Prof. BOYLE: IZ MOJE TUŽBE IZBAČENE SU KAO ŽRTVE SILOVANE ŽENE, BOSANSKI HRVATI, ŽIDOVI I SRBI PRIVRŽENI RBIH

Prof. dr. Francis A Boyle o sabotaži Tužbe i procesa na Svjetskom sudu pravde nakon njegovog odstranjivanja kao zastupnika RBiH

IZ PRVOBITNE BOYLEOVE TUŽBE IZBAČENE SU KAO ŽRTVE SILOVANE ŽENE, BOSANSKI HRVATI, ŽIDOVI I SRBI PRIVRŽENI RBIH

  • Nekoliko detalja o tome kako je sistematski i planski od strane bošnjačkih političara i uz pomoć i podršku uleme Islamske zajednice uništen najhumaniji sudski procees od kako je osnovan Međunarodni sud pravde 1921., kako su ponižene mrtve i žive žrtve genocida, i kako je uništena Republika BiH 

U nekoliko današnjih e-mail-ova koje sam razmijenio sa prof. Boyleom,  još jednom sam se uvjerio kako je s bošnjačke strane učinjeno sve da se amnestiraju počinitelji međunarodnog sukoba, agresije protiv države RBiH i genocida njenih građana. Šta više, zločin im se potpuno isplatio.

Podsjetimo se!

Prof. Francis A. Boyle je 1993. kao prvi zastupnik RBiH na Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu napisao i predao Tužbu RBiH protiv SCG za agresiju i genocid u međunarodnom sukobu kojeg su one izazvale. (Hrvatska je bila ostavljena za kasnije)

I ovoj razmjeni pisama sa prof. Boyleom još jednom sam se uvjerio da je Tužba sabotirana od samog početka kako država RBiH i njeni narodi i građani ne bi dobili satisfakciju kao žrtve i kako bi Srbija i Crna Gora ne samo bile amnestirane, nego i nagrađene za teške ratne zločine protiv čovječnosti i genocid. Putanje agresije Hrvatske nije haman ni potezano.

Pitanje: Profesore Boyle, ako se dobro sjećam, Vi ste u jednoj TV emisiji prije više od deset godina, mislim da je to bilo pred početak sudskog spora na Međunarodnom sudu pravde, izjavili kako nisu uzeti u obzir svi valjani dokazi za agresiju i genocid i kako su iz Tužbe koju ste Vi predali Sudu izbačeni vrlo važni dijelovi.

Francis-Boyle - CopyProf. Byole: Tačno! Sigurno! Bio sam advokat za sve, za Republiku Bosnu i Hercegovinu sve Bosance. Izborio sam se za sudsku zaštitu na Svjetskom sudu za sve Bosance dobivši dva sudska naloga i pobjedu za RBiH.  Da budem jasan i određen, zahtijevao sam da budu zaštićeni svi – Bosanski Muslimani, Bosanski Hrvati, Bosanski  Jevreji i Bosanski Srbi koji su ostali lojalni Republici Bosni i Hercegovini.  To je bila moja zadaća kao njihova advokata i zastupnika Republike  BiH. Jednostavno su ih izbačeni iz Tužbe.  U Tužbi su ostali su samo bosanski Muslimani!

Pitanje: Ko je to uradio?

Prof Boyle: To su učinili advokati Tužbe koji su imenovani nakon što sam ja izbačen s posla kao zastupnik Tužbe. Zastupnicima je bio strogo zabranjen svaki kontakt sa mnom. Prije koju sedmicu, nakon što je propao pokušaj Revizije Presude iz 2007. poslao sam e-mail Van Den Biessenu, jednom do članova bosanskog advokatskog tima kako da spasi Reviziju. Odgovorio mi prvi put nakon mnogo godina. Rekao je da on ne može ništa učiniti. Nije me poslušao jer  mu je tako naređeno. Isti je slučaj i sa brojnim novinarima koji me nisu smjeli godinama kontaktirali.

I još jedan vrlo važan podatak.  Ti advokati su iz Tužbe izbacili i onaj vrlo važan dio koji se odnosiona na silovane žene, a potpada pod zločin gencida jer je planski silovana ciljana grupa muslimanskih žena. Kada sam pisao Tužbu 1993., tada je procjena UN-a bila da je u Bosni planski silovano više od 25.000 djevojčica, djevojaka, žena, starica… Poslije je procjena UN-a bila da je silovano oko 40.000 muslimanskih žena.  UN je znao za taj teški zločin genocida, svijet je znao, ali taj genocidni zločin je izbačen iz Tužbe.  To su uradili oni koji su trebali u ime države RBih zastupati i državu i žrtve genocida.  Mnoge žene su višestruko silovane uz poklik: „J…m te kurvo balijska“ . „Mi ćemo ti napraviti maloga četnika!“  To je ciljani, dobro smišljen i  isplanirani zločin genocida…

Pitanje: Zašto nije tužena Hrvatska?

Prof. Boyle: Predao sam Tužbu prije nego nas je Tuđman napao. Ratovali smo na dva fronta. Tražio sam od Predsjedništva RBiH dozvolu da tužim Hrvatsku, ali nikada je nisam dobio.

***

Šta reći poslije svega ovog?

IMG_0038Zaista su naši političari i ulema koji su odlučivali o Tužbi suučesnici genocida i njih bi preživjele žrtve morale odmah tužiti za prikrivanje zločina genocida i za plansko opstruiranje pravde.

Ali ko će?

Takozvane nevladine organizacije, boračke udruge, udruženja žrtava rata, logoraški Savez, sve ih je potkupila i pod svoje kandže stavila SDA uz pomoć Islamske zajednice, uz prešutnu suglasnost ili nikakav otpor intelektulaca, javnosti građana.

Zato je bilo moguće da se kontinuirano sabotira najhumaniji sudski spor na svijetu od kako je 1921. godine osnovan Međunarodni sud pravde. Zato je s zlom namjerom izbačen iz našeg advokatskog tima prof. Boyle kako ne bi dobio spor.

Što Tužba nije ranije ukinuta i prije Presude od 2007. u kojoj je presuđeno ono što je prof. Boyle već bio isposlovao na Svjetskom sudu, ima se zahvaliti upornom inzistiranju na Tužbi i financijskoj podršci patriota RBiH, mahom izbjeglica. Što na osnovu te Presude nije ukinuta genocidna RS, ima se zahvaliti SDA-u i Islamskoj zajednici i našem – generalno gledano nehatu.

Čak i kad je bio ponižen i otpušten, prof. Boyle je tražio od Tihića da na Međunarodnom sudu pravde ukine genocidnu RS, ali on nije dao. Tihić je svjedočio na Tribunalu u korist Šešelja. Čak i nakon svega, ponudio se Izetegoviću da radi i i sa Softićem na Reviziji. Sikterisan je i ponižen. Ponudio se da spasi propalu Reviziju, opet doživio poniženje i sikterisanje.

sakib softić tihić, Van Den Beisen
Softić, Tihić, Cerić i Van Den Biesen: Potkopali tužbu, pa glume kako su razočarani presudom iako  i na osnovu te presude možemo ukinuti RS. Umjesto toga, B. Izetbegović i IZ amnestirali su genocid i urbicid, pa sada pregalački rade na konačnom komadanju  i nestanku RBiH i najbrojnijeg bosanskog naroda.

Izetbegović javno izjavljuje kako ni jedan pametan Bošnjak neće ukinuti RS.

Advokat Sakib Softić je od Suda tražio vrlo kratak rok za obrazlaganje Tužbe. On je iz procesa izbacio još nešto bez čega ne radi ni jedan ozbiljan sud na svijetu, čak ni seoski muhtari.  Softić je odstranio iz sudnice svjedoke genocida. Slučajno? Ne! Tako mu je narađeno, a on zna ko je naredio i koga je za lijepu svotu novca, našeg novca, poslušao.

Softić nije za deset godina ništa uradio na prikupljanju novih dokaza za Reviziju Presude. Tako mu je naređeno, a on za sto pedest hiljada maraka poslušao. Čak se lažno predstavljao u javnosti da je kredibilan zastupnik, i B. Izetbegović je lagao isto. U pet do dvanest Softić se pojavio na kapiji Suda u Den Haagu iako je znao kao i Izetbegović da nema akreditiv, da nas je Ivanić nadigrao, namagarčio, uz njihovu suglasnost.

Šta je preostalo činovnicima Suda nego da zbijaju šale vidjevši kroz pendžere Softića na kapiji Suda:

„Eno neki čovjek sa fasciklom pod pazuhom hoće da tuži Srbiju!“

Amnestirana je Srbija, genocid nagrađen državom.

Političari i ulema  amenstirali RS i Srbiju i za rušenje oko 1.000 džamija i drugih kulturnih spomenika islamske kulture u Bosni, a teret obnove svaljen je na muslimane. Ustavni sud dejtonske Bosne donosi presudu u kojoj sudije SDA-ovci Mirsad Ćeman i Suada Paravlić presuđuju kako četnici nisu srušili banjalučke džamije.

RS se tvrdi šejtanlukom B. Izetbegovića oko trećeg entiteta.  Tzv. Bošnjački političari se bore za svoj sultanat – fildžan državu u kojoj će se ugušiti najbrojniji bosanski narod.

Perfektno odigrana predstava neskrivene veleizdaje države RBiH, njenih građana, odluka referenduma, stavljanje pod čilim kostiju pobijenih u genocidu. Uvreda do uvreda preživjelim.

sakib softić 1
Softić: Dobro naplaćena saboaža

Odlično odigrana komedija obmane oko Revizije, uz aplauz nevladinih organizacija, prevarene i lahkovjerne javnosti i uz lijepe pare koje je savio preverant Softić, jeftine političke poene koje je uknjižio još jednom B. Izetbegović.

Sve to prolazi iz naš klimoglav i suglasnost, izuzimajući još uvijek nedovoljan broj patriota koji bi bio u stanju ne samo izboriti se za smjenu sabotera procesa stoljeća, najhumanijeg sudskog  procesa na svijetu, nego ih doživotno strpati u zatvor, kad već ne postiji smrtna kazna.

Onaj ko nakon svega nasjedne na priče kako „naš heroj Bakir Izetbegović i naš advokatski tim rade na spasavanju Revizije i kako, biva, priča o Reviziji još nije završena, u najmanju je ruku naivan.  Ipak, volio bih da se ujedem za jezik.

bakir 2Lani, nekako u ovo doba, kada smo aktuelizirali problem Revizije, prof. Boyle je kao svjetski poznat i priznat pravnik javno prozvao Bakira Izetbegovića i Sakiba Softića za suučestništvo u genocidu sabotiranjem u prikupljanju novih dokaza za Reviziju.

Obojica su se pravili mutavi. Da ta javna optužba prof. Boylea  nije tačna, mogli su ga tužiti za tešku javnu klevetu.  Ali  nisu, jer su imali su prečeg posla. Nastavili su sa sabotažom dok potpuno nisu uništili šansu da se RBiH i žrtve genocida izbore za pravdu. Satrli su se dokazujući da su baš zaslužili takvu tešku optužbu jednog od najvećih svjetskih stručnjaka međunardnog prava i našeg velikog prijatelja, iskrenog prijetalja RBiH prof. Fancisa A. Boylea. Optužba je izrečena, na redu smo mi.

kavazović
Kavazović: Bošnjaci nemaju boljeg prijatelja od Vučića: uz RS, za treći entitet SPREMNI

Sada bih ih, i ne samo njih, trebalo goniti za sabotažu i opstruiranje pravde! Ali ko će. Izetbegović i njegovi trabanti zabavili narod oko trase autoputa Beograd – Sarajevo, reis Kavazović agitacijom da Bošnjaci glasaju za našeg najvećeg prijatelja četničkog vojvodu Vučića. Tu je priča i o akcizama, MMF-u.

Kavazović nas je ponizio dopuštanjem da Vučić sa četničkom pratnjom u cipelama uniđe u Begovu džamiju, da se četničkog vojvodu u Srebrenici žrtve zakite Cvijetom Srebrenice. Spasio ga i od linča.

Takvi, poput Izebegovića (množina), Cerića, Kavazovića…, slavljeni kao heroji, iako su izdali i državu i Din i sve mrtve i sve žive.

Ta prljava igra se nastavlja i to pred očima javnosti.

Odlično raspoloženi, Čović, Vučić, Dodik, Čović…, upravo su u Mostaru dogovorili pazar sa Izetbegovićem oko trećeg entiteta. Izetbegović je prodao državu za večeru.“

Srbi već imaju svoju državu dobijenu na genocidu, Izetbegović” će pomoći Hrvatima” da dobiju entitet, a najbrojniji narod bosanski – neka nestane u fildžanu i zajedno sa RBiH.

Kakvi smo – ništa bolje nismo ni zaslužili.

05. 04. 2017.

Napomena: Upravo je objavljena Žalba upućena UN-u zbog nepravilnosti rada Međunarodnog suda pravde u onemogućavanju žrtava genocida i države RBiH da se izbore za pravdu u sporu na tom sudu. Žalba je poslana i brojnim članicama UN-a ispred Facebook grupe koja broji 65.000 građana koji traže povatak u život Ustava RBiH.

Žalba je na ovim linkovima:

https://bedrudingusic.wordpress.com/2017/04/05/bosna-je-po-nekoj-ukletoj-tradiciji-osudena-da-se-za-nju-bore-pojedinci-don-kihoti-prijevod-zalbe-un-u-protiv-medunarodnog-suda-pravde/

i

https://www.facebook.com/groups/ustavrbih/

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: