Moj stav: EVO ZAŠTO NISAM CHARLIE

Svijece za Charlie Hebdo

Ne slažem ni sa zloupotrebom slobode govora vrijeđanjem Božjeg Poslanika preko kojeg je Bog Dragi spustio Svoju Knjigu, Riječ, Objavu.Ne slažem sa sa brutalnim ubojstvom karikaturista, humorista i satiričara. Niko nema pravo oduzeti ljudski život, osim Onaj Ko ga je dao.Iz ma kojih raazloga da je počinjen taj svirepi zločin u Parizu, taj zločinački akt nema vaze sa Islamom, osim što je Islamu napravio medvjeđu uslugu, baš u interesu onih snaga koje nastoje zbrisati muslimane sa lica zemlje.

Suosjećam sa obiteljima pobijenih.

Ubojice ne mogu biti tumači Božje Objave.

Drugima ne činiti ono što ne bi poželjeli da drugi učine nama!
Ne praviti smutnju po zemlji, ne lagati, ne krasti, ne ubijati, ne otimati…, ljubiti bližnjega svoga – Božje su odredbe!

Nažalost, Riječ Božju najmanje slušaju i slijede baš oni koji se najjviše zaklinju u Boga.

Najsvježiji primjer je pokolj oko dvije hiljade (2.000!) nedužnih žena i djece u Nigeriji od strane Boko Haram-a, koji sebi uzima za pravo jedinih tumača Islama, a sude ognjem i mačem. Pokolj u Nigeriji ostao je u sjeni masakra u Parizu, da li zbog toga što u ovom muslimani ubijaju muslimane?

Niko u svijetu ne izviknu kako se poistovjećuje sa žrtvama Boko Harama. Bošnjaci su vijest o tom zločinu primili šutke, iako su i sami žrtve naijtežih zločina i genocida i kao takvi najosjetljiviji na zločin i nepravdu!

Premda nema prisile u vjeri, pripadnici zloglasnog pokreta Boko Haram otimaju stotine srednjoškolki, ubijaju nenaoružane i nevine ljude koje smatraju slabijim ili nikakvim vjernicima do sebe, mada o tome može suditi samo Bog „Svoju čistu vjeru“ oni ugone kalašnjikovima i rastavljaju Božja stvorenja sa njihovim životima, ponašajući se kao Vrhovni Sudija, sve u ime Boga!

U Bosni je pobijeno na desetine hiljada nevinih ljudi u ime „Srpskoga Boga“ i sa blagoslovom popova koji i danas na krsnim slavama blagosiljaju krvave, fašističke i genocidne temelje RS. To je ruganje Bogu i Božjim – nevinim stvorenjima, to je pljuvanje po vjeri. To je izrugivanje civilizaciji.

Jedan od mnogih sukrivaca za tragediju bosanskih muslimana bio je i francuski predsjednik Miteran.

Ne znam jesu li tada karikaturisti Charlija izigravali Miloševića i četnike, a i Miteranovu četničku politiku. Ako jesu, kapa dole, ali sigurno je kako nisu digli svjetsku javnost na noge da bi spriječila genocid.

Svijet se uglavnom solidarizirao sa onima koji su počinili genocid – pa su nagrađeni državom, u čemu ogromne zasluge imaju i domaći veleizdajnici, sve Veeeliki Muslimani, a ustvari munafik do munafika – koji su izigrali i vjeru i Boga, vjernike, državu, građane. Muslimanski katili u Bosni, Europi i svijetu zadovoljno trljaju ruke nakon pariskog masakra u Charliju. Nije prvi put da im “džihadisti” prave medvjeđu uslugu.

Bilo je dosta belaja u svijetu zbog karikatura Božjeg Poslanika Muhammeda a.s., a fetva kojom je osuđen na smrt koju je izdao iranski ajatolah za Rushdija – zbog njegovih “Satanskih stihova” – kako je on nazvao Božje ajete. Smrtna presuda koju je Ruždiju izrekao jedan visoki sveštenik – također je kvartanje u Božje poslove. Smrtna presuda i danas važi, (Neki novi, kako mediji pišu – “umjereni” iranski ajatolah izjavljuje danas – u ime Boga – kako osuđuje zločin u Parizu.)

Te karikature prvobitno objavljene u jednom danskom magazinu, nemaju blage veze sa Muhammedom a.s.

Nije ni satira niti humor karikatura koja prikazuje Muhammeda a.s. sa opasanim bombama oko turbana, kako ga je predstavio jedan danski magazin, a slijedio Charlie, kao jedan od rijetkih izuzetaka u svijetu. Time je navukao bijes „tumača islama baš onih koji su opasani bombama“, koji također nemaju dodirnih tačaka sa istinskim Islamom, odnosno Muhammedom a.s. koji je Božje poruke širio svijetom.

Karikaturom treba ismijavati sve koji u ime vjere – opasani bombama, naoružani topovima i dronovima, avijacijom, podmornicima, razaračima, sa visokih položaja vlasti i moći, ubijaju nedužne civile, a ne ismijavati i Muhammeda a.s.. Topovi, bombe, ratovi, zlodjela…, nisu Božje djelo – nego djelo šejtana.

To što nismo svi Charliji, izgleda nije po volji SIPI, pa će motriti na svaku riječ izgovorenu na internetu (sic!). Biva, sankcioniraće govor mržnje, a te mjere najavila je baš nakon pokolja u Charliju.

Neka se SIPA bavi kontrolom slobode govora na internetu, niko joj ne brani, ali ionako su joj resursi hem slabi, hem i ne služe pravoj svrsi. Kad se već ne bavi svojim direktorom koji je prekršio Božju naredbu – “Ne ubij”, ako je vjerovati slovu sudske tužbe protiv njega koja se kiseli u nekoj ladici – onda neka se bavi nama koje su takvi ubijali, sakatili, progonili…. Jer i nama je svejedno što je baš takav tip – direktor SIPE.

Bolje bi bilo da se SIPA bavi notornim ratnim zločincima, ubojicama, kriminalcima u vrhu vlasti – koji slobodno šeću Prijedorom i drugiom bosanskim gradovima. Bolje bi joj bilo da se bavi četničkim hordama koje se postrojavaju na mjestima zločina, koje prijete novim pokoljima u ime “Srpskog Boga,” umjesto što se kani baviti njihovim žrtvama i protivnicima blasfemije.

Ali, SIPA se želi baviti s nama, sankcionirati pravo na slobodu riječi, a ne želi se baviti političarima koji krše i onu Božju naredbu koja kaže „Ne laži“ – pa nas svaki dan zasipaju lažnim obećanjima i potkradaju već dvadest i više godina, griješeći se o još jednu Božju naredbu – „Ne kradi!“, a sve kuneći se u Boga! Što bi takvi smetali SIPI, kada takvi ne smetaju ni građanima, a ne smeta im ni takva SIPA niti njen direktor.

U ime slobode govora za Charlija, SIPA će progoniti one koji imaju suprotno, verbalno iskazano mišljenje od Charlija – pod optužbom da zloupotrebljavaju slobodu govora!

Kontrolirajući govor na internetu, SIPA se ustvari bori protiv slobode govora.

Nisam čuo da je ikoga od silnih komentatora zaboljela glava, mada vrijeđaju i Boga, mada negiraju genocid, i mada veličaju ratni zločin po dejtonskim medijima, pogotovo na internetu.

Lično sam predao MUP-u u Mrkonjić-Gradu poduži spisak “komentara” kojim me kao “baliju i Turčina” javno časte oni koji se kunu u “Srpskoga Boga”, od kojih sam jedva glavu spasio. I, pojeo vuk magarca! Niko ni repom nije mrdnuo, pa su ataci i na me na moju imovinu nastavljeni, čak i sudskim blagoslovom. Eto i zbog te nepravde nisam Charlie!

Niko ne brani satiričarima i karikaturistima ismijavati Holanda, papu Franju, Obamu, Busha, Merkelovu – pa onda sve Izetbegoviće i sve njihove poltrone i glasače, pa Salkiće, Tihiće, Putine, Ceriće, Dodike…, jer oni imaju malo ili nemaju ni malo veze s Bogom iako se kunu u Njega. Oni nisu Bogovi, nego Božja stvorenja. Ali – nije uputno omalovažavanje ni Boga Dragoga ni Božjih Poslanika, pogotovo Muhammeda a.s. – niti riječima, a ni crtežom, satirom, a ni i djelom!

Neka se SIPA malo pozabavi uzrocima, a ne o posljedicama!

To ne bi bilo loše ni Bushu, ni Holandu, ni Merkelovoj, a ni Kavazoviću kao i svim Charlijima!

Podsjetimo se! George Bush je SLAGAO kako Irak posjeduje oružje za masovno uništavanje. Ogriješio se o jednu od temeljnih Božjih naredaba.

Na toj laži – koja zrcali nevjernika – Bush je okupirao Irak, sve u ime Boga i „američkog načina života“.

Bush je unesrećio, ponizio i uvrijedio hiljade i hiljade nevinih, pobio najmanje stotinu hiljada nedužnih Iračana, objesio Saddama Husseina baš na Bajram. Bushov rat protiv muslimana kriv je za smrt američkih vojnika, novinara, građana.

Saddam je pomorio Kurde oružjem koje su mu tutnuli u ruke baš Amerikanci, a klanjao se Allahu!!! S tim i takvim Saddamom su se morali obračunati Iračani, a ne Amerikanci. Saddam nije udario ni na Ameriku, ni na kršćanstvo, nego na islam jer ga je zloupotrijebio kao diktator i ubojica muslimana.

Saddam je svojom diktaturom, masovnim ubijanjem Kurda (što također nama dodirnih tačaka s vjerom u Boga) ipak držao Iračane na okupu, sprečavajući veći haos. On je ubio nekoliko hiljada Kurda, pa je zaslužio vješala. Ali, šta ćemo sa ubojicama koje je u Irak poslao Bush, šta ćemo sa Bushom samim!

Amerikanci su – zloupotrebljavajući ime Boga i vjeru – kreirali haos.

Umjesto mirnog Iraka, ostavili su iza sebe zemlju u neredu, bratoubilačkom ratu, mnoge ucvijeljene porodice, među kojima i mnogobrojne „džidaiste“ – osvetnike. Na tom fonu su kreirali Islamsku državu koja prisilom ugoni u din – onaj kojeg oni smatraju pravim, a ne onaj ispisan u Božjoj Knjizi. Sada Amerikanci i saveznici mlate one koje su sami kreirali!

Neće im biti lahko jer „islamisti“ su čak marginizirali i po zlu čuvenu Al Kaidu, nekada američkog saveznika koja je Bushu također poslužila kao izgovor za – na koncu konca, ne samo uništenje Iraka i ubijanje Iračana, nego i za kreiranje „islamske države“, kao posljedice njegove napake politike. Al Kaida nije postojala u Iraku dok je Bush nije uvezao.

U tom svjetlu treba posmatrati i masakr u Parizu, ne tražeći dozvolu ni od SIPE, ni od Izetbegovića, ni od Kavazovića, kao i svih Bošnjaka koji se jednostrano poistovjećuju sa Charlijem i ne žele istinom kazati bobu – bob!

Ti i takvi „islamisti“ koje je proizvela i Bushova politika – izazvali su masakr nad Charlijem. Krstaški ratovi protiv muslimana dobijaju novi zamah.

Normalan čovjek, a da ne govorim – pravi vjernik – ne može odobriti ni jedan zločin, ali isto tako ne odobrava ni skrnavljenje vjere ruganjem Božjem Poslaniku – Božjem Vjerovjesniku. Muhammed Pejgamber nije Bog, ali jeste Božji miljenik i vjerovjesnik, kojemu bombe ne priliče, kao ni bilo kojem Božjem stvorenju. Bombe su šejtanski posao! I pored toga, Charle je nekoliko puta objavio karikaturu Muhameda Pejgambera sa turbanom okićenim bombama. (Postoje mišljenja čak i francuskih prijatelja ubijenog urednika Chalija da to nije trebalo raditi!)

Budući da smo se mi Bošnjaci dokazali kako osobe od dvije i više pameti, kao horozovi na krovu, kao oni koji viču „merhaba čaršijo na sve četir strane,“ kao narod bez svijesti i nama – mi se dokazujemo kao skupina koja propagira „europski Islam“ po kojem se je normalno naroljati kao svinja baš an Bajram, i narugati Bogu i Njegovu Poslaniku – što se dokazuje parolom kako smo svi Charliji, Izebegovići, Salikići, Komšići…I to je bespotrebno i ponižavajuće dovoravanje Zapadu, a iskusilo smo na svojoj koži – kakvom!

Mi veličamo svoje katile, solidariziramo sa svakim – osim sa sobom. Slijedimo svakoga, pa i najveće dušmane, osim da slijedimo Boga Dragoga. Nikada se nije kasno vratiti na pravi put, ali treba htjeti.

Ne bojimo se Boga, ali se bojimo Amerike i Busha, Francuza, Zapada. Uzdamo se u njih da će naš svrab počešati; ne protivimo se fašističkoj RS, niti tražimo našu Republiku BiH.

Nisam čuo da neko nosi plakat sa napisom „Svi smo mi Srebreničani“ – ili – „Svi smo mi Fata Orlović“, „Svi smo mi Tomašica,“ „Svi smo mi Palestinci, ili Mi smo nevini građani Gaze.“ Nikad čuo za parolu – „Svi smo mi Republika Bosna i Hercegovina.“

Umjesto toga, mi uporno decenijama glasamo za utemljitelje i čuvare najvećeg monstruma, današnjeg svijeta – Genocidne Tvorevine. Dopuštamo da nas lažu i obmanjuju vođe koje se Bogom kunu, a vode nas u helač, moralni sunovat, bijedu i nestanak.IMG_9870

Stoga je moguće da baš takva SIPA pod parolom „slobode govora“ prati verbalne istupe na internetu, ali da ne dira svoga direktora koji se ogriješio o Božju zapovijed „Ne ubij!“

SIPA ne progoni četničke horde koje prijete novim Srebrenicama, nego se pravi slijepa i gluha na taj prijeteći govor mržnje; SIPA čuva i štiti bogohulne političare i ilegalni zločinački sistem koji je proizvod genocidnog zlodjela koje bi nam se moglo ponoviti. Kada i nekog privede pravdi, još ga brže pusti. Hvata vehabije, ali četnike ne dira.

Sve što je u svijetu dobro, slabo se odrazi u Bosni. Svako zlo – pa i ono u Parizu, obija se Bosni o glavu. Džaba nam je što smo haman svi Charliji.

U RS kao leglu najvećeg terorizma, Bošnjake, nad kojima su izvršili najgore zločine i genocid, pokušavaju opanjkati Zapadu kao „džihadiste“ i opravdati taj zločin, cementirati Genocidinu Tvorevinu. Bošnjake se nastoji iskorijeniti, uništavanjem države RBiH, za što Bošnjaci sami snose najveću odgovornost.

Uzvikivanje parole kako smo svi mi (Bošnjaci) Chariliji, Znači oni se poistovjećuju sa magazinom koji je u više navrata vrijeđao  Muhameda a.s. Bošnjacima bi bolje bilo da javno istaknu parolu “Svi smo mi žrtve neznbožaca!” Tada bi se solidarizirali sa žrtvama pobijenim u Parizu.

Na Zapadu koji se dodatno i ubrzano radikalizira – Bošnjake poprijeko gledaju i smunjičavo mjerkaju. Briga ih za gaženjem ljudskih prava – jer na njih, pogotovo muslimani Bosne i nemaju pravo kao ostali svijet.

Dodik, i sam “Charlie” kojeg je Zapad i instalirao, a Crkva nagradila, odmah je najavio pooštrenje sigurnosnih mjera – s ciljem borbe protiv domaćih „džihadista“ koje on i njemu sličnii proizvodi iz dana u dan u svojoj bolesnoj neznabožačkoj mašti a i ne i u stvarnosti. Dodikov je cilj – po uzoru na Busha – od muslimana napraviti džihadiste koji se pašu bombama, kako bi sakrio zločin svojih sunarodnika – počinjen u ime Srpskog Boga – u kojeg uopće ne vjeruju!

Zločin je šejtanski posao, ma ko ga počinio i pod bilo kakvim izgovorom!

2 Replies to “Moj stav: EVO ZAŠTO NISAM CHARLIE”

  1. Kakav tekst inspirisan mrznjom prema Srbima. Ti nadje vezu izmedju Dodika i Srpske i teroristickog napada u Parizu???

  2. Postoji veza, itekako postoji. Ono što su četnici (čast poštenim Srbima koji nisu okaljali ni obraz ni ruke!) počinili u ratu, je genocid – zločin koji je po mom mišljenju najveći stepen teroririzma i k tomu, državnog. Genocid u Bosni je državni projekat!

    Taj genocidni projekat koji se zove RS vodi Dodik nastvaljajući u miru genocid počinjen u ratu. Dejtonski Sporazum je zločin, to jeste terorizam nad RBiH, i svim njenim građanima – izuzimajući fašiste i naciste na svim stranama. Dodik je samo jedan od njih, možda najgrlatiji, u svakom slučaju oholi i zadrti kriminalac, seljačina, četnik (obrijane brade!) sa dna kace (nije ga džebe odlikovao Karadžić, a ni rusuki patrijarh, ne dolazi mu u pohode dažebe Irinjej koji blagsilja RS nastalu na genocidu!!! Ni do jedne Božije zapovijesti nije toj bratiji) Po Bosni se viju četničke horde, postojavaju se u Bileći pokraj Dražinog spomenika, prijete novim Srebrenicama, a Dodik ni mukajet, kao ni njegovi pajdaši koji zajedno s njim iz Sarajeva i Mostara koordiniraju propast Bosne na račun Velike Srbije.

    Dodik je obespravio i Srbe, osiromašio ih i doveo na prosjački štap, a kako ne bi Muslimane i Hrvate. Njegov uzor je Izrael koji provodi državni teror nad Palestincima, nad ženama i djecom, kao što su činili četnici za vrijeme rata u Bosni. On se ugleda i na Putina i na Netanjahua. On bi tuđe, Krim, Palestinu. Šteta što ga nije zvalo u Pariz da tamo, kao Netanjahu lije krokdilske suze za žrtvama Charlija, ali ne i za žrtvama genocida kojeg osporava, kao ni za nevino pobijenim Palestincima. Hiljadama njih! . Osporavati, negirati terorizam i genocid, isto je kao i činiti ga. To baš radi Dodik. On plače za Charlijem, ali ne i za Tomašicom, Srebrencom. Muslimani, teroristi, jašta, pobili se sdami i u Srebrenici i u Tomašici. I Žižo,ili kako se već krstiš, kad već izlaziš u javnost, ne bi bilo loše da se predstaviš punim imenom i prezimenom, a ne kao najbičniji četnik ljevušar. Nemoj mi dodajavati s svojim bljuvotinama – pogotovo pitatit kakve veze ima Dodik sa terororom. Terorr koji je počinjen u Bosni u ratu, i nastavljen u miru, največi je teror poslije II svjestkog rata i koji je počinjen nad Bošnjacima, ni krivim ni dužnim, sve u ime Srpskog Boga i tri prsta – baš onako kako se Dodik krsti i popovi koji ga dižu u nebesa – svi zajedno nastavljajući genocid u miru. Sada za svoj teror imaju i odlično nabačenu loptu u Parizu. Eh, da li je loptu nabacio Mosad, Al Kaida, CIA, ne znam, ali znam da mu je u Bosni nabacuju svi oni koji pristaju na opstanak genocidne, na teroru nastale RS. To su činjenice Žižo! Ni jednog čestitog čovjeka ne mrzim, nikome se ne pravdam, a pogotovo tebi ne, pa tako ne mrzim generalno ni Srbe!

    Podvaljuješ. Žižo, ne meni, nego Srbima! Ti si ih sve strpao u isti koš, i sve ih smatraš nevinašcima, što je laž, a Bog ne voli takve, bog ne voli pljačkaše, lažljivce, smutljivce, one one koji svoj zločin podvaluju drugima.Ne volim ni ja! Neka niko od mene ne očekuje da volim genocidne zločince četnike, nastavljače njihova zlodjela (kao Dodika, npr.) njihove balijske uvlačiguze (kao Salikaća, Izetbegovića), teroriste i ubojice, svih fela, bilo gdje na dunjaluku Oni su krivi jer su oduzeli živote desetinama hiljada nevinih, raskućili miljune, obogaljili i fizički i psihički Bog zna koliko nedužnih ljudi; oni su silovali desetine hiljada curica, djevojaka i žena. Sve je to šejtanski posao! Ne barkaj u žrtve terorra ma ko su, ne diraj ni u me nikada! Ne potvaraj i ne laži, a posebno sada kada sam u želosti za bratom, za čiju preranu smrt krivim sve one koji su ga mučili na Manjači, koji su ga otjerali sa kućnog praga na koji će se vratiti u ćefinu. Tornjaj se tamo u tu vukojebinu na Aljasci i ne bihuzuri me više otuda, niti od bilo kuda!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: