Poruka B. Izetbegoviću: DA SI STO PUTA VEĆI ZAŠTITNIK RS I BORAC ZA VELIKU SRBIJU, KAO ŠTO SI SABOTER PROCESA NA SVJETSKOM SUDU, NIKADA NEĆU ODUSTATI OD UKIDANJA GENOCIDNE RS I PRAVNE BORBE ZA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU

Poruka B. Izetbegoviću:
DA SI STO PUTA VEĆI ZAŠTITNIK RS I BORAC ZA VELIKU SRBIJU, KAO ŠTO SI I SABOTER PROCESA NA SVJETSKOM SUDU, NIKADA NEĆU ODUSTATI OD UKIDANJA GENOCIDNE RS I PRAVNE BORBE ZA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU
*Nisam u toj borbi sam!*
* Bilo ne bilo nastavka procesa pred Svjetskim sudom, patrioti RBIH će nastaviti pravnu borbu  na osnovu već dobijenih presuda i  na tom Sudu i na Tribunalu u vezi s genocidom i njegovim nesprečavanjem, kao i na osnovu domaćeg i međunarodnog prava, kao i činjenice da je genocid u kontinuitetu od 1992. do danas i da se nastavlja. Genocidna stečevina RS iza koje stoji Srbija – mora nestati, a u život mora biti vraćena građanska Republika Bosna i Hercegovina *
Bakir Izetbegović je dosljedan  kursu svoga pokojnog ćaće na  stvaranju Velike Srbije na tlu Republike Bosne i Hercegovine i pored sudski dokazanog genocida, kako na Svjetskom sudu pravde, gdje se spore države, tako i na Tribunalu – gdje se sudi genocidnim ratnim zločincima.
B. Izetbegović gazi stopama svoga pokojnog oca koji je prvi u svijetu priznao RS nakon genocida. Njegov sin nastoji zauvijek cimentirati postojanje genocidne RS. To se vidi iz aviona. Sve maske su pale.
bskir, 1U tom smislu on je više puta ponovio tvrdnju kako je RS neupitna, i – iako nema mandata za takvu izjavu – osmjelio se reći kako “ni jedan pametan Bošnjak neće ukinuti RS.”
Čak i na pitanje da li će pokušati pravim putem ukinuti ime RS, ali ne i zločinačku genocidnu tvorevinu, B. Izetbegović je upravo izjavio da neće. Suština i ljuštura genocidne RS opstaje.
Apelacijom o ukidanju Dana RS on je potvrdio da nema ništa protiv genocidne stečevine i Velike Srbije. On je izdejstvovao pravno ukidanja Svetog Stevana kao Dana RS, ali svaki drugi dan u godini može po njemu biti proglašen danom zločinačke tvorevine.
I pored svega, ovaj srbalijski uhljup se hvali kako on odlično radi svoj posao, kako to ne bi niko bolje od njega i kako će učiniti sve da bi zaštitio interese bošnjačkog naroda koji ga je birao. Čak se hvali da je ukinuo diskriminaciju u RS ukidanjem njenog dana na Svetog Stevana, što je potpuna neistina.
On nema pojma jer neće da o tome zna išta o tome kako u RS žive građani stotog reda Bošnjaci i Hrvati, a i svi drugi koji se protive Dodiku. Umjesto među građane starosjedioce i povratnike u Banju Luku da bi čuo njihove probleme i pokušao ih riješiti, on ide u džamiju Ferhadiju u kako bi nas obmanuo koliki je musliman.
Sve što radi – ovaj srbalija radi protiv interesa bošnjačkog naroda, svih građana RBiH i države same. Opstanak i Bošnjaka kao naroda, i države Bosne – nikada nije bio u većoj opasnosti. O selametima kako ćemo jesti zlatnim kašikama, da i ne govorimo; tu je laž kako je za tri godine otvoreno trideset hiljada radnih mjesta. Možda i jeste, ali ne u Bosni iz koje građani bježe glavom bez obzira.
Veliki majstorluk u obmanama, lažima i lopovlucima pokazao je šejtaneći se oko obnavljanja Tužbe  RBiH na Svetskom sudu pravde protiv Srbije za genocid.
Od kako je pokrenut, udaljavanjem zastupnika tužbe prof. Boylea, a baška deset godina od kako je okončan prvi proces na Svjetskom sudu, naše pravo na RBiH, ukidanje RS i materijalnu nadoknadu je sistematski sabotirano po naređenju SDA – ranije u režiji Tihića, a kasnije B. Izetbegovića kao nalogodavca.
Dobro plaćeni tim advokata na čelu sa amaterom u međunarodnim sporovima, agent Tužbe Sakib Softić je u procesu koji je rezultirao presudom da je RS kriva za genocid, a Srbija za njegovo nesprečavanje – učinio je sve da se proces završi samo na onome što je već 1993. na Sudu dobio prof. Boyle.
Od 2007. do danas i Izetbegović i Softić su planski sabotirali tužbu. Čak su odbacivali i dokaze koje im je ponudio Tribunal i tadašnja Tužiteljica Carla del Ponte.
Za deset godina oni nisu htjeli prikupiti ni jedan dokaz koji bi potvrdio genocid u Sarajevu, Zvorniku, Foči, Goraždu, Sanskom Mostu, Ključu, Prijedoru, Varcar Vakufu…. Nisu, jer nisu htjeli i jer su imali na umu Veliku Srbiju, a ne Bosnu i žrtve genocida.
Odbili su ponudu prof. Boylea da se vrati u tim i pokuša besplatno nastaviti proces i završiti ga još povoljnije po RBiH, sve građane, a u prvom redu žrtve genocida. Umejsto njega, uhvatio se – ali nakon što su prošli svi vozovi i rokovi – za američke advokate čija imena ne krije.
Prof. Boyle vjeruje da se radi o bivšim pravnicima US State Departmenta koje je taj isti State Department preporučio B. Izetbegoviću, a ovaj jedva dočekao. State Department je prognozirao rok trajanja dejtonske Bosne na deset godina, a ona se otima zahvaljujući njenim patriotima, uprkos i State Departmentu i B. Izetbegpviću i diviziji njegovih medijskih poslenika, dejtonskih intelektualaca i doktora prava koji smatraju Dayton legalnim (sic!) i stotina hiljada slijepih sljedbenika za koje su i SDA i Bakir i Amerikanci – neupitni.
Prof. Boyle je po svo prilici digao ruke od Tužbe, jer je doživio isuviše poniženja s naše strane. On se smatra Bosancem i Bošnjakom, nudi se, iako je stvar možda beznadežna, da pokuša nešto učiniti na Svjetskom sudu, mada izgleda da je i san svjestan kako je to nemoguća misija. Nakon što mu je B. Izetbegović prije dva dana poručio kako misli na njega, ali ga neće sada, nego možda kasnije ubaciti u tim,  prof. Boyle je jednostavno poručio – “Nama kasnije!” Čitaj – eto vam Izetbegović, Softić američki advokati… i uspavana javnost, i institucije u Bošnjaka koje se brinu kako će dočekati četničke vojvode u Srebrenici i Sarajevu.
Zaista, samo ćorav kod očiju ne može vidjeti koliki je veleizdajnik Bakir Izetbegović. A ta vrsta sljepila je neizliječiva!
Ipak, postoje poklonici pravde i bosanski patrioti koji će nastaviti borbu za pravo i RBiH. Ovo što B. Izetbegović na uništenju države i nestanku njena najbrojnijeg naroda, mora im dati snage da u svojoj nakani istraju.  Bog Dragi najbolje zna, ali  poznato nam je kako Bog Dragi i neće pomoći ni jednom narodu ako taj narod srlja u svoju propast i drži na vlasti one koji ih vode u nestanak.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: