KRV ZAKLANOG NEDŽADA DIZDAREVIĆA, UBIJENOG DAVIDA DRAGIČEVIĆA ISTE SU BOJE KAO I KRV PROLIVENA NA BANJALUČKOM TRGU, SARAJEVU, PRIJEDORU, ALI NISU ISTO VREDNOVANE

 

Osvrt povodom današnjeg obračuna milicije u Banjoj Luci sa građanima koji devet mjeseci zahtijevaju da se pronađu i kazne ubojice Davida Dragičevića koje se kriju u policijsko-sudskm organima

KRV ZAKLANOG NEDŽADA DIZDAREVIĆA, UBIJENOG DAVIDA DRAGIČEVIĆA ISTE SU BOJE KAO I KRV PROLIVENA NA BANJALUČKOM TRGU, SARAJEVU, PRIJEDORU, ALI NISU ISTO VREDNOVANE

Iza zločina nad građanima, narodima i narodnostima RBiH stoji dio političke vrhuške ne samo u Banjoj Luci, nego i u Mostaru, ali i Sarajevu. Oni su se napili naše krvi, razvalili su nam državu, napunili novcem svoje privatne hazne, i dalje narode dok prave saveze jedni s drugima kako bi uništili i građane i narode i državu

Dok god po komandnoj odgovornosti ne bude odgovarao Dragan Lukač, kao što odgovaraju generali Armije RBiH, u ovoj zemlji neće biti pravde ni selameta, a krv svih građana naše države neće biti iste boje niti iste vrijednosti –  

 

Gostujući večeras na TVBiH 1, novinar Avdo Avdić je u javljanju iz Banje Luke rekao i ovo:


“Nedžad Dizdarević je pola minuta nakon ove fotografije zaklan. Tu je bio Dragan Lukač i nikada nije odgovarao za to. On je čovjek koji je u ratu vodio jedinice koje su ubijale, on je čovjek koji komanduje jedinicama koje neće da otkriju ubice Davida Dragičevića. On je kao i 94. godine danas govorio ili naredio ljudima da vode ove sa trga
…”


Avdo Avdić je jedan od rijetkih javnih djelatnika koji se danas sjetio zločinačke prošlosti ministra policije Dragana Lukača koji nije – a morao je – biti sudski gonjen za odgovornost za, za ne samo ovaj zločin nad Bošnjakom.


Lukač nije odgovarao ni za državni udar u Narodnoj skupštini RS koda je napujdao svoju miliciju na opoziciju, pa je pitanje hoće li odgovarati i za danas prolivenu krv u Banjoj Luci.

Fotografija preuzeta sa Bloga Branislava Radovanovića, bivšeg kolege Dragana Lukača. Lukač je svojim potpisom naredeio odstranjenje iz PU Prijedor i hapšenje Borislava Radovanovića zbog pisanja o kriminalnoj aktivnosti Dragana Lukača


Danas se o Lukaču javno govorilo i pisalo da je digao ruku na svoj narod.
Dvije novinarke “Žurnala” su svoj tekst o brutalnosti Lukačeve milicije naslovile ovako:


“DAN POLICIJSKOG TERORA: Zašto tučete svoj narod?”


Krv na banjalučkom Trgu, 25. 12. 2018. Foto: Vedran Ševčuk, Žurnal.ba

Naravno, u tekstu nema niti jedne riječi o tome da je ta ista milicija ne samo tukla jedan drugi narod u namjeri da ga iskorijeni, što su najviši sudovi presudili kao genocid i združeni zločinački pothvat. Govori se kako je Lukač iskalio svoj bijes nad “svojim građanima” i da treba odgovarati zbog krvi i na svojim rukama u vezi sa ubojstvom Davida Dragičevića. Novinar Avdić nas podjeća da nije u pitanju samo Davidova, nego bošnjačku krv.

Novinarke Žana Gauk i Ljiljana Kovačević u svom testu pišu i ovo, citat:
“Danas smo, kako stvari stoje, dobili novu Republiku Srpsku. Onu koja se brutalno obračunava sa svojim građanima i u krvi guši neistomišljenike vlasti.” Kraj citata.


Nije to novo, nego isto krvavo lice genocidne milicije tzv. genocidne RS kojom komanduje onaj isti Dragan Lukač koji je kao komandir Specijalne jedinice jurišao sa svojim četnicima na Bihać i koji je kao zapovjednik napada na naselje Sokolac kod Bihaća odgovoran za klanje zarobljenog vojnika ARBiH Nedžada Dizdarevića. Nedžad Dizdarević je Lukačevim klimoglavom mogao biti ostavljen u životu, ili ubijen. Ubijen je!
Zaklan je bajonetom, “pola minuta kasnije” nakon što su ga doveli pred komandanta Dragana Lukača, koji danas istina ne tuče “tuđe,”nego “svoje građane.” A to, naravno nije isto!


Osim pokojeg novinara, poput Avde Avdića, malo ko spominje komandnu odgovornost Dragana Lukača za ratni zločin nad ratnim zarobljenikom Nedžadom Dizdarevićem. Komandna odgovornost je rezervirana za generale ARBiH Halilovića, Alagića, Mahmuljina, Dudakovića. Komandna odgovornost ne postoji za Dragana Lukača ni kad njegova milicija upadne u Narodnu skupštinu tzv. RS s namjerom da spriječi svaki razgovor o kriminalu u vrhovima vlasti. Taj upad Lukačeve milicije u parlament, Lukačev “odmetnuti” školski drug iz Policijske akademije, policajac, Borislav Radovanović, naziva državnim udarom, a novinar Avdić kaže da se Lukača boji i vrh RS.

Na svom blogu Radovanović objavljuje sliku Dragana Lukača u četnčkoj uniformi i irnočno pita da li se tu možđda radi o dvojniku Dragana Lukača.

Radovanović postavlja pitanje da li je Lukač dezertirao iz Petog korpusa na početku rata. Tvrdi da je Lukač ostao u dobrim poslovnim vezama za pripadnicima AID-a, pa i oko posla šivenja uniformi za svoju miliciju i nabavke oružja. Radovanović optužuje Lukača i za misteriozni nestanak milijuna maraka… Tvrdi da je kao student Policijske akademije u Banjoj Luci koju je i on pohađao, Lukač dolazio u uniformi (četničkog) majora, te da su profesori pred njim stajali mirno dok ih je Lukač propitivao!

Umjesto zasluženim zatvorom, Lukač je nagrađen ministarskom foteljom.
Umjesto Bošnjacima, danas Lukač i njegova milicija puštaju krv “svojim građanima.” Eh, to mu možda “njegovi građani” neće oprostiti, onako kako su oprostili bošnjačku krv na rukama i onako kako Lukaču praštaju Bošnjaci, dok on i Dodik viju Dudakovića.


Dizdarevićeva, kao ni krv hiljada zaklane djece i ona krv na banjalučkom trgu očito, još uvijek nemaju istu boju.

Dženan MEMIĆ: trebale su proći godine da bi se sudski potvrdilo ono što je otac tog mladića odmah tvrdio, da je ubijen, a ne žrtva saobraćajne nesreće. Sličnost sa ubojstvom Davida Dragičevića je, naravno, slučajna jer iza oba zločina stoje moćnici


Lijepo je što se u Sarajevu i Mostaru, građani solidariziraju sa uhapšenim roditeljima ubijenog Davida Dragičevića i što i zajedno sa ocem ubijenog mladića Dženana Memića šutaju u srijedu na protest u Banju Luku.

Još bi bolje bilo kada bi se svi solidarizirali i sa familijom Nedžada Dizdarevića, ali i sa samim sobom tim prije što su četnici u Sarajevu ubili 1.601 dijete; Dragan Lukač je ranjen baš u jednom od četničkih napada na Sarajevo u kojem su vjerovatno stradala i djeca. Ubijenoj djeci u Prijedoru, četnici ne daju podići ni spomenik.

Spomenik sa imenima ubijene sarajevske djece


Takvi kao Lukač su u RS visokopozicionirani funkcioneri, a zločinačko-genocidni kapitalci Mladić, Karadžić, Krajišnik, Plavšićka…, su srpski junaci.

Kako i ne bi bili – kada su za genocid dobili nagradu pola države i vlast nad čitavom državom.


To će tako i ostati sve dok građani ne shvate da je krv zaklanog Nedžada Dizdarevića iste, crvene, ljudske, boje, kao i krv prolivena danas na banjalučkom trgu.

 

***

Pogledajte ova dva videa!

Napad Lukačevih četnika na Sokolac i Bihać kada je zarobljen Nedžad Dizdarević, vojnik ARBiH

“Hajde vodi ga!” čuje se Lukačevo naređenje. Nakon pola minute, zarobljenik Nedžad Dizdarević je zaklan. Lukač nije odgovarao za ovaj zločin. Sudski je kažnjen Pavle Gajić iz Ključa koji je na suđenju u Sudu BiH priznao da je bajonetom zaklao Dizdarevića. Izvinio se porodici mladića kojem je prerezao grkljan. Sud ga je kaznio sa sedam godina zatvora. Lukač čini nove zločine – ovog puta nad “svom” narodu. Taj narod je dobro nahranio, opremio i naouružao “svoju” gencidnu miliciju misleći kako ga neće tući. Kad je ponstalo Bošnjaka, na red je došao Lukačev, Karadžićev, Mladićev, Dodikov narod kojeg je SDA nagradila državom nakon genocida i – priznanjem te genocidne policije kao legalne – oružane zločinačke sile 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: