NIŠTA OD OBNOVE TUŽBE – HEM BAKIR NIJE NADLEŽAN, HEM NEMA NOVIH DOKAZA!

BOŠNJACI ODLUČUJU O SUDBINI TUŽBE, A NE VELIZDAJNIK BAKIR IZETBEGOVIĆ, ČOVIĆ I IVANIĆ

izetbegović i vučić

Mostar: Izetbegović i Vučić ugovorili prljavi posao

NIŠTA OD OBNOVE TUŽBE – HEM BAKIR NIJE NADLEŽAN, HEM NEMA NOVIH DOKAZA!

*Nakon sramnog deala u Mostaru sklopljenog sa Vučićem i poricanja genocida, mogućeg obustavljanja sudskog procesa protiv Srbije, prof. Boyle je izjavio: „Bakir Izetbegović  ima sva potreba ovlaštenja da ponovo otvori proces na Svjetskom sudu. Nakon devet godina sabotaže procesa od strane Sakiba Softića, Bakir Izetbegović treba novog advokata!“

*Moj komentar: Trebamo novog-starog advokata – prof. Boyla – da zastupa državu RBiH, ali da bi se to dogodilo – trebamo odstraniti Bakira Izetbegovića iz državnih poslova jer ih on  obavlja u korist Srbije *

Susreli se Bakir Izetbegović i Aleksandar Vučić, dva jarana, oba negatora genocida, danas u Mostaru i da bi  još jednom sa  kostima nevino pobijenih u genocidu – sahranili istinu o genocidu nad Bošnjacima – sve u cilju odličnih odnosa katila i žrtve. To je nemoguća misija.

Bakir Izetbegović nije čak ni spomenuo genocid imenom, nego je pojam  genocid zamijenio sa  riječju „nešto.“ Pokazao se kao pravi mulac, srpski magarac.

Zar smo nešto manje sramno i mogli  očekivati od takvog srboljupca. Pitanje  je dokle će nas ovaj srpski magarac ponižavati i od nas praviti budale! On oprašta nešto nekim tamo pojedincima i nekom režimu koji su nešto učinili. On ne smije pred Vučićem čak ni izgovoriti riječ genocid koji je sudski dokazan: Nešto nije u redu sa ovim  srbalijom, ili bolje rečeno, nešto nije u redu s nama koji takvog negatora genocida  trpimo da nas iz dana u dan ponižava.

Bakir Izetbegović vrlo drsko i bezobrazno  negira genocid nad narodom kojeg predstavlja i vodi. Pa njemu ne treba ni dvije koze dati da ih čuva!  Još nam podvaljuje svoju nevinost u obliku nemoći; biva njega se ništa ne pita, oko Tužbe protiv Srbije i Crne Gore za genocid, a i  da ga se pita – nema novih dokaza. Mnogo laži na malo prostora – prava umjetnost laži i obmana.

bskir, 1
Da imalo imaju slobodarske svijesti i dostojanstva, ovaj bi morao odgovarati za velizdijaju i negiranje genocida

Očito je da su on i Vučić postigli dogovor da se ne ide sa revizijom tužbe.

Izjavama okruglo, pa na ćoše, čistim glupostima neprijernim kafanskom gostu, a ne državniku, dimnim zavjesama, lažima i obmana proturaju nam lopovski posao kao rog za svijeću – kao najveći interes srpsko-bošnjačkih odnosa i pomirenja.

Nama važnijeg stvari i za Bošnjake i za Srbe od pravde, a onda će doći pomirenje i sve bolji međusobni odnosi. Taj pojam je B. Izetbegoviću nepoznat jer on je čovjek bez imalo obraza, stida i dostojanstva. On je veliko zlo koje smo sami sebi natovarili na leđa i očito da nas samar ne žulja.

Nije do Vučića, on je dokazni četnički vojvoda, nije ni do Bakira Izetbegovića – jer se on samo naivnim i podmićenim muslimanima može prodati kao  vjernik i Bošnjak –  ustvari   isti je Vučić. On je najveća prevara bošnjačkom narodu poslije njegova pokojnog oca.

DO NAS JE!

Bakir Izetbegović  se i u Mostaru dokazao dostojnim svoga četničkog društva.

Nakon sastanka sa Vučićem izjavio je da on nije taj koji pokreće Tužbu na Svjetskom sudu – niti je on zaustavlja. On bi razmišljao o reviziji Tužbe za genocid na Svjetskom sudu ali nema, brate, novih dokaza za genocid.

kavazović i izetbeović u tomašici
Bakir Izetbegović i Husein Kavazović u Tomašici: Tamo se dogodlilo “nešto”  ali Bakir ne zna šta – pravi srpski magarac. Kavazović je zaboravio Fetvu o genocidu koju je potpisao – pa mu je Srebrenica na kraj pameti, a kamo li Tomašica: osim kao velike džennaze: što više tabuta, to više para

Izjavom da on niti pokreće niti obustavlja tužbu, Bakir možda misli da će nam prodati laž kako nadležnost u odlučivanju o Tužbi ima dejtonsko Predsjedništvo.  Nemoguće je pomisliti da Bakir Izetbegović misli na činjenicu da je proces na Svjetskom sudu pokrenut još 1993. i da ne treba nikakva nova dozvola, pa ni njegova. Ali on nas samo obmanjuje. Ne misli on na to! On je jednostavno odlučio da nema revizije.  Nikakva nova odluka nije potrebna. Tako misle mnogi pravnici, a tako misli i gen. Sefet Halilović, inače član Predsjedništva RBIH kada je ta odluka donesena 1993. “Ne treba nam nova odluka Predsjedništva,” rekao je prije dva dana. Ivanić i Čović ne mogu odlučivati o žrtvama genocida jer su i oni suučesnici – jedan genocida, drugi zločinačkog pothvata, obojica kriminalci,  obojica ne priznaju državu koja ih plaća, a  koju sabotiraju i ruše na račun Srbije i Hrvatske. Nisu boljeg pomagača mogli naći od B. Izetbegovića.

Pitanje Tužbe je u rukama B. Izetbegovića, smatra  prof. Boyle koji se slaže da je Bakir u Mostaru sklopio posao sa Vučićem kao bio obustavljen spor na Svjetskom sudu:

vučić, 2
Počast četničkom vojvodi na mjestu genocida

„Bakir ima sva potreba ovlaštenja da ponovo otvori proces na Svjetskom sudu. Nakon devet godina sabotaže procesa do strane Sakiba Softića, za Bakir Izetbegović treba novog advokata!“ Složio bih se bih da proces treba novog advokata, ali mi ne trebamo Bakira, a ni Softića. Ponoviću, kao dokaz, baš  izjavu koju je prof. Boyle izrekao nedavno na N1TV obraćajući se Bakiru Izetbegoviću: “U suštini desilo se to da jeBakir postao ono što mi pravnici zovemopomagač u činjenju djela genocida’, što je, naravno zabranjeno inkriminirano  djelo u članu 3.paragraf E Konvencije o genocidu, koji tretira saučesništvo u genocidu. Tako da je jasno da je Bakir radi skupa sa Vučićem i Srbijom.”

Prof. Boyle ne vrijeme upozoravao da će u Mostaru Vučić i Izetbegović uništiti mogućnost revizije Tužbe.

bakir i vučić
Zagrljaj dva ahbaba na mjestu zločina – genocida– Bakir Izetbegović javno i sasvim jasno pokušava da revidira istoriju genocida  koje su počinili Srbi  protiv Bošnjaka kako bi tu historiju zakopao sa njihovim znanim i skrivenim grobovima i masovnim grobnicama.

Nakon svih upozorenja, Bakir Izetbegović sklapa  u Mostaru  posao za vojvodu Vučića i Srbiju i uništava RBiH na račun Velike Srbije, a Bošnjake šalje u novi genocid i nestanak. U isto vrijeme, Tužilac Goran Salihović u općoj hajci na izmišljeni muslimanski terorizam u Bosni podiže nove optužnice protiv bosanskih muslimana jer su bili u Siriji i Iraku. Zakon o zabrani učešća bosanskih građana na stranim ratištima donio je Fahrudin Radončić kojemu se sudi –  zbog suučestvovanja u ubojstvu Ramiza Delalića Ćele.

Ne postoji zakon o zabrani četništva, niti  ruskog vojnog prisustva u Bosni.

Zapad, Srbija, RS, Bakir Izetbegović, Islamska zajednica, Tužilaštvo, Dodik. Mektić…, čak i Šćepo iza rešetaka – poduzeli su sve da od mirnih bosanskih muslimana naprave teroriste.

To se pokušalo ratom i genocidom protiv muslimana Bosne, amnestiranjem genocidne Srbije i RS, izigravanjem pravde i ruganjem mrtvim žrtvama genocida, progonom komandanata ARBiH, dok preživjele žrtve pokušavaju naviknuti na nepravdu i genocid, što je isto kao i činiti ga .

cvijet
Nagrada za četničkog vojvodu  – Cvijet Srebrenice – poniženje za mrtve i žiBošnjake navikavaju na genocid i nepravdu, što je opasno poigravanje sa njihovim strpljenjem

Halabukom se pokušava zamesti odgovor na najvažnije pitanje šta je uzrok terorizmu u svijetu, pa i u Bosni.

Genocid nad bosanskim muslimanima se ne smatra terorizmom, niti je taj genocid kažnjiv – ali  ako se muslimani nađu u Iraku Siriji – gdje je Zapad već stvorio teroriste i terorizam – baš istim metodama kako to stvara u Bosni – ratovima, okupacijom državne teritorije, genocidom i nepravdom – uz pomoć domaće pete kolone. Kako je hitar taj Goran Salihović kada su muslimanski teroristi u pitanju.
13001206_1040428382669943_4913840926897693305_n-650x390 U Srebrenici su danas obilježene 23 godine od stravičnog zločina nadbošnjačkim civilima u SrebreniciOd četiri granate ispaljene sa položaja srpske vojske ubijeno je na licu mjesta oko 74 i ranjeno preko 100 Bošnjaka koji su se u tom trenutku nalazili na igralištima ispred osnovne i srednje škole u Srebrenici. Ukupan broj žrtava ovog zločina se povećao na 105 lica, jer je nekolicina izumrla na putu do bolnice i u bolnici. Masakr se desio nekoliko dana prije nego je UN proglasio Srebrenicu “zaštićenom zonom” 1993. godine.

Hatidža Mehmedović, predsjednica udruženja ”Majke Srebrenice” kaže da se nada da će neko odgovarati za ovaj zločin.

– Ovdje su ubijeni ljudi nevini, ubijena djeca, a da niko ne odgovara to je zabrinjavajuće. Ovdje su visila tijela na ogradama, raskomadana od granata. Današnji dan treba da opominje sve ljude u Bosni i Hercegovini – poručuje Mehmedović.

Nema te opomene koja bi doprla do ušiju i mozga Bakira Izetbegovića. Srca ionako nema!

salihović
Goran Salihović; Tužitelju se priviđaju muslimanski teroristi, ali ne vidi žive četnike koji baštine tradiciju genocida; ni jednu tužbu protiv najvećih terorista poslije Drugog svjetskog rata i negatora genocida on nije podnio

20 godina je prošlo genocidnog zločina kada su četnici strijeljali  28 mojih sugrađana iz Varcar Vakufa, sve finih građana, četničkog roblja, a  Salihović nije ni repom mrdnuo kako bi  počinitelje tog genocidnog masakra priveo pravdi. Nije ni jednu jedinu tužbu podnio za genocid za dvadeset i jednu godinu, ni on ni oni koje je naslijedio na tom položaju. Ima Salihović preča posla.Treba nabijediti svijet da je on istinski borac protiv terorizma – tužbom dvojce Bošnjaka koji su se nedavno našili u stranim zemljama, pa tolikim tužbama protiv boraca Armije i komandanata obrane.

Bakir i Kavazović
El Fatiha – onako po bosanski, na brzaka i s nogu – za rahmetli državu RBiH; je li to El Fatiha i Bošnjacima, ne zavisi od ovih “učača”koji  Bošnjake vjernike i ateiste obmanjuju lažima i časte poniženjima – nego to zavisi od onih koje “učači” ponižavavaju i kojima podvaljuju  kao svojim najvećim dušmanima

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: