Četnički pokret i Bošnjaci: PONAVLJANJE POVIJESTI U NAJKRVAVIJEM IZDANJU

Cetnici-kolju-coveka-670x455

Četnički pokret i Bošnjaci: PONAVLJANJE POVIJESTI U NAJKRVAVIJEM OBLIKU

četnici u višegradu* Promislite – u čemu je razlika između Mustafe Mulalića, potpredsjednika Nacionalnog komiteta Draže Mihajlovića na jednoj, a na drugoj strani Alije i Bakira Izetbegovića, Mustafe Cerića, Sujelmana Tihića, Harisa Silajdžića, Zlatka Lagumddžije i svih onih koji podržavaju ilegalni dejtonski sistem, genocidnu RS i koji opstruiraju pravdu za žrtve genocida i pravdu za RBiH *
* U dječijim obdaništuima srpsku dječurliju uče pjevati četničke pjesme poput one “Spremte se spremte četnici…” dok se na fudbaskim stadionima hori “Nož, žica, Srebrenica”
* Četnički pokret prijeti novim genocidom, a bošnjačke glavešine steru ćilim četničkom vojvodi Vučiću kojeg će uz sve državne počasti dočekati za koji dan u Sarajevu kada dođe “na slatku” B. Izetbegoviću  da bi zajedno proslavili neuspjeh zahtjeva za reviziju presude za genocid na Svjetskom sudu pravde *
vučić, 2Ravnogorski četnički pokret postrojen u Višegradu danas, sutra na Manjači, Bileći…
 
Za koji dan uz sve držvne počasti biće dočekan u Sarajevu jedan od četničkih vojvoda koji je u Skupštini Srbije prijetio da će za jednog ubijenog Srbina – četnika biti ubijeno 100 muslimana.
On, četnički vojvoda Aleksandar Vučić dolazi B. Izetbegoviću na slatku nakon propalog i sabotiranog pokušaja revizije Presude ICJ po kojoj je Srbija kriva jer nije spriječila genocid koji je počinila RS.
Taj četnik je bio iznad opkoljenog Sarajeva…
On ne prizna genocid u kojem je i sam učestvovao.
Ne bi mu trebalo dati nosa promoliti u Bosnu dok ne prizna genocid, odrekne se genocidne RS i aspiracija na RBiH, klekne i zamili za oprost, pa i tada mu ne bi trebalo vjerovati.
Za njegova domaćina, B. Izetbegovića prof. Boyle tvrdi da je pomagač u zločinu genocida jer opstruira pravdu.
Našla krpa zakrpu!
Umjesto tih zahtjeva za pokajanjem i odricanjem od Velike Srbije na tlu Bosne, B. Izetbegović uz klomoglav reisa Kavazovića doveo je četničkog vojvodu u Srebrenicu i rukom žrtava odao mu najveće priznanje zakitivši ga Cvijetom Srebrenice.
četnici u džamiji
Arkanovi četnici skrnave bijeljnsku džamiju

B. Izetbegović će se zagrliti sa četničkim vojvodom Vučićem i to će biti glavna vijest svih dejtonskih medija, bez ijednog kritičkog osvrta.

news-2014-Mart-vucic_begova22_742814755
Četnički vojvoda Vučić u Sarajevu – skrnavljenje Begove džamije

Mora se reći da je SDA na čelu sa A. Izetbegovićem prva u svijetu priznala genocidnu RS. Njegov nasljednik cimentira njen opstanak u ime svih nas, pa i sabotažom Presude ICJ iz 2007. što više nije vijest.

Podsjetimo: Ravnogorski četnički pokret u dejtonskoj BiH broji oko 30.000 registriranih članova, koji su vojska RS u pričuvi.
RČP je registriran kao nevladina organizacija u BiH. Četnici su rehabilitirani u Srbiji.
Zcvijetakon o rehabilitaciji četnika ne bi prošao u Skupštini Srbije da za njega nije diglo ruke svih šest bošnjačkih zastupnika iz Sandžaka.
Pa – neka mi sada neko kaže da baš Bošnjaci nisu postrojili te četnike baš danas u Višegradu, kao što će sutra prostrti ćilim četničkom vojvodi u Sarajevu kada dođe onom velizdajniku B. Izetbegoviću u Sarajevo “na slatku.”
Da imalo imamo državotvorne svijesti, da smo imalo svjesni Bošnjaci kao narod, ovo povampirenje četništva u vlastitim redovima spriječili bi svaku cijenu, a onda bi se mogli obračunati i sa izvornim srpskim četništvom. Ne terba nam oruužje ni rat, pravo i pravdasu naše najveće oružje. Ukinimo genocidnu RS na osnovu dobijenog spora na ICJ 2007. kako nam se ne bi povijest ne bi ponovila u najkrvavijm izdanju!
cetnici 5
Dvorovi kod Bijeljine, 28. septembar 1944.  1. Draža Mihajlović, 2.pukovnik američke Armije McDowell, 3. Mustfa Mulalić i grupa ustaša (sic!)

 

U Mustafa Mulalić, musliman, deklarirani Srbin, bio je potpredsjednik Nacionalnog komiteta Draže Mihajlovića. 
Poslije četničkog pokolja u Podrinju, dok se Drina još nije izbistrila od krvi nevinih muslimana, Mustafa Mulalić se dao u propagiranje baš četničkog pokreta i Draže Mihajlovića:
Citat iz “Parergona” Derviša Sušića, str. 97: Mustafa Mulalić piše…“da je jedini faktor mira, poretka i sigurnosti general Draža Mihajlović… Okupljate se svi u jedno stado, muslimansko stado.”
I dalje, str. 97:
Citat iz pisma Mustafe Mulalića muslimanima, 1. septembra 1994.
 
“Zato dođite što prije ovamo da se uvjerite u dobronamjernost svih Srba, a naročito da se uvjerite da je đeneral Draža Mihajlović uistinu naš najdobronamjerniji muslimanski prijatelj.”
Promislite – u čemu je razlika između Mustafe Mulalića, Alije i Bakira Izetbegovića, Mustafe Cerića, Sujelmana Tihića, Harisa Silajdžića, Zlatka Lagumddžije i svih onih koji podržavaju ilegalni dejtonski sistem, genocidnu RS i koji opstruiraju pravdu za žrtve genocida i pravdu za RBiH.
 Bakir, tambura

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: