po mišljenju najviših svjetskih naučnika iz oblasti međunarodnog prava, međunarodna zajednica, a posebno EU i Vi, svjesno i planski radite na rušenju naše države. Mi dijelimo to mišljenje i zahtijevamo da se okanite toga nedopustvog posla. Nema zakona, povelje, međunarodne konvencije, presude najviših sudova da ih niste izigrali, ignorirali ili anulirali. Pokušajte uraditi tako što u Austriji!

Vi ste krivi što naša država živi u ustavnom vakumu jer je to dio plana na putu ka njenom nestanku.

Mi tražimo odlučnu akciju ili kofere spakujete i vratite se odmah kući, kako ne biste nanosili nesagledivu štetu nasoj državi i njenim gradjanima!

Po svim međunarodnim poveljama, zakonima, konvencijama, presudama najviših sudova UN-a, Europskog suda za ljudska prava, Ustava RBiH, ‘ius cogens’ norme, mi imamo pravo na povratak ustavno-pravnog poretka RBiH koji je bio na snazi prije agresije i presuđenog genocida i udruženih zločinačkih pothvata Srbije i Hrvatske.

Nikome, u svijetu, a posebno Vama, ne dopuštamo da bude gopodar u našoj kući. Mi ćemo uzeti svoju sudbinu u svoje ruke.

Ovo je poruka vodstva i same Facebook grupe koja zahtijeva povratak Ustava Republike BiH i koja broji blizu 63.000 građana.

https://www.facebook.com/groups/ustavrbih/

Pismo potpisuje i vodstvo Facebook grupe “Vječna Bosna”

Ibrahim Halilović, novinar

Dženana Delić- profesorica Poslovnih studija

Bedrudin Gušić, publicista

Anto Tomić, logoraš s Manjače

Marjan Hajna, profesor filosofije

Nihad Filipović, logoraš sa Manjače,

Edina Sarač, voditej grupe “Vječna Bosna”

One Reply to “Pismo Inzku: ILI NAREDITE PROMJENU IZBORNIH PRAVILA, ILI PAKUJTE KOFERE!”

  1. Iz prve ruke potpisujem i slažem se u potpunosti da tzv. “visoki predstavnik” Inzko čim prije napusti državu Bosnu, jer je on jednostavno parazit koji od prvih dana svoga tzv. rada ruši državu Bosnu. Sikter zauvijek!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: